ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ξεκινούν την Δευτέρα 22 Μαρτίου οι εμβολιασμοί της "λίστας" των κατοίκων του Δήμου Πόρου άνω των 60 ετών

Ξεκινάνε την Δευτέρα 22.3.2021 οι εμβολιασμοί των κατοίκων του Δήμου Πόρου άνω των 60 ετών που υπέβαλαν σχετική αίτηση στον Δήμο και συμπεριλήφθηκαν στην λίστα που υποβλήθηκε από τον Δήμο στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 10.3.2021.
 
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, οι εμβολιασμοί θα γίνουν με προτεραιότητα ηλικίας και οι πρώτοι 60 προς εμβολιασμό Έλληνες πολίτες (επί συνόλου 356) ειδοποιούνται ήδη από τον Δήμο για το ακριβές ραντεβού τους την Δευτέρα, ενώ οι ειδοποιήσεις για τα ραντεβού των επόμενων ημερών θα γίνονται καθημερινά, ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών.
 
 
Διευκρινίσεις:
• Οι εμβολιασμοί θα γίνουν με το εμβόλιο της pfizer, οι πρώτες ποσότητες του οποίου βρίσκονται ήδη στον Πόρο.
• Η λίστα των 27 αλλοδαπών πολιτών με ΑΜΚΑ είναι ξεχωριστή και τα ραντεβού εμβολιασμών των κατοίκων που εμπεριέχονται σε αυτήν θα προγραμματιστούν μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή κατ’ εκτίμηση σε 1-2 βδομάδες από σήμερα.
• Η λίστα των 38 αλλοδαπών πολιτών χωρίς ΑΜΚΑ είναι επίσης ξεχωριστή. Οι κάτοικοι που εμπεριέχονται σε αυτήν θα πρέπει μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των κατοίκων με ΑΜΚΑ να ακολουθήσουν την διαδικασία που θεσμοθετήθηκε με νομοθετική ρύθμιση πριν λίγες μέρες προκειμένου να αποκτήσουν προσωρινό ΑΜΚΑ. (θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση ειδικά για αυτούς και τηλεφωνική επικοινωνία του Δήμου μαζί τους).
• Η συμπληρωματική λίστα κατοίκων που έχουν υποβάλει αίτηση εμβολιασμού στον Δήμο μετά τις 9.3.2021, θα παραδοθεί στην Γ.Γ.Π.Π. λίγο πριν την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όσων εμπεριέχονται στις τρεις παραπάνω λίστες, ώστε κάθε κάτοικος (άνω των 60 ετών) που δεν έχει ακόμα δηλώσει το όνομά του, να μπορεί να το κάνει μέχρι την «τελευταία στιγμή». Σημειώνεται ότι όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ακυρώσουν το ραντεβού εκείνο και να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην (συμπληρωματική) λίστα του Δήμου.
• Τα ραντεβού όσων κατοίκων έχουν κάνει αίτηση μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov ή έχουν κληθεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης εξακολουθούν να ισχύουν και θα διενεργούνται κανονικά.
• Οι κάτοικοι με «νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου» εφόσον έχουν ηλικία άνω των 60 ετών είναι σκόπιμο (για λόγους συντομίας) να εμβολιαστούν μέσω της διαδικασίας που συντονίζει ο Δήμος, ενώ όσοι από αυτούς έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση μόνο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.
 
 
Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Πόρου συγκέντρωσε και διαβίβασε στις 10.3.2021 στην Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας αιτήσεις 421 προσώπων για εμβολιασμό, εκ των οποίων 356 Έλληνες και οι 65 αλλοδαποί (27 με ΑΜΚΑ και 38 χωρίς).
 
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, για την οποία ο Δήμος Πόρου κατάφερε να δημιουργήσει σε χρόνο ρεκόρ ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και διαδικασία καθημερινής τηλεφωνικής υποβολής, ολοκληρώνοντάς την μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 17/03/2021 Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για την ασφαλή επανεκ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Για την τεράστια ζημιά που θα προκαλέσει στο νησί η επέκταση των ήδη υπαρχόντων ιχθυοκαλλιεργειών μίλησε στην Μαριωάννα Στεργίου ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. "Πέντε μήνες ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης    Σαν σήμερα στις 17 Μαρτίου 1821 το Ποριώτικο πλοίο ΔΗΜΗΤΡΑ του Χατζή Αναστάση Μάνεση με καπετάνιο το γιο του Γιώργη και τις κατευθύνσεις του οπλαρχηγού...

image descriptionΑίγινα

Στην εκπομπή "Αταίριαστοι" της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκαν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σταύρος Καλαμάκης και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, οι...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πόρου, συγκέντρωσαν οι φίλοι του Κυριάκου Δρούδε για να τιμήσουν την μνήμη του ανθρώπου που προσέφερε στον προσκοπισμό και τον εθελον...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς Νήσων, κ.  Χριστόφορος Μπουτσικάκης  κατέθεσε την Πέμπτη 11 Μαρτίου την υπ’ αρ. 5012/11-3-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την πολιτική ηγεσία του...