ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Αναμόρφωση Προϋπολογισμού - Κόντρα για τις αμοιβές των δικηγόρων και καταγγελία για κακοδιαχείριση οικονομικών

Δίχως σημαντικές διαφορές από τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου Πόρου, η 1η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το έτος 2024, που συνέταξε η νέα Δημοτική Αρχή Πόρου. 
Αν και η Απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση σε δύο σημεία. Το πρώτο είχε να κάνει με μια παρατήρηση του επικεφαλής της Μειοψηφίας Γιάννη Δημητριάδη, σχετικά με το κονδύλι που αφορά τις αμοιβές των δικηγόρων.


Σύμφωνα με την σχετική αναμόρφωση, το νέο κονδύλι για τις αμοιβές των δικηγόρων καθορίστηκε στις 50.000 ευρώ, όταν με την προηγούμενη δημοτική αρχή το αντίστοιχο κονδύλι ήταν 30.000 ευρώ. 


Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δημητριάδης παρατήρησε πως όταν ήταν εκείνος δήμαρχος, δεχόταν έντονη κριτική από τους ανεξάρτητους, τότε, δημοτικούς σύμβουλους  κ. Κουτουζή και κ. Γκιών, ότι ο Δήμος δαπανά πολλά χρήματα σε αμοιβές δικηγόρων. "Τότε μας κουνούσατε το δάχτυλο και λέγατε να βρούμε ιδεολόγους δικηγόρους και σήμερα αυξάνετε τις δαπάνες σε αμοιβές δικηγόρων, κατά περίπου 60%. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα κ. Κουτουζή, αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα! Το ίδιο κάνατε και με τις προγραμματικές συμβάσεις που τις κρατήσατε" δήλωσε ο κ. Δημητριάδης και συμπλήρωσε "Ειδικά για τα σημεία που μας κάνατε κριτική, το πολιτικό βάρος της κωλοτούμπας σας, είναι τεράστιο". 
Απαντώντας ο κ. Κουτουζής για το θέμα της αμοιβής των δικηγόρων δήλωσε πως το ότι καθορίστηκε αυτό το ποσό για τις αμοιβές των δικηγόρων, δεν σημαίνει ότι θα δαπανηθεί στο σύνολο του, "Αλλά όταν εσείς μου αφήσατε τη μισή ντουλάπα δικογραφίες, κάτι πρέπει να κάνω κι εγώ". 
Απαντώντας στον Δήμαρχο, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: "Τους ίδιους φακέλους είχαμε όταν μας κάνατε κριτική για τις αμοιβές δικηγόρων και η ένσταση σας ήταν να βάλουμε ιδεολόγους δικηγόρους δωρεάν και σήμερα που προσγειωθήκατε στον πλανήτη γη και βάζετε και εσείς λεφτά μας λέτε ότι χρειάζονται χρήματα για τις αμοιβές". 


Η δεύτερη αντιπαράθεση ξεκίνησε από την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Κανατσίδη. Ο κ. Κανατσίδης δήλωσε πως η δημοτική αρχή έχει κληθεί να ψηφίσει  έναν προϋπολογισμό, σφιχτό και δύσκολο "εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που έβαλε το δήμο σε δεινή οικονομική θέση. Με ένα χρέος που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο το οποίο εμείς πρέπει να πληρώσουμε με ιδίους πόρους παραπάνω από τα μισά χρήματα, με μια τραπεζική κατάσταση των 700 χιλιάδων ευρώ, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς το μόνο που μπορούμε να αντιπαραθέσουμε απέναντι στο χρέος που μας άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι η εργατικότητα μας και ο αλτρουϊσμός μας. Πιστεύουμε ότι δεν θα στερήσουμε τίποτα από τους δημότες μας".
Απαντώντας ο κ. Δημητριάδης, δήλωσε: "Δυστυχώς κ. Κανατσίδη, εσείς βρεθήκατε σε αυτή τη θέση, αφού δεν μπορείτε και σας φαίνεται δύσκολο, δεν έπρεπε να θέσετε σε κίνδυνο τον Δήμο Πόρου και όλο το νησί, επειδή λέτε ότι δεν μπορείτε. Εμείς μια χαρά τα καταφέρναμε και φυσικά κανένα χρέος δεν υπάρχει, αυτά είναι ψέματα. Σας προκαλώ και σας ζητάω επίσημα να βγείτε δημόσια και εγγράφως - για να μη λέμε χαζομάρες μέσα το συμβούλιο - να βγείτε και να αναφέρετε που είναι η κακοδιαχείριση και που είναι τα χρέη κι αν δεν το κάνετε, είστε ένας κοινός συκοφάντης κ. αντιδήμαρχε των Οικονομικών. Περιμένω να τα βγάλετε". 

 

Δείτε τη συνεδρίαση

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Μειώθηκε απροειδοποίητα το ωράριο των νυχτερινών δρομολογίων των λέμβωνΠΟΡΟΣ

Μέχρι τις 03:00 το βράδυ λειτούργησαν οι βάρκες Πόρου – Γαλατά το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή λειτούργησαν έως τη 01:30, δηλαδή με το ίδιο ωράριο που λειτουργούν και ...

Πόρος: Αναστάτωση στους οδηγούς ταξί για ενδεχόμενη μεταφορά της πιάτσας ΠΟΡΟΣ

Αναταραχή έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί στον Πόρο -και όχι μόνο- η πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να μεταφέρει την πιάτσα των ταξί στην προβλήτα απέναντι από τ...

Πόρος: Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα διαδικασία λογοδοσίας της δημοτικής αρχής σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. ΠΟΡΟΣ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις 5μμ στο κτήριο Συγγρού, θα πραγματοποιηθεί η ειδκή συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.  Πρόκειται για μια διαδικασία λογοδοσίας...