ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ούριο άνεμο στον Σαρωνικό - Γράφει η Σίλα Αλεξίου

Με το άρωμα εκλογών να δροσίζει το εύφλεκτο κλίμα - όπως είθιστε να συμβαίνει στις προεκλογικές περιόδους, για πολλούς και διάφορους λόγους - αποσυμπιέζοντας την ασφυκτική ατμόσφαιρα της ακρίβειας, του πολέμου και των τουρκικών προκλήσεων, μπήκαμε στο καλοκαίρι.
Θα είναι άραγε αυτό που περιμέναμε; Οι μοβ μέδουσες, που μας υποδέχθηκαν στα πρώτα μπάνια, δεν μας προδιάθεσαν καλά. Η γλώσσα των αριθμών, ωστόσο, μας επιβάλει αισιοδοξία. Αφίξεις τουριστών, κρατήσεις ξενοδοχείων, επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα, σε συνδυασμό με τις προσλαμβάνουσες που έχουμε όσοι ζούμε σε νησιά, όλα μαζί μας φωνάζουν ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι μάλλον καλό.
Στόχος όλων - επαγγελματιών, φορέων της κυβέρνησης - είναι να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, της τελευταίας φυσιολογικής χρονιάς. Οι ξενοδόχοι ισχυρίζονται (βάσει στοιχείων) ότι απέχουν αρκετά από αυτό το στόχο. Η εικόνα που έχουν όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς δεν ελέγχουν το σύνολο των καταλυμάτων.
Στα νησία και στις νησιώτικές περιοχές του Αργοσαρωνικού, φέτος είναι γεγονός ότι πνέει ούριος άνεμος. Με την υποστήριξη και των ξενοδόχων της Αθήνας και της Αττικής, που έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, αλλά και η Τροιζηνία και η Ερμιονίδα, είναι σύμμαχοι τους στην προσέλκυση τουριστών, ως "ατού" στα πακέτα που προτείνουν.
Μικρές ή μεγάλες αποδράσεις, με τα πλοία της γραμμής ή με ιστιοπλοΪκό, αποτελούν την πιο δελεαστική πρόταση για τους επισκέπτες της Αθήνας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας με την εύκολη πρόσβαση στα ελληνικά νησιά.
Οι φιλικές θάλασσες του Αργοσαρωνικού είναι άλλωστε γνωστές στους λάτρεις του yachting, που κατακλύζουν τα λιμάνια και τις μαρίνες μας την άνοιξη εώς τις αρχές του χειμώνα. Η αγάπη τους ωστόσο, για τον Αργοσαρωνικό θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους κατά τόπους αρμόδιους φορείς και να ανταμειφθεί με σύγχρονες υποδομές και δημιουργία χώρων ελλιμενισμού.
Ο Πόρος το έχει ήδη προβλέψει και η Αίγινα με το νέο λιμάνι της Πέρδικας, βελτίωσε την ικανότητα φιλοξενίας περισσοτέρων σκαφών. Οι μαρίνες όμως που υποδέχονται ανά τον κόσμο σκάφη, παρέχοντας αναγκαίες ευκολίες, δυστυχώς στην Ελλάδα σπανίζουν. Μόνο το Πόρτο Χέλι έκανε την διαφορά.
Είναι καιρός λοιπόν να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν (το μόνο ίσως μετά τη φέτα), διεκδικώντας μια υψηλή θέση ανάμεσα στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς.
Ο Αργοσαρωνικός και τα νησιά μας θα λάμψουν, λέει στο "Summer 2022" η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Λαμπρινή Καρανάσιου - Ζούλοβιτς, αρκεί να ξανασυνδεθούν ακτοπλοϊκά.
Συμφωνούμε απόλυτα!
Καλό καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης

Με ούριο άνεμο στον Σαρωνικό…EDITORIAL

Με το άρωμα εκλογών να δροσίζει το εύφλεκτο κλίμα –όπως είθισται να συμβαίνει στις προεκλογικές περιόδους, για πολλούς και διάφορους λόγους–, αποσυμπιέζοντας την ασφυκτική ατμόσφαι...

Θυμός, θλίψη… χαρά κι ελπίδα! EDITORIAL

Γράφει η Σίλα Αλεξίου    Αν τα «ανάμεικτα συναισθήματα» είχαν φωνή, αν η έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά –και ίσως επιπόλαια– μπορούσε να μιλήσει, θα μας εκχωρούσε αναντίρρητα σ’ ...

Με τη χαρά της επανεκκίνησης!EDITORIAL

Συμβολική αλλά και πραγματική η εικόνα του εξωφύλλου, τουλάχιστον τη στιγμή που συνέλαβε το στιγμιότυπο ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Βλάικου και έως την ώρα που γράφονται αυτές...

Με το ίδιο πάθος, να αντέξουμε… - Το editorial της Σίλας Αλεξίου στο τεύχος Απριλίου του Saronic MagazineEDITORIAL

Αναδημοσιούμε το editorial της Σίλας Αλεξίου από το τεύχος Απριλίου του Saronic Magazine, που μόλις κυκλοφόρησε, 0 μαζί με το σκίτσο του Σπύρου Ορνεράκη. Το τεύχος είναι Αφιέρωμα σ...