ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Ξεκίνησαν οι εργασίες του ΒΙΟ.ΚΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Πόρου ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2024 οι εργασίες του έργου «Αναβάθμιση Υποδομών Λυμάτων Δήμου Πόρου (ΒΙΟ.ΚΑ.)».
Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και στη χερσαία ζώνη λιμένα της Καλαυρίας, καθώς και σε οριοθετημένες περιοχές της Σφαιρίας.
Στην ανακοίνωση ο Δήμος Πόρου αναφέρει: "Τα σημεία όπου γίνονται εργασίες είναι εμφανώς σηματοδοτημένα. Παρακαλούμε για την προσοχή σας καθώς και για την κατανόηση σας για οποιαδήποτε μικρή όχληση.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σημαντική παρέμβαση στο νησί μας και πρόκειται ν’ αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής κατοίκων και υπηρεσιών.
Λυπούμαστε για την αναστάτωση.
".
 
Διαβάστε αναλυτικά: 
 
 
 
Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού
 
Πρόκειται για:
- Το μεγαλύτερο έργο που έχει αναθέσει ο Δήμος στην ιστορία του αξίας 15.545.494,61€εκ € (+0,9εκ περίπου για συνοδές υπηρεσίες).
- Το μεγαλύτερο έργο που έχει εκτελεστεί ποτέ στην επικράτεια του Δήμου Πόρου από οποιοδήποτε φορέα.
- Το μεγαλύτερο έργο που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος «Α. Τρίτσης» σε όλους τους Δήμους της χώρας.
- Το έργο που εγγυάται την επίλυση όλων των προβλημάτων του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Πόρου και αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη της σημερινής δημοτικής αρχής.
- Το έργο που δημοπρατήθηκε και έλαβε όλες τις εγκρίσεις των ελεγκτικών αρχών σε χρόνο ρεκόρ από την οριστική έγκριση της χρηματοδότησής του (19.1.2023), με την σύμβαση να υπογράφεται στις 4 Οκτωβρίου 2023, από τον τ. Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Ηλέκτωρ και εκπρόσωπο της αναδόχου Κοινοπραξίας «Ηλέκτωρ – Θαλής» Νίκο Σταθάκη.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ξεκίνησε επίσημα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, όπου η ανάδοχος κοινοπραξία (Ηλέκτωρ - Θαλλής), ξεκίνησε εργασίες καθαρισμών στον χώρο της μονάδας και σκαναρίσματος του υπεδάφους στην παραλιακή οδό της Σφαιρίας.
Να σημειώσουμε ότι εκτός από τα προφανή οφέλη που θα προκύψουν για τον Πόρο από την αποκατάσταση των προβλημάτων που το ταλαιπωρούν από το 2008, όταν και ξεκίνησε την λειτουργία του ο Βιολογικός, ο Δήμος Πόρου επωφελείται άμεσα και από την πλήρη ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας της μονάδας, των αντλιοστασίων και του δικτύου του Βιολογικού από την ανάδοχο κοινοπραξία, γεγονός που σημαίνει ότι απαλλάσσεται για τα επόμενα 6 χρόνια (2,5 κατασκευή + 3,5 λειτουργία) από την δυσκολότερη και πλέον δαπανηρή αρμοδιότητά του.

Διαβάστε επίσης

Καθετή - Πόρος: Έκθεση φωτογραφίας «Η θάλασσά μας» -  Εγκαίνια 15 Απριλίου 2024ΠΟΡΟΣ

«Να σ’ αγναντεύω, θάλασσα, να μη χορταίνω απ’ το βουνό ψηλά στρωτή και καταγάλανη και μέσα να πλουταίνω απ’ τα μαλάματά σου τα πολλά». Αυτοί οι στίχοι του Κώστα  Βάρναλη συνοδεύουν...

Πόρος: Ημερίδα με θέμα "Ο ρόλος των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών και η ορθή χρήση των οθονών" ΠΟΡΟΣ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 5.30μμ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα εκδηλώσεων "Βασιλική Κογιώνη". Η ημερίδα έχει ως θέμα: "Ο ρόλος των ορίων σ...

Πόρος: Δίχως δημοτική συγκοινωνία από 8 έως 10 Απριλίου λόγω τακτικής συντήρησης του λεωφορείουΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας από τις 8/4/2024 έως τις 10/4/2024, καθώς το δημοτικό λεωφορείο βρίσκεται σε τακτική συντ...