ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Δημητριάδης: Παραλίγο σοβαρό ατύχημα στο Γυμνάσιο Πόρου από πτώση τμημάτων παράνομης σκαλωσιάς στο προαύλιο του σχολείου

Μια σοβαρή καταγγελεία έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της Μειοψηφίας Γιάννης Δημητριάδης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, το πρωί της Δευτέρας 22/1 τμήματα μιας σκαλωσιάς που έχει τοποθετηθεί στο προάυλιο του Γυμνασίου Πόρου παρασύρθηκαν από τον αέρα και έπεσαν στην αυλή λίγο μετά την ολοκλήρωση του διαλείμματος, δίχως ευτυχώς να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Ο κ. Δημητριάδης ρώτησε τον Δήμαρχο κ. Γ. Κουτουζή, ποιος και με ποια διοικητική πράξη ενέκρινε την κατάληψη τμήματος της αυλής του Σχολείου και την διενέργεια εργασιών σε ημέρες λειτουργίας του, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, η Σχολική Επιτροπή και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν έχουν λάβει σχετικές Αποφάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο κ. Κουτουζής απάντησε ότι η σκαλωσιά τοποθετήθηκε παράνομα και ότι η δημοτική αρχή δεν γνώριζε ούτε για την ύπαρξή της ούτε για το παραλίγο ατύχημα. 

Ο κ. Δημητριάδης ανάρτησε τη σοβαρή καταγγελεία του, αργότερα το βράδυ της Τρίτης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

 

Διαβάστε τι έγραψε ο κ. Δημητριάδης και ακούστε τον σχετικό διάλογο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στο λεπτό 18'50": 

"ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΡΟΥ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από τύχη δεν σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα με μαθητές στο Γυμνάσιο Πόρου την Δευτέρα 22.1.2024, καθώς τμήματα σκαλωσιάς που τοποθετήθηκε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου για εργασίες που εκτελούνται σε όμορο κτήριο, παρασύρθηκαν από τον αέρα και έπεσαν στην αυλή λίγο μετά την ολοκλήρωση του διαλείμματος.


Κατά την σημερινή (23.1.2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, έθεσα στον Δήμαρχο κ. Γ. Κουτουζή το ερώτημα ποιος και με ποια διοικητική πράξη ενέκρινε την κατάληψη τμήματος της αυλής του Σχολείου και την διενέργεια εργασιών σε ημέρες λειτουργίας του, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, η Σχολική Επιτροπή και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν έχουν λάβει σχετικές Αποφάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.


Ο κ. Κουτουζής απάντησε ότι η σκαλωσιά τοποθετήθηκε παράνομα και ότι η δημοτική αρχή δεν γνώριζε ούτε για την ύπαρξή της ούτε για το παραλίγο ατύχημα.


Μπορεί όμως ένας Δήμαρχος ενός τόσο μικρού Δήμου, με τα μόλις 4 Σχολεία, να κάνει μια τέτοια δήλωση; Δεν όφειλε να γνωρίζει; Ή μήπως η αλήθεια είναι ότι γνώριζε; Τι είναι χειρότερο άραγε…


Μάλιστα, η σκαλωσιά παραμένει ακόμα στον χώρο και επεσήμανα ότι ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει άμεσα για την απομάκρυνσή της, δεδομένου ότι το Σχολείο έχει μάθημα αύριο. Και υπενθύμισα την περίπτωση του δυστυχήματος σε Σχολείο των Σερρών το 2022, για το οποίο ο Διευθυντής του, ο ιδιώτης μηχανικός, ο Προϊστάμενος της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου και ο Δήμαρχος ακόμα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος επέτρεψε (εγκληματώντας) την διενέργεια των εργασιών σε ώρες μαθημάτων.
Παρεμπιπτόντως, πέρασε ο Ιανουάριος και ακόμα οι Σχολικές Επιτροπές και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν λειτουργούν, επειδή η νέα δημοτική αρχή δεν έχει «καταφέρει» να τις συγκροτήσει με τις νέες τους συνθέσεις."

 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Με τον εμβληματικό ηγέτη της κερκίδας της Ένωσης Δ. Χατζηχρήστο έκοψαν την πίτα τους οι φίλοι της ΑΕΚ  ΠΟΡΟΣ

Σε γιορτινό κλίμα, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, οι φίλοι της ΑΕΚ στον Πόρο, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο καφέ "Clock" στο κέντρο του Πόρου.  Προσκεκλημένος στο πάρτυ των φ...

Πόρος: Ορίζεται την Τρίτη η νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου - Δείτε τα μέλη της πλειοψηφίας ΠΟΡΟΣ

Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2023 στις 17.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού.    Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τέσσερα θέματα, με το ...

Μέθανα: Την πίτα τους έκοψαν οι ποριώτες πεζοπόροι του "Όλοι μαζί περπατάμε" στη Χερσόνησο ΠΟΡΟΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, η ομάδα πεζοπόρων Πόρου "Όλοι μαζί περπατάμε". Η ομάδα επέλεξε τα μονοπάτια των Μεθάνων, σε μια κυκλική διαδρομή ιδιαί...

Πόρος: Η Δανάη Σκιάδη στο ψυχολογικό θρίλερ "Σώσε με" που ξεκινά το ταξίδι του στο NetflixΠΟΡΟΣ

Η σειρά, το σενάριο της οποίας υπογράφουν, εκτός από τον συγγραφέα, ο Βαγγέλης Νάσης και ο Πιέρρος Ανδρακάκος, που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία, αφηγείται το κυνήγι ενός κατά συρρο...