ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description
image description

Askeli Restaurant: Η Μεσόγειος στο πιάτο…

Στο κοσµοπολίτικο Ασκέλι στον Πόρο, η αύρα της θάλασσας σε προκαλεί να ζήσεις το κάθε λεπτό ξεχωριστά. Να ικανοποιήσεις όλες σου τις αισθήσεις.Να αρπάξεις αχόρταγα οτιδήποτε σου προσφέρει ένας τουριστικός προορισµός στη Μεσόγειο. Θάλασσα και ήλιος. Υπέροχη θέα και γαλήνη. Αυτά σου προσφέρονται απλόχερα από τη φύση στο Ασκέλι. Το εστιατόριο «Ασκέλι», όμως, βρίσκεται εκεί για να σου προσφέρει τα υπόλοιπα. Την τέχνη του φαγητού, του κοκτέιλ και της φινέτσας. Από το πρωί απολαμβάνεις τα δώρα της φύσης στην παραλία, μπροστά από το εστιατόριο, και συνεχίζεις μέχρι αργά το βράδυ, στην υπέροχη σάλα του, δοκιμάζοντας τις μοναδικές μεσογειακές γεύσεις που σου προσφέρει το «AskeliRestaurant». Χρήστος Λάζαρος: Η καλύτερη φίλη της νίκης είναι η προετοιμασία! O Χρήστος Λάζαρος είναι ένας νέος επιχειρηματίας που δοκιμάζει με επιτυχία τις δυνάμεις του στον Πόρο. Επιστράτευσε τη φαντασία του και δημιούργησε ένα μοντέρνο, νεανικό εστιατόριο, με μεσογειακή κουζίνα.  Ο Χρήστος έχει σπουδάσει marketing και businessmanagement, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη μαγειρική τέχνη. Το εστιατόριο στον Πόρο είναι η πρώτη του επιχειρηματική απόπειρα. Τα μυστικά του επαγγέλματος τα έμαθε στη Μύκονο, όπου εργάστηκε για πέντε χρόνια στην παραλία της «Ελιάς» ως manager. Ο Χρήστος μάς μίλησε για το «AskeliRestaurant» και μας ανέπτυξε τη φιλοσοφία του πάνω στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό κλάδο της εστίασης. Τα περισσότερα εστιατόρια στο νησί προσφέρουν ελληνική κουζίνα. Ποια είναι η διαφορά με τη μεσογειακή κουζίνα που προσφέρει το «AskeliRestaurant»; Το να προσφέρεις φαγητό είναι το μόνο εύκολο! Το «Askeli» είναι μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας. Προτείνει φαγητό allaminute, με fusion στοιχεία. Φέτος είναι το δεύτερο καλοκαίρι που λειτουργεί το «AskeliRestaurant». Τι έχει αλλάξει από πέρυσι; Εσωτερικά φέτος κρατήσαμε το ίδιο μοτίβο σχεδόν με πέρυσι, προσθέσαμε ένα kidsmenu για τα παιδάκια και κάποιες μικρές προσθήκες. Η μεγάλη όμως αλλαγή έγινε έξω από το μαγαζί, με την προσθήκη exclusive ξαπλώστρων με στρώμα και μαξιλάρια! Παρά το γεγονός ότι είστε νέος επιχειρηματίας στο νησί, η επιχείρησή σας έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζεται ως επιτυχημένη. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Μια επιχείρηση εστίασης, όπως εξήγησα, δεν προσφέρει μόνο φαγητό, προσφέρει μια ιδέα. Υπάρχει ένα όραμα! Για να πετύχεις, πρέπει να βλέπεις όλους τους τομείς. Φαγητό, κόστος προμηθειών, προσωπικό, foodcost, διαφήμιση. Οπότε, πρέπει να βρίσκεις τη μυστική φόρμουλα για να πετύχεις και να έχεις εξέλιξη στον χρόνο. Εκεί έχω επενδύσει, και όλο τον χειμώνα δουλεύω γι' αυτό. Η καλύτερη φίλη της νίκης είναι η προετοιμασία! Τι είναι αυτό που αρέσει περισσότερο στους πελάτες που επισκέπτονται το «AskeliRestaurant»; Ο χώρος του μαγαζιού είναι πολύ όμορφος, είναι χαλαρωτικός. Το φαγητό είναι tastyκαι διαφορετικό. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! Πώς κατέληξες στην υπέροχη διαρρύθμιση του «AskeliRestaurant»; Ήθελα να θυμίζει λίγο νησί. Ήθελα να θυμίζει λίγο φρεσκάδα, λίγο αέρα, λίγο θάλασσα! Η Εύη Γρυπάρη με βοήθησε αρκετά στο να πετύχω το αποτέλεσμα αυτό. Ως πελάτης του «AskeliRestaurant», ποια πιάτα από το μενού θα επέλεγες και ποιο κρασί για να τα συνοδεύσει; Προσωπικά, μου αρέσουν οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και οι ταλιατέλες κοτόπουλο. Θα τις συνόδευα με ένα «Κτήμα Άλφα» λευκό! Μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός! Πώς αντιδράς στην αρνητική κριτική; Ό,τι καλύτερο είναι να έχεις και αρνητικές κρητικές. Έτσι, διορθώνεσαι και μπαίνεις και στο πνεύμα της αγοράς. Κανείς δεν είναι τέλειος, πόσω μάλλον εμείς που είμαστε μόλις δύο χρόνια επιχείρηση! Ποια είναι η φιλοσοφία του «Askeli Restaurant»; Η φιλοσοφία... είναι μεγάλη ερώτηση. Φιλοσοφία μας είναι να τρώει ο πελάτης την ίδια γεύση πάντα, φιλοσοφία μας είναι το relaxing γεύμα, φιλοσοφία μας είναι να είναι όλοι το ίδιο ευχαριστημένοι. Δεν με ενδιαφέρει ένα μαγαζί γεμάτο με 100 άτομα και με 10 πελάτες δυσαρεστημένους. Με ενδιαφέρει ένα μαγαζί με 40 άτομα και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΓεύση

Πέρασαν 3,5 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές, όπου κάποιοι από εσάς θυμούνται ακόμη τα μπισκότα τυριού με 3 υλικά που σας είχα δώσει, αφού τα φτιάχνετε μέχρι και σήμερα. Εκτάκτω...

image descriptionΓεύση

Φέτος, για τη Σαρακοστή, η συνταγή μας θα είναι ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τους σοκολατομανείς, μιας και πέρυσι είχαμε βάλει το αντίστοιχο κέικ με πορτ...

image descriptionΓεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

image descriptionΓεύση

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧ...

image descriptionΓεύση

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!!Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μ...

image descriptionΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...

image descriptionΓεύση

Σε αυτό το τεύχος, μιας και σε λίγες μέρες αρχίζει η Σαρακοστή, θα σας δώσω μια συνταγή για έναν υπέροχο μπακλαβά χωρίς ζάχαρη, ο οποίος μένει τραγανός για τουλάχιστον 15 μέρες, πρ...

image descriptionΓεύση

Ας πούμε καλό χειμώνα μιας και κρύωσε για τα καλά και να σας δώσω τη χρωστούμενη συνταγή του υπέροχου γαλακτομπούρεκου που λόγω φεστιβάλ φιστικιού πήρε τη θέση της το παστέλι, για ...

image descriptionΓεύση

Λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισα ,αντί του γαλακτομπούρεκου που ήθελα, να σας δείξω ένα απίθανο κέικ με λάδι και καρύδια. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο τεύχος, για...