ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description

Αίγινα: Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχου κ. Μπόγρη για το πλωτό ασθενοφόρο.

"Και  τα καλά νέα  συνεχίζονται" με  αυτή τη φράση η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, συνέχισε  τις δηλώσεις της χθες Κυριακή στο εργοτάξιο  του Λεόντι. Αναφέρθηκε  στις προσπάθειες  που ευδοκίμησαν μετά και από δικές  της πιέσεις  προς  τον γιατρό - όπως τόνισε ιδιαίτερα - Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, για την κατασκευή του πλωτού ασθενοφόρου. Ο κ. Πατούλης έθεσε σε προτεραιότητα  την ασφαλή, γρήγορη και άμεση μεταφορά  των νησιωτών στην  Αττική.

Ο κ. Πατούλης μερίμνησε ώστε η Περιφέρεια να επιδοτήσει  με 500.000 Ευρώ το Λιμενικό Σώμα  για  την άμεση κατασκευή του πλωτού ασθενοφόρου.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα  τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο για  τη  βοήθεια  του. Ένα πάγιο αίτημα  των νησιωτών ικανοποιείται - είπε  η κ. Αντιπεριφερειάρχης εξασφαλίζοντας γρήγορη μετάβαση των ασθενών σε νοσοκομεία  της Αττικής.

Η ίδια τόνισε ότι προτιμήθηκε το πλωτό ασθενοφόρο από  το ελικόπτερο για  την διακομιδή ασθενών διότι ο χρόνος που απαιτείται για να πάρει άδεια πτήσης  το ελικόπτερο και όλη η διαδικασία  που απαιτείται είναι χρονοβόρος και πολύ κρίσιμη  για τη ζωή ενός ασθενούς.

Το σκάφος θα έχει έδρα  την Αίγινα  και θα καλύπτει  τα νησιά Αγκίστρι - Πόρο - Ύδρα και Σπέτσες. Σε ερώτησή μας  για τα λειτουργικά έξοδα  του σκάφους μας απάντησε ότι αυτά  θα καλύπτονται από  την Περιφέρεια και το πλήρωμα  του θα είναι από άνδρες  του Λιμενικού Σώματος.

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Ο κ. Σάκης Σακκιώτης πρώην Δήμαρχος Αίγινας και μέλος  της  τοπικής Επιτροπής "ΑΙΓΙΝΑ 2021" κάνει μια πρώτη θετική αποτίμηση  των μέχρι τώρα προσπαθειών που έχει καταβάλει η Αίγινα...