ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος - Γ. Δημητριάδης: Σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων

Ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων, το οποίο θίχτηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, ανάρτησε ο επικεφαλής της Μειοψηφίας Γιάννης Δημητριάδης. 
 
Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης και δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου. 
 
"Για όσους δημότες ενδιαφέρονται για το θέμα της χρηματοδότησης των Σχολείων το οποίο θίχτηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου και για όσους αρμόδιους δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι σχετικές διαδικασίες (ή γνωρίζουν, αλλά παραπληροφορούν συνειδητά τους πολίτες), παραθέτω τον σύνδεσμο της υπ’ αριθμ. 4655/2024 Απόφασης Αν. Υπουργού Εσωτερικών με την οποία όλοι οι Δήμοι της χώρας χρηματοδοτήθηκαν ΣΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 με τα ποσά που τους αναλογούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων τους για το 1ο τρίμηνο του 2024:
 
 
Ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 8.730€ (αρ.74 στον πίνακα της Απόφασης), ωστόσο η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί ακόμα στην αποδοχή του ποσού, στην κατανομή του και στην διάθεσή του στα Σχολεία (απαιτούνται Αποφάσεις Δ.Σ., Δημ. Επιτροπής κ.α.). Συνεπώς, απολύτως έγκυρα η παράταξή μας στην ανακοίνωσή της πριν μία βδομάδα τόνισε ότι αιτία για τις όποιες ελλείψεις στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Σχολείων μας είναι η έλλειψη διοίκησης και όχι η δήθεν έλλειψη χρημάτων.
Σε ότι αφορά το 2023, η αντίστοιχη χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος μας για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ήταν 13.095€, εγκρίθηκε με Υπουργική Απόφαση στις 24.11.2023 και η αποδοχή της έγινε άμεσα από τον Δήμο στις 29.11.2023. Και φυσικά δεν έμεινε διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο για το 2024, επειδή ακριβώς η διοίκησή μας αξιοποίησε την χρηματοδότηση στο σύνολό της, όπως ακριβώς όφειλε να πράξει.
Κατά τα λοιπά, χθες στο Δ.Σ. για άλλη μια φορά παραβιάστηκε η λογική. Η παραγγελία πετρελαίου 4 μέρες αφότου ενημερώσαμε για το πρόβλημα χαρακτηρίστηκε «άμεση αντίδραση» και η αλήθεια βαφτίστηκε «ανακρίβειες». Κατηγορηθήκαμε επειδή κάναμε δαπάνες, αλλά και επειδή δεν αφήσαμε χρηματικό υπόλοιπο. Κατηγορηθήκαμε επειδή δήθεν δεν βάλαμε πετρέλαιο το 2023, αλλά και επειδή δήθεν υπήρχε πετρέλαιο το 2024. Κατηγορηθήκαμε επειδή δεν αποκαταστήσαμε κτηριακές βλάβες που μας γνωστοποίησε ένα Σχολείο έναν μόλις μήνα πριν την ολοκλήρωση της θητείας μας. Κατηγορηθήκαμε ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να ασκούμε διοίκηση έως τον Φλεβάρη του 2024 και να αφήσουμε χρήματα του 2023 ως «κάβα» για το 2024 και τον κ. Κουτουζή. Παρά λίγο να κατηγορηθούμε ακόμα και για την σοδειά των ελαιόδεντρων που δεν πήγε καλά…"
 

Διαβάστε επίσης

Δ.Λ.Τ. Πόρου: Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης τουριστικών λιμένων ΠΟΡΟΣ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων το οποίο χρηματο...