ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

East Med Yacht Show 2024: 25 - 28 Απριλίου στον Πόρο

Από τις 25 έως τις 28 Απριλίου θα λάβει χώρα φέτος, στον Πόρο, η διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση στον χώρο του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού, East Med Yacht Show 2024, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.), της εταιρείας FX YACHTING του Δήμου Πόρου και του Λιμενικού Ταμείου Πόρου.
Η έκθεση, που διοργανώνεται για 20η φορά, κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό.
Στην έκθεση συμμετέχουν 120 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά.
45 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokers από Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Τουρκία.
Ειδικότερα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου η Συνέντευξη Τύπου για την 20η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής «EAST MED YACHT SHOW 2024 2024» η οποία θα διεξαχθεί από 25 έως και 28 Απριλίου στο νησί του Πόρου, στο νησί μας.
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (ΕΒΕΠ), την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της CHARTER YACHT BROKERS ASSOCIATION (CYBA), του Δήμου Πόρου και του Propeller Club.
Στη Συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της διοργάνωσης της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και CEO της εταιρείας FX YACHTING Barbara Gabriel, ο Δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου Κωνσταντίνος Μουτζούβης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ και ο Βασίλης Πολίτης (Υποναύαρχος Π.Ν ε.α) μέλος ΔΣ του ΝΕΕ.
Ο Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε ότι είναι τιμή και χαρά για τον ΕΟΤ να παρευρίσκεται.
Η στήριξη στο EMMYS είναι σημαντικό γεγονός.
Η ελληνική αγορά είναι σημαντική στο εξωτερικό.
Πολιτική του ΕΟΤ είναι να είναι πολλές οι επιλογές και όχι μόνο η θάλασσα.
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Barbara Gabriel, στην ομιλία της ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανακήρυξε το νησί του Πόρου «Πράσινο νησί».
Με αυτό το πνεύμα και προς αυτή την κατεύθυνση το yachting θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ώστε να συμβάλει στην βιοπροστασία.
Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης η Μαρία Ψαρρού από τη Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, εκπρόσωποι του ΕΒΕΠ, ο Δημήτρης Κουρούμαλος Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ (HYCA), οι SPONSORS και οι MEDIA SPONSORS της έκθεσης.
Ο Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για την στήριξη του ΕΟΤ επί 20ετία για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και του κλάδου γενικότερα καθώς και στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη οποίος στέκεται αρωγός στην κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών σε κάθε περίσταση.
Στο πρόσωπο του Δημήτρη Φραγκάκη θα βραβευθεί ο ΕΟΤ για την 20ετή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ελληνικού yachting, στα εγκαίνια του EAST MED YACHT SHOW στον Πόρο την 25η Απριλίου 2024 .
 
 
Πηγή: Γραφείο Τύπου Δήμου Πόρου 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις" ο Δήμαρχος ΠόρουΠΟΡΟΣ

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις" με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής, για να εκφράσει την αντίθεση ...

Πόρος: Πρόβλημα υδροδότησης στον Συνοικισμό μετά από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης ΠΟΡΟΣ

Πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει η περιοχή του Συνοικισμού Πόρου, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Πόρου, σήμερα το πρωί στις 8.15πμ, έσπασε αγωγός ύδρευσης.  Συνεργείο του Δ...

Πόρος - Καθετή: Εργαστήρι φωτογραφίας «Βασικές τεχνικές σύνθεσης φωτογραφίας»ΠΟΡΟΣ

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 7:00 μμ, πραγματοποιείται στην Καθετή το εργαστήρι φωτογραφίας «Βασικές τεχνικές σύνθεσης φωτογραφίας», διάρκειας δύο ωρών. Το εργαστήρι της φωτογραφικής...

Πειραιάς: Πλοίο με προορισμό Αίγινα, Μέθανα, Πόρο με 453 επιβάτες επέστρεψε εκτάκτως στο λιμάνι – Τι συνέβηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου Απόλλων το οποίο το πρωί του Σαββάτου παρουσίασε μηχανική βλάβη. Το πλοίο με 453 επιβάτες ξεκίνησε στις 9:30 προκειμένου να εκτελέσει...