Η εορτή των Τριών Ιεραρχών δίνει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κυψέλης να θυμηθεί και να τιμήσει τους παλαιούς εκπαιδευτικούς των σχολείων της που πλέον δεν είναι στη ζωή.
Δάσκαλοι και καθηγητές που σε δύσκολες εποχές για τη χώρα με χαμηλό βιοτικό επίπεδο και με δυσκολίες στη λειτουργία των σχολείων κατόρθωσαν να εμπνεύσουν και να μεταδώσουν γνώση και αλήθειες ζωής.
Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν στον εκκλησιασμό στον ενοριακό ναό κατά τμήματα, τέλεσαν αρτοκλασία και άκουσαν την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Αξίζει να σημειωθεί η ύπαρξη της φορητής εικόνας των Τριών Ιεραρχών που υπάρχει στο Ναό και είναι αφιέρωση των μαθητών του Δημοτικού του έτους 1936.