ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Stone Roses: Το πέτρινο σπίτι στην Πάτμο που «εξαφανίζεται» μέσα στο τοπίο

Στην Πάτμο, το «νησί της Αποκάλυψης», ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη μαγεύονται από την ομορφιά και την παράδοση.

Εκεί, στέκει και ένα κατοικία που θέλει να «εξαφανιστεί» μέσα στο τοπίο, όπως και το σπίτι στην Τζια που έχει μόνο τα απαραίτητα. Το Stone Roses αποτελεί δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Space Lab, το οποίο βρίσκεται πίσω από γραφεία, καταστήματα αλλά και πολλές κατοικίες.

Η κατοικία στην Πάτμο είναι κατασκευασμένη από τοπική πέτρα και αποτελείται από δύο δομές, με το κύριο υπνοδωμάτιο να βρίσκεται ξεχωριστά από τους κοινόχρηστους χώρους.

Χάρη σε αυτή τη διάταξη, οι ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι έχουν διαφορετικά μικροκλίματα (τουλάχιστον εντυπωσιακό!). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Η ζωγραφισμένη ξύλινη οροφή - ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό της Πάτμου - ταιριάζει με το πράσινο παράθυρο και τα πλαίσια της πόρτας, συνδυάζοντας τους διαμορφωμένους κήπους.

Αποτελείται από δύο δομές, με το κύριο υπνοδωμάτιο να βρίσκεται ξεχωριστά από τους κοινόχρηστους χώρους

Το σπίτι έχει μίνιμαλ, καθαρές γραμμές και είναι διακοσμημένο με έπιπλα και υλικά που ταιριάζουν σε ένα νησιώτικο σπίτι.

Κάθε στοιχείο στο σπίτι είναι τοποθετημένο ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του.

Πηγή: iefimerida.gr – φωτογραφίες Space Lab

Διαβάστε επίσης

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση της ακίνητης περιουσίας στο ΚτηματολόγιοΕλλάδα

  Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με ανακοίνωσή του, καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες, που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθ...

Μεγάλες αλλαγές στην αγορά ακινήτων φέρνει η κρίση της πανδημίαςΟικονομία

  Μεγάλες είναι οι αλλαγές που περιμένουν να γίνουν στο επόμενο διάστημα παράγοντες της αγοράς ακινήτων, ως αποτέλεσμα της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του νέου κορονοϊού. Τα πρώ...

Η νέα εποχή στην αγορά των ακινήτων ΣΠΙΤΙ

Αντιπαροχές στα κόκκινα, τιμές στα ύψη, δάνεια με τη σέσουλα... Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις (ιδιαίτερα αν είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου). Η νέα εποχή στην αγορά ακινήτων ...