ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο


Υλικά

1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)
1 κ. σ. αλεύρι
2 κ. σ. κορν φλάουρ
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. βούτυρο αγελάδος
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλύνετε πολύ καλά την συκωταριά και βάλτε τη να βράσει για 10 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε.
Βήμα 2
Σοτάρετε σε λάδι τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη συκωταριά και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για 5- 6 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατέψτε και μόλις πάρει βράση αφήστε να σιγομαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα ξεχωριστά.
Βήμα 5
Ενώστε τα και συνεχίστε το χτύπημα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.
Βήμα 6
Ρίξτε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατέψτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τον άνηθο.
Βήμα 7
Ανακατέψτε για τελευταία φορά και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

20 εξωτικά φρούτα που αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σουΓεύση

Μπανάνα, ανανάς, καρύδα και μάνγκο είναι τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα που θα συναντήσεις στις ελληνικές αγορές και σίγουρα έχεις δοκιμάσει και ξέρεις τις γεύσεις τους. Ωστόσο, τα τ...

Γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας : «Ταξίδι γεύσεων» για τον επισκέπτη κάθε νομούΓεύση

  Σε διαδικασία επανασχεδιασμού βρίσκεται η αγορά του τουρισμού στην Ελλάδα μετά τις επιπτώσεις που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού. Η επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις μ...