ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Ακύρωση Porosea – Αποκαλυπτική αλληλογραφία και ερωτηματικά

Μια βδομάδα μετά την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας, Whynot, για την ακύρωση του Porosea 2024 και ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση του Δήμου Πόρου για το θέμα, το Porosnews φέρνει στο φως την αλληλογραφία των δύο μερών για το θέμα.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενό της, η εταιρία, έχοντας λάβει προφορικά αρνητική απάντηση για το αν θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση, με μια αναλυτική επιστολή της στις 11 Φεβρουαρίου προς τον Δήμαρχο Γιώργο Κουτουζή, εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι το Porosea δεν έπρεπε να ακυρωθεί και του ζήτησε να αλλάξει γνώμη.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Κουτουζή δύο ημέρες αργότερα, η διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί «αφενός για οικονομικούς λόγους και αφετέρου, λόγω της ημερομηνίας διεξαγωγής της διοργάνωσης, η οποία βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στην έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι οποίες επηρεάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των κατοίκων του Πόρου».

Μάλιστα, ο Δήμαρχος ανέλυσε τους οικονομικούς λόγους λέγοντας ότι η Περιφέρεια αρνήθηκε να συμβάλει στο κόστος των αγώνων, αλλά και ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις με συνέπεια ούτε ο Δήμος να μπορεί να το καλύψει.

Οι «ευθύνες» (;) Χαρδαλιά και Δημητριάδη

Και αν οι ισχυρισμοί του κ. Κουτουζή ότι η διοίκηση Δημητριάδη άφησε τα οικονομικά του Δήμου σε κακή κατάσταση δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται, δεν ισχύει το ίδιο για τον ισχυρισμό ότι η Περιφέρεια αρνήθηκε να συμβάλει στις δαπάνες μιας αθλητικής διοργάνωσης με συνολικό κόστος μόλις 12.000€.

Ο ισχυρισμός αυτός ακούγεται για πρώτη φορά και, αν είναι αληθής, φανερώνει αλλαγή status quo στις σχέσεις Δήμου – Περιφέρειας, ενώ αν δεν είναι, είναι ικανός ο ίδιος να προκαλέσει ρήξη σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση η ευκολία με την οποία η νέα δημοτική αρχή στους δύο πρώτους μήνες της θητείας της, χωρίς να δημοσιοποιεί στοιχεία, κατηγορεί τρίτους για όλα τα σημαντικά θέματα στα οποία παρουσιάζονται καθυστερήσεις ή καταργούνται καθιερωμένες πρακτικές χρόνων.

Η ανακοίνωση Γκιων

Ένα ακόμα δεδομένο που αυξάνει τα ερωτηματικά για την υπόθεση είναι η δημοσίευση του στενού συνεργάτη του κ. Κουτουζή, Κωνσταντίνου Γκιων στο Facebook, σύμφωνα με την οποία το Porosea σταμάτησε επειδή δεν προσέφερε στον Πόρο κανένα πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για την μοναδική ανακοίνωση για το θέμα από την πλευρά των στελεχών της δημοτικής αρχής, η οποία ωστόσο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το περιεχόμενο της απάντησης του κ. Κουτουζή προς την Whynot.

Αν αυτός είναι όμως ο πραγματικός λόγος ακύρωσης του Porosea, πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι όσα έγραψε στην επιστολή του προς την Whynot ο Δήμαρχος δεν αληθεύουν και αποτελούν δικαιολογίες. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι ο κ. Γκιων έκανε την δημοσίευσή του χωρίς να έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο επιδιώκοντας -και πετυχαίνοντας- να τον δεσμεύσει σε μια μελλοντική ανάθεση της διοργάνωσης στην Γυμναστική Ένωση Τροιζηνίας (το Σωματείο του), την διαθεσιμότητα της οποίας να την αναλάβει φρόντισε να τονίσει κλείνοντας την παρέμβασή του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος και η στάση του Δ. Συξέρη

Από τις επιστολές που ανταλλάχθηκαν με την Whynot προκύπτει και άλλη μία σημαντική διάσταση, καθώς αποκαλύπτεται ότι και οι δύο κοινοποιήθηκαν στον Πρόεδρο του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό Χαρδαλιά, Δημήτρη Συξέρη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, καθώς η Whynot δεν είχε επίσημη απάντηση από τον Δήμο, απευθύνθηκε στον κ. Συξέρη, ο οποίος μεσολάβησε προκειμένου ο Δήμος να απαντήσει εγγράφως στην εταιρία. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι υπήρξε αντίστοιχη μεσολάβηση από πλευράς Ε.Ε.Σ.Π. προκειμένου να μην ακυρωθεί μια διοργάνωση με τόσο μεγάλη συνεισφορά στην τοπική οικονομία, ενώ ούτε μετά την ανακοίνωση της Whynot για την ακύρωσή της έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση του Συλλόγου.

Επιπλέον, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση του κου Συξέρη ως στελέχους της παράταξης Χαρδαλιά ή του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βουτσινά, σχετικά με τον ισχυρισμό του Δημάρχου ότι η Περιφέρεια αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την διοργάνωση και έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν, μετά την αποκάλυψη της σχετικής αλληλογραφίας, οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής θα υπεραμυνθούν της στάσης αυτής ή αν θα διαψεύσουν τον Δήμαρχο.

Η υπόθεση του Porosea είναι η πρώτη βαρυσήμαντη αλλαγή που επέρχεται για τον Πόρο μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής και σηματοδοτεί επίσης την αλλαγή της στάσης του Δήμου σε θέματα διαφάνειας και ενημέρωσης. Θεωρητικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικοινωνιακό φιάσκο, ωστόσο ο κ. Κουτουζής δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από το να συνεχίζει τους ίδιους επικοινωνιακούς «ελιγμούς» που τον δικαίωσαν την προεκλογική περίοδο. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η πρακτική αυτή θα αποδειχθεί πετυχημένη και μετεκλογικά ή αν από την θέση πλέον του Δημάρχου θα αρχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες όσο την συνεχίζει.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της εταιρείας “Whynot”:

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Δήμου Πόρου:

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις" ο Δήμαρχος ΠόρουΠΟΡΟΣ

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις" με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής, για να εκφράσει την αντίθεση ...

Πόρος: Πρόβλημα υδροδότησης στον Συνοικισμό μετά από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης ΠΟΡΟΣ

Πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει η περιοχή του Συνοικισμού Πόρου, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Πόρου, σήμερα το πρωί στις 8.15πμ, έσπασε αγωγός ύδρευσης.  Συνεργείο του Δ...

Πόρος - Καθετή: Εργαστήρι φωτογραφίας «Βασικές τεχνικές σύνθεσης φωτογραφίας»ΠΟΡΟΣ

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 7:00 μμ, πραγματοποιείται στην Καθετή το εργαστήρι φωτογραφίας «Βασικές τεχνικές σύνθεσης φωτογραφίας», διάρκειας δύο ωρών. Το εργαστήρι της φωτογραφικής...

Πειραιάς: Πλοίο με προορισμό Αίγινα, Μέθανα, Πόρο με 453 επιβάτες επέστρεψε εκτάκτως στο λιμάνι – Τι συνέβηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου Απόλλων το οποίο το πρωί του Σαββάτου παρουσίασε μηχανική βλάβη. Το πλοίο με 453 επιβάτες ξεκίνησε στις 9:30 προκειμένου να εκτελέσει...