ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άστραψε και βρόντηξε εναντίον των αρνητών ο Εφραίμ! - Άρθρο της Σίλας Αλεξίου

Ηχηρή απάντηση στις συνομωσιολογικές θεωρίες που επικρατούν στους κόλπους της εκκλησίας σχετικά με την επιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσε από την Αίγινα ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ.

Κλείνοντας τον πανηγυρικό εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στο Νοσοκομείο της Αίγινας για τον εορτασμό της μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Διονυσίου στο νησί, ο δεσπότης εκδήλωσε όλο του τον θυμό εναντίον των «σκοταδιστών» που παίζουν με την υγεία των πιστών αγνοώντας επιδεικτικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Με αφορμή την σφράγιση της Μονής του Αγίου Νεκταρίου, και τριών ακόμη μοναστηριών που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης της οποίας προΐσταται λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού, ο δεσπότης δεν χαρίστηκε σε κανέναν και μπράβο του!

Τονίζοντας από άμβωνος πως η πανδημία και η αντιμετώπισή της αποτελεί αντικείμενο  της επιστήμης και μόνο, μέμφθηκε τους κληρικούς και τις μοναχές που έχουν σηκώσει το λάβαρο του αντιεμβολιαστικού κινήματος, παρά τις δικές του παραινέσεις.

Ενοχλημένος σφόδρα από πολλούς ιερείς της Μητρόπολής του (συμπεριλαμβανομένης και της Αίγινας) που  δεν διαβάζουν στο εκκλησίασμά τους τις εγκυκλίους του οι οποίες αναφέρονται στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, επειδή διαφωνούν (!), ο δεσπότης δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον τους, παρομοιάζοντας τις φωνές που τους επηρεάζουν με τη φωνή του διαβόλου.

Αναφερόμενος κατ’επανάληψη στην πεποίθησή του ότι για την πανδημία δικαιούνται να ομιλούν μόνο οι επιστήμονες, ο συνήθως φειδωλός στους χαρακτηρισμούς μητροπολίτης, όρθωσε το ανάστημά του εκφράζοντας ανοιχτά την αποδοκιμασία του προς στα πρόσωπα της Εκκλησίας που διατυπώνουν άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας, αρνούμενα να τηρήσουν ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Εσύ ποιο πανεπιστήμιο έβγαλες;» ρώτησα μια (εκδημήσασα) ηγουμένη που προσπάθησε να μου μεταφέρει την …επιστημονική της άποψη για τον ιό».

Όσο για το φαινόμενο των …σοφών «γερόντων»  που έχουν παρεισφρήσει στις συνειδήσεις των κληρικών και των μοναχών επηρεάζοντας τους αρνητικά και κόντρα στον λόγο των επισκόπων, ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, με παρρησία το καταδίκασε απερίφραστα.

Επικαλούμενος τον λόγο του Αγίου Νεκταρίου περί της αναγκαιότητας της λογικής έναντι του φανατισμού και των σκοταδιστικών θεωριών, ο κ.Εφραίμ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανόητους τους ανθρώπους της εκκλησίας που συμμερίζονται τις συνομωσιολογικές θέσεις ορισμένων, αποφεύγοντας ακόμη και τη μάσκα!

«Όποιος πιστεύει σε σκοταδιστικές θεωρίες, δεν πιστεύει στον Θεό,» τόνισε μεταφέροντας στον κόσμο που παρευρέθηκε στον ναό του Αγίου Διονυσίου, στο Νοσοκομείο της Αίγινας, τις γεμάτες ταπεινοφροσύνη γραφές του Αγίου Νεκταρίου.

Ο λόγος του μητροπολίτη της περιοχής μας σε ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, ασφαλώς και έχει μεγαλύτερη αξία από τον δικό μας. Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν όσοι θεώρησαν δυσφημιστικό για την Αίγινα το σχόλιο για τη στάση των μοναχών της Μονής του Αγίου Νεκταρίου και άδικη τη σφράγιση του μοναστηριού…

Διαβάστε επίσης

Άγιος Νεκτάριος: Κλειστόν λόγω ανευθυνότητας! - Άρθρο της Σίλας ΑλεξίουΣίλα Αλεξίου

Ένα ολόκληρο νησί εκτίθεται …χάρη στο έμβλημά του! Το δημοφιλές μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου σφραγίζεται, κλείνει τις πόρτες του στους πιστούς που συρρέουν στην Αίγινα από όλη την...

Στο σκοτάδι η Αφαία για ένα …πείσμα - Άρθρο της Σίλας Αλεξίου Σίλα Αλεξίου

Γράφει η Σίλα Αλεξίου -    «Το Μάρτιο του 2011, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε μελέτη για «την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και για φωτισμό ανάδειξης των ναών Αφ...