ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημητριάδης vs Fake News: Απαντήσεις για την Υγεία και τους γιατρούς

Με μία ακόμη αναλυτική ανάρτηση, ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μέσα από την σελίδα "Καθαρή Πορεία - Σελίδα Αλήθειας" απαντάει στους ισχυρισμούς του συνδυασμού του Γιώργου Κουτουζή, που τον κατηγορούν για τη μη στελέχωση με γιατρούς του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου.

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη:

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ:
«Ο Δημητριάδης φταίει που δεν υπάρχουν γιατροί, μόλις βγει ο Γιώργος θα φέρει ιατρούς».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
• Η αρμοδιότητα για την δημόσια υγεία στην χώρα μας ανήκει αποκλειστικά στο Κεντρικό Κράτος, δηλαδή στο Υπουργείο Υγείας. Εκείνο και μόνο είναι υπεύθυνο για την στελέχωση με ιατρούς (δημόσιους υπαλλήλους) του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, του Κέντρου Υγείας Γαλατά, των Νοσοκομείων της χώρας κτλ. Επίσης το ΕΚΑΒ έχει αποκλειστικά την αρμοδιότητα διακομιδής και επέμβασης σε επείγοντα περιστατικά σε όλη την χώρα.
• Οι Δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στα παραπάνω θέματα! Δεν επιτρέπεται να προσλάβουν ιατρούς και δεν επιτρέπεται να παράσχουν υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας σε ιατρικά περιστατικά. Τα δημοτικά ιατρεία που λειτουργούν σε κάποιους μεγάλους Δήμους συμβάλλονται με ιδιώτες ιατρούς και παρέχουν μόνο υπηρεσίες εξετάσεων με ραντεβού σε συγκεκριμένο ωράριο. Αλλά δεν εξυπηρετούν περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών!
• Ο Δήμος Πόρου, ξεπερνώντας τις τυπικές αρμοδιότητές του, διαθέτει σήμερα δύο ασθενοφόρα τα οποία εκτελούν διαδικασίες διακομιδών για μη-επείγοντα περιστατικά συνοδεία συγγενών, αλλά και για επείγοντα περιστατικά συνοδεία ιδιώτη ιατρού, ενώ συνεργάζεται με όλους τους ιδιώτες ιατρούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προκειμένου να λειτουργεί μία άτυπη διαδικασία επέμβασης σε επείγοντα περιστατικά όταν το Κ.Υ. Γαλατά αδυνατεί ή αργεί να επέμβει. Επίσης, ο Γιάννης Δημητριάδης έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς της περιοχής (ή και από άλλες περιοχές) να συμβληθούν ιδιωτικά μαζί του (με έξοδα του ίδιου εφόσον δεν επιτρέπεται να το κάνει ο Δήμος) προκειμένου να είναι διαθέσιμοι για έκτακτα περιστατικά στο νησί μας, ωστόσο κανένας ιδιώτης ιατρός δεν δέχεται να αναλάβει μία τέτοια δέσμευση. Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος έχει απευθύνει δεκάδες έγγραφα στους αρμόδιους Υπουργούς και στους βουλευτές και ασκεί πολιτική πίεση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να στελεχωθεί το Π.Π. Ιατρείο.
• Τονίζεται ότι ποτέ στο παρελθόν στο νησί του Πόρου δεν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη. Η μόνη διαφορά σήμερα είναι ότι ο Δήμος έχει ξεσηκωθεί και την απαιτεί, ενώ στο παρελθόν δεν έλεγε κουβέντα για το πρόβλημα στους αρμόδιους Υπουργούς και βουλευτές. Επίσης, χάρη στις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής, το 2017 το Περιφερειακό Ιατρείο αναβαθμίστηκε σε «Πολυδύναμο» αποκτώντας 5 επιπλέον οργανικές θέσεις (από μία που είχε έως τότε). Έτσι, πλέον υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για να μπορεί να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία της περιοχής με την στελέχωση των νέων θέσεων, ενώ μέχρι το 2017 δεν υπήρχε καν.
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ. Κουτουζης με τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποδείξει ότι δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα και διατηρεί αυταπάτες και ουτοπικές ιδέες («γιατρός δεκαλέπτου»!) για το πώς θα μπορούσε να αυξηθεί η κάλυψη της περιοχής. Και, βέβαια, δεν έχει αρθρώσει ποτέ την παραμικρή κουβέντα για την ευθύνη της Κεντρικής Κυβέρνησης, των αρμόδιων Υπουργών και των τοπικών βουλευτών, για τους οποίους «στάζει μέλι» σε κάθε ευκαιρία που τους πιάνει στο στόμα του μπας και κερδίσει την στήριξή τους.

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ξεκίνησε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης   ΠΟΡΟΣ

Ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το οποίο χρηματοδοτείται με 100.000€ από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ και με 12.000€ α...

Πόρος: Τοποθετήθηκε η ταμπέλα του έργου του Βιολογικού - Πότε ξεκινούν οι εργασίες ΠΟΡΟΣ

Στο νέο λιμάνι, στον χώρο των κοινόχρηστων ποδηλάτων, τοποθετήθηκε η ταμπέλα "ταυτότητας" έργου του Βιολογικού Καθαρισμού.  Η ταμπέλα τοποθετείται από τη στιγμή που το έργο έχει ξε...

Πόρος: Το ΚΔΑΠ πήγε στην Καθετή και γνώρισαν τον μαγικό κόσμο της Ήβης Γαβριηλίδη ΠΟΡΟΣ

Το ΚΔΑΠ φόρεσε τα καλά του και με τους μικρούς μαθήτές του πήγε στην Katheti Περιπλανηθηκε μέσα στα στενά του νησιού και βρέθηκε στο νέο κτίριο της Καθετής όπου εκεί περίμενε τα πα...