ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Δήλωση Γιάννη Δημητριάδη για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028

Με δήλωση που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο τ. Δήμαρχος Πόρου και επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ενημερώνει για τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη του τα επόμενα χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης και αναλύει για πρώτη φορά δημόσια το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου. 
 
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Δημητριάδη: 
 
 
"ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2024-2028
Φίλες και φίλοι,
 
Με αφορμή την έναρξη της αυτοδιοικητικής περιόδου 2024-2028, θέλω να ενημερώσω για την στάση που θα κρατήσει η παράταξή μου τα επόμενα χρόνια από την θέση της αντιπολίτευσης. Το πλαίσιο της στάσης αυτής καθορίζεται από την βασική αρχή ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Γ. Κουτουζής έχει λάβει μια καθαρή εντολή να διοικήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του. Οι ψηφοφόροι διάλεξαν την δική του πρόταση και η επιλογή τους, όσο και αν εγώ την θεωρώ ανορθολογική και αυτοκαταστροφική, πρέπει να γίνει σεβαστή. Από την θέση της αντιπολίτευσης, λοιπόν, δεν δικαιούμαι να αξιώνω να γίνονται τα πράγματα όπως θα ήθελα εγώ, αλλά θα πρέπει να γίνονται όπως θα αποφασίζει ο κ. Κουτουζής. Βέβαια, όταν η πλειοψηφία διαλέγει το ψέμα, αυτό δεν σημαίνει ότι το ψέμα γίνεται αλήθεια. Σημαίνει όμως ότι ο νικητής έχει εξουσιοδοτηθεί να διοικήσει.
 
Πώς θα διοικήσει ο νέος Δήμαρχος όμως; Στο μόλις 9 σελίδων προεκλογικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται κατά κύριο δράσεις που είναι ήδη δρομολογημένες από την δική μου διοίκηση (βιολογικός, αφαλάτωση, «παντορροϊκό σύστημα» κ.α.) και επιπλέον ορισμένες δεσμεύσεις δικής του έμπνευσης οι οποίες χαρακτηρίζονται από ακραίο λαϊκισμό και έλλειψη ρεαλιστικής βάσης («γιατρός του πεντάλεπτου», πεζοδρόμηση μόνο 19:30 με 06:00, αθρόες προσλήψεις στον Δήμο, «διαπλάτυνση της οδού Νεκροταφείου- Ασκελίου», κ.α.).
Καθώς οι δεσμεύσεις αυτές είναι βέβαιο ότι δεν θα υλοποιηθούν και σταδιακά θα αποκαλύπτεται ότι κ. Κουτουζής εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, η παράταξή μου θα υπενθυμίζει την υπευθυνότητα με την οποία εκείνη αντιμετώπιζε τα ίδια θέματα ως διοίκηση.
Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι η νέα δημοτική αρχή θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για κάθε εμπλοκή στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων δράσεων του Δήμου, για κάθε δυσλειτουργία των υπηρεσιών του και για κάθε πισωγύρισμα στους τομείς της «καθημερινότητας». Και είναι αυτονόητο ότι η παράταξή μου θα αναδεικνύει με σοβαρότητα τέτοια θέματα υποδεικνύοντας τον σωστό δρόμο (όπως συνέβη πρόσφατα με τα δύο ζητήματα που προέκυψαν στα Σχολεία μας) και θα υπερασπίζεται την παρακαταθήκη της, αφού -όπως έχει ήδη φανεί- η νέα διοίκηση θα χρεώνει σε εμάς την δική της αποτυχία.
Πέραν των ανωτέρω, καθώς πέρασε ικανό διάστημα από τις δημοτικές εκλογές, ήρθε η στιγμή σήμερα να καταθέσω την άποψή μου για το αποτέλεσμά τους και να εξηγήσω όσα δήλωσα συνοπτικά στις 9 Οκτωβρίου, λέγοντας τότε ότι δεν θα μπορούσα να θέσω και να εφαρμόσω εγώ την πρόταση που κέρδισε τις εκλογές.
 
Αυτό που εννοούσα, λοιπόν, είναι ότι δεν θα μπορούσα να θυσιάσω τις αρχές μου, το όραμά μου και τις θέσεις μου για τα μεγάλα και μικρότερα θέματα του Πόρου (περιβάλλον, κυκλοφοριακό, κ/χ χώροι κτλ) για χάρη μιας εκλογικής νίκης. Δεν θα μπορούσα να υποκύψω σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, αντιδημάρχων, υπαλλήλων και επίδοξων συνεργατών, ούτε να κάνω εγώ εκβιασμούς για να αποσπάσω την στήριξή τους. Δεν θα μπορούσα να δώσω ρόλο που δεν δικαιούνται σε «κομματάρχες», βουλευτές, ιερείς κτλ, ούτε να αποθεώσω ξαφνικά κόμματα, πολιτικούς και πρ. δημάρχους για τους οποίους επί χρόνια εξέφραζα απαξιωτική γνώμη. Δεν θα μπορούσα να δηλητηριάσω την κοινωνία με ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο και με διασπορά ψεμάτων στα καφενεία και τα σπίτια. Δεν θα μπορούσα να μετατραπώ σε έναν λαϊκιστή που τάζει παντού τα πάντα, καταργεί κάθε διάκριση μεταξύ αλήθειας και ψέματος και αλλάζει τις θέσεις του συνεχώς. Δεν θα μπορούσα να καταργήσω κάθε έννοια ηθικής, να παραβιάσω τον λόγο της τιμής μου, να προδώσω φίλους και να αλλάξω φίλους.
 
Αυτό που μπορούσα να κάνω -και έκανα για 4η φορά σε εκλογές- ήταν να σεβαστώ τους ψηφοφόρους και να παρουσιάσω τίμια μία πρόταση με πολιτικό περιεχόμενο και προγραμματικό λόγο, αποφεύγοντας πεισματικά κάθε λαϊκισμό, κάθε ψεύτικη υπόσχεση, κάθε συκοφαντία και κάθε προσβολή προς τον αντίπαλό μου. Αλλά έχασα από μία όψιμη συμμαχία προσώπων που έκαναν ακριβώς τα αντίθετα, ορμώμενα στην πλειοψηφία τους από ιδιοτελή κίνητρα ή ακόμα και από μίσος προς το πρόσωπό μου, το οποίο μετέδωσαν στους ψηφοφόρους εν κρυπτώ πόρτα-πόρτα, στερώντας μου το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Υπό το πρίσμα αυτό, η εκλογική μου ήττα ήταν μάλλον αναπόφευκτη.
 
Τέλος, πρέπει να αναφερθώ σε ένα σημείο στον λόγο του νέου Δημάρχου και των συνεργατών του που καμία εκλογική νίκη δεν μπορεί να νομιμοποιήσει. Αναφέρομαι στο σύνθημα «ο Πόρος στα χέρια των Ποριωτών», στο αφήγημα περί «γνήσιων Ποριωτών» και στις δηλώσεις περί ηττημένων που θα πρέπει να εγκαταλείψουν το νησί ή να μην εκφράζονται δημόσια. Όπως ισχύει και με το ψέμα, το γεγονός ότι τέτοια μισαλλόδοξα μηνύματα επιβραβεύονται σε εκλογές δεν σημαίνει ότι είναι ορθά. Ας μην κοροϊδευόμαστε, πρόκειται για ακροδεξιά ρητορική, η επιβράβευση της οποίας σηματοδοτεί μία ηθική παρακμή με την οποία δεν μπορούν να συμβιβαστούν οι υγιώς σκεπτόμενοι. Μια ρητορική που είναι υπαίτια για τον πρωτοφανή διχασμό που διατηρείται και μετεκλογικά σήμερα στην κοινωνία μας με αποκλειστική ευθύνη του κ. Κουτουζή. Την «ενότητα», δε, που ευαγγελίζεται η νέα παράταξη πλειοψηφίας, μέχρι στιγμής την έχουμε δει μόνο στο εσωτερικό της και στην σαφήνεια με την οποία εχθρεύεται εμάς τους υπόλοιπους.
Εμείς, από την μεριά μας, θα συνεχίσουμε ως παράταξη μειοψηφίας να παλεύουμε με την ίδια συνέπεια που το κάνουμε εδώ και 15 χρόνια, προκειμένου να επικρατήσει ξανά στις επόμενες εκλογές η νοοτροπία της προόδου και της ηθικής.
 
Γιάννης Δημητριάδης
Επικεφαλής παράταξης μειοψηφίας Δήμου Πόρου"

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Μειώθηκε απροειδοποίητα το ωράριο των νυχτερινών δρομολογίων των λέμβωνΠΟΡΟΣ

Μέχρι τις 03:00 το βράδυ λειτούργησαν οι βάρκες Πόρου – Γαλατά το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή λειτούργησαν έως τη 01:30, δηλαδή με το ίδιο ωράριο που λειτουργούν και ...

Πόρος: Αναμόρφωση Προϋπολογισμού - Κόντρα για τις αμοιβές των δικηγόρων και καταγγελία για κακοδιαχείριση οικονομικών ΠΟΡΟΣ

Δίχως σημαντικές διαφορές από τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, την Παρα...

Πόρος: Αναστάτωση στους οδηγούς ταξί για ενδεχόμενη μεταφορά της πιάτσας ΠΟΡΟΣ

Αναταραχή έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί στον Πόρο -και όχι μόνο- η πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να μεταφέρει την πιάτσα των ταξί στην προβλήτα απέναντι από τ...

Πόρος: Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα διαδικασία λογοδοσίας της δημοτικής αρχής σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. ΠΟΡΟΣ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις 5μμ στο κτήριο Συγγρού, θα πραγματοποιηθεί η ειδκή συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.  Πρόκειται για μια διαδικασία λογοδοσίας...