ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φόβος και λάσπη… - Άρθρο της Σίλας Αλεξίου

Της Σίλας Αλεξίου

 

Διακονώ αυτόν τον χώρο του «Saronic Magazine» επί 13 και πλέον έτη, και είναι η πρώτη φορά που επιτρέπω στον εαυτό μου να γράψει σε πρώτο πρόσωπο.

Παίρνω το θάρρος από εσάς που με διαβάζετε και που θα κατανοήσετε ότι αυτή η ώρα, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι για μένα ιερή.
Ο λόγος;

Η θέση μου ως υποψήφιας δημάρχου Αίγινας. Μια θέση την οποία… κατέλαβα μετά από βασανιστική σκέψη, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια απέρριπτα οποιαδήποτε σχετική πρόταση. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πήρα τελικά την απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο της ιδιαίτερής μου πατρίδας ως επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Μαζί! Μπροστά για την Αίγινα», για μία σειρά λόγων που αφορούν το νησί και τις ανάγκες του, τουλάχιστον όπως τις βλέπουμε κάποιοι –πολλοί– δημότες.


Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου –στις 14 Ιανουαρίου 2023– έδωσε το έναυσμα. Της λασπολογίας,
των ανήθικων επιθέσεων, του φόβου που εκφράστηκε με χυδαιότητα. Ξεκίνησε με την απόδοση πολιτικής ταυτότητας στην παράταξη. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να… τρομάξουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ (αποτελούν την πλειοψηφία, άλλωστε), η παράταξη χαρακτηρίστηκε ανερυθρίαστα από κάποιους ως παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στους 30 αρχικούς υποψηφίους οι δύο ανήκαν στον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Αυτό το μοτίβο ακολουθείται μέχρι σήμερα από τους ίδιους… καλούς πατριώτες, αλλά στο μεταξύ εμφιλοχώρησε στην πολεμική εναντίον μου και μία άλλη πανέξυπνη ιδέα.
Ότι τάχα δεν κατάγομαι από την Αίγινα!
Εν γνώσει της αναλήθειας, ασφαλώς, γιατί όλοι γνωρίζουν την από πάππου προς πάππου καταγωγή μου –και από τους δύο γονείς μου– από το αγαπημένο μου νησί. Η ευτέλεια ωστόσο αυτών των επιχειρημάτων, όπως και άλλων παρόμοιας… αξίας, δεν μου επέτρεψε να δώσω οποιαδήποτε απάντηση. Ούτε καν ότι ο αντίπαλός μου, για την υποστήριξη του οποίου εφηύραν αυτή την τακτική, πράγματι δεν κατάγεται από την Αίγινα, όπως ίσως και οι ίδιοι.
Για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η ουσία της όποιας υποψηφιότητας συνοψίζεται στις αξίες, τις αρχές
και το όραμα του υποψηφίου, στην ικανότητά του να αναβαθμίσει τον τόπο του, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη εποχή. Χρηματοδοτικά, ψηφιακά, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Καθώς είναι γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει τα πάντα.

 


Αν κάνεις το λάθος να περιορίσεις το έργο του Δήμου σε ό,τι εσύ κατέχεις καλά, τον έριξες στον γκρεμό. Αν επίσης πιστέψεις ότι σήμερα, εν έτει 2023, οι υποχρεώσεις σου απέναντι στους δημότες εξαντλούνται σε όσα έκαναν οι δήμαρχοι του προηγούμενου αιώνα, πήρες στον λαιμό σου και τον Δήμο και τους δημότες.
Ζητώ συγγνώμη για αυτή την προσωπική μαρτυρία, αλλά ό,τι περιέγραψα πιθανόν να συμβαίνει και αλλού.

 Καλή ψήφο!

Διαβάστε επίσης

Άστραψε και βρόντηξε εναντίον των αρνητών ο Εφραίμ! - Άρθρο της Σίλας ΑλεξίουΣίλα Αλεξίου

Ηχηρή απάντηση στις συνομωσιολογικές θεωρίες που επικρατούν στους κόλπους της εκκλησίας σχετικά με την επιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσε από την Αίγινα ο Μητροπολίτης ...

Άγιος Νεκτάριος: Κλειστόν λόγω ανευθυνότητας! - Άρθρο της Σίλας ΑλεξίουΣίλα Αλεξίου

Ένα ολόκληρο νησί εκτίθεται …χάρη στο έμβλημά του! Το δημοφιλές μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου σφραγίζεται, κλείνει τις πόρτες του στους πιστούς που συρρέουν στην Αίγινα από όλη την...

Στο σκοτάδι η Αφαία για ένα …πείσμα - Άρθρο της Σίλας Αλεξίου Σίλα Αλεξίου

Γράφει η Σίλα Αλεξίου -    «Το Μάρτιο του 2011, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε μελέτη για «την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και για φωτισμό ανάδειξης των ναών Αφ...