ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων Δημάρχων Πόρου

Δύο μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων Δημάρχων Πόρου συγκέντρωσαν χθες το βράδυ το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των κατοίκων του νησιού. Πρώτος μίλησε ο διεκδικητής του Δήμου Γιώργος Κουτουζής στις 20:30 μπροστά στο εκλογικό του κέντρο στο ξενοδοχείο Μάνεση. Δεύτερος μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, μπροστά στο δικό του εκλογικό κέντρο στο Σινεμά.

Το Saronic Magazine βρισκόταν στις δύο ομιλίες και παραθέτει τα κυριότερα σημεία και από τις δύο προκειμένου να τις αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι.

 

 

Κουτουζής: «Θα γίνω συνεχιστής του έργου του Σολομωνίδη, του Σπυρίδωνα και του Στρατηγού. Ανεπάγγελτός αριβίστας ο Δημητριάδης»

 

«…Τον τόπο μας πρέπει να τον φυλάξουμε σαν τα μάτια μας! Είναι η αφετηρία μας, η πηγή του πλούτου μας, το μέρος που θα περάσουμε τα γεράματά μας! Οφείλουμε να χτίσουμε σταθερές βάσεις και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για κάθε συμπολίτη μας, για κάθε σπίτι, κάθε επιχείρηση, για τις υποδομές και τους επισκέπτες μας!

Φίλες και φίλοι, για όλα όσα δεσμευτήκαμε, γνωρίζουμε ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ο Πόρος δεν αντέχει άλλες προεκλογικές υποσχέσεις, είναι ώρα για πράξεις. Σας μιλάω απόψε, έχω μαζί μου μεγάλη κληρονομιά για και σημαντική πολιτική παρακαταθήκη. Δεν ήρθα εδώ χτες, γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζώ στον Πόρο! Από πάντα! Βέβαια δεν αρκεί να είναι κάποιος τοπικιστής για να αγαπά τον τόπο του, πρέπει να έχει και ήθος, να λέει εγώ μονάχος μου, εγώ θα το αλλάξω! Εγώ έχω την τύχη να προέρχομαι από το χερσαίο τμήμα του Πόρου. Γαλουχήθηκα στο Καραπολίτι και στην Πούντα! Ανδρώθηκα ανάμεσα σε παλιούς Ποριώτες και Δημάρχους με μεγάλο ειδικό βάρος! Στα μικρά μου χρόνια θυμάμαι τον ιστορικό Δήμαρχο, τον Τάκη τον Μανιάτη για το τεράστιο έργο του. Ήταν αυτός που ξεκίνησε τη μετατροπή του Πόρου από ένα αγροτικό ψαράδικο ψαράδικο σε τουριστικό προορισμό. Τον θείο μου τον Παναγιώτη τον Σαμπάνη που μου ζύμωσε την τόλμη και την αγωνιστικότητα για το καλό του Πόρου. Στην ιστορία έχει μείνει η μεταφορά του νερού από την Τροιζήνα στον Πόρο. Ο αείμνηστος Στέλιος Σολομωνίδης που ενέπνευσε την προσφορά και την ανιδιοτέλεια και την άφησε παρακαταθήκη σε όλους του Ποριώτες. Τον Σπύρο τον Σπυρίδωνα, τον επί 4 τετραετίες δήμαρχο με τεράστιο έργο, απλό μετρήσιμο και λειτουργικό έως τις μέρες μας, που μετέτρεψε τον Δήμο μας σε ένα σύγχρονο αυτοδιοικητικό όργανο. Και τέλος τον παιδικό μου φίλο και συμμαθητή, τον Δημήτρη τον Στρατηγό, που ανέλαβε τον Δήμο σε μια δύσκολη στιγμή και παρόλα αυτά ολοκλήρωσε και άφησε παρακαταθήκη ακόμα περισσότερο αναπτυξιακό έργο και μελέτες που δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Αυτούς έχω πρότυπο, αυτοί είναι το παράδειγμά μου, αυτοί μου δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας! Αν με αξιώσετε αυτήν την Κυριακή θα γίνω συνεχιστής του έργου τους!

Ευτυχώς ο Δήμος μας δεν ιδρύθηκε από το 2014 και εντεύθεν, όπως ευαγγελίζεται η σημερινή δημοτική αρχή. Τα τελευταία 9 χρόνια ήταν μια κακή παρένθεση, μια παραφωνία! Κυριάρχησε η αλαζονεία, η τρομοκρατία, το ψέμα και ο φόβος! Βάλαμε στον κόσμο μας έναν ανεπάγγελτο αριβίστα που βρήκε επαγγελματική αποκατάσταση στο Δημαρχείο του Δήμου Πόρου! Ανεχτήκαμε την αδράνεια, την τεμπελιά, την αμάθεια, την απαξίωση και την μετριότητα του ίδιου και των οπαδών υπαλλήλων του! Είδαμε να ευνοούνται οι δικοί του και οι μη, θεατές, φοβούμενοι την εκδίκηση του μονάρχη! Περισσότερο μονάρχης παρά Δήμαρχος! Ηγεμόνας αντί ηγέτης. Μάς οδήγησε στη κωλυσιεργία, στην απομόνωση και στην διχόνοια.   

Συμπολίτες μου, περάσαμε πολλά μαζί, το νησί χωρισμένο στα δύο, τα συμφέροντα, η ιδιοτέλεια, οι οπαδοί, οι ημέτεροι, οι κατάσκοποι, οι απειλές, η κατάχρηση της εξουσίας και η μέχρις εσχάτων εξάντληση της νομιμότητας  μας πέρασαν δια πυρός και σιδήρου. Είδαμε οικογένειες να διχάζονται, αδέλφια να μην μιλιούνται… γιατί; Γιατί ο κ. Δημητριάδης ήθελε να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα... Όποιος δεν συμμορφώνεται φεύγει, διώκεται και εκδιώκεται! Όποιος είναι υπάκουος εξασφαλίζει για αυτόν μια θέση στο μαντρί. Ή μήπως ξεχάσαμε λιμενάρχες, διοικητές και δημοτικούς υπαλλήλους που είδαν την πόρτα της εξόδου γιατί δεν του έκαναν τα χατίρια. Δήμαρχος που είναι με τους μισούς επιχειρηματίες στα Δικαστήρια, Δήμος που άδειασε από προσωπικό επί των ημερών του λόγω της κακοδιαχείρισης και της αλαζονείας του. Ο αλάνθαστος φωτεινός παντογνώστης, ο λάτρης των τύπων και των νόμων που αδυνατεί να λύσει μια διαφωνία τοπικού επιπέδου. Θα κατάφερνε δήθεν να λύσει το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών; Ποιος Ποριώτης δεν θα ξεχάσει την πόλωση στις εκλογές του 2014 και του 2019; Ποιος θα ξεχάσει το νησί να μπαίνει στις ειδήσεις για τα βοθρολύματα που χύνονται στη θάλασσα; Εγώ σίγουρα όχι. Ποιος θα ξεχάσει το μοντέλο Πόρου;  Ποιος δεν βρήκε την πόρτα του Δημαρχείου κλειστή όταν είχε ένα μικρό ή ένα μεγάλο πρόβλημα; Όλοι μας εκτός από τους εκλεκτούς! Αν κάποιοι από αυτούς του εκλεκτούς ζημιώθηκαν, πήραν ανταπόδοση με άλλους τρόπους. Τα λέω αυτά γιατί τα γνωρίζω! Τα έζησα και τα είδα από μέσα και ότι γράφει δεν ξεγράφει! Αυτά τα 7 χρόνια που ήμουν Αντιδήμαρχος, επειδή είχα το θάρρος της γνώμης μου, ακόμα και εγώ έβρισκα κλειστές πόρτες! Αποφάσεις ενός ανδρός εκτελούσαμε. Μέχρι και ότι τον παρασύραμε σε λανθασμένες κρίσεις κατηγορηθήκαμε. Θαρρείς πως μας ρώτησε ποτέ για τίποτα, λες και άκουσε ποτέ κανέναν! Και είναι αλήθεια κρίμα, γιατί αν μας είχε ακούσει δεν θα είχαν πάει τόσα χρόνια χαμένα για τον Πόρο.  Και χωρίς το προσωπικό του Δήμου θα ήταν ακόμα χειρότερη η κατάσταση αυτή. Τα παιδιά του Πόρου δηλαδή.

Φίλες και φίλοι, στέκομαι απόψε απέναντί σας και σας απευθύνομαι όπως συνομιλούμε πάντα, στον δρόμο, στη γειτονιά, στο καφενείο, στο νεκροταφείο. Οι περισσότεροι είστε φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες, συντοπίτες. Έχουμε όλοι ένα κοινό: αγαπάμε τούτον εδώ τον τόπο! Τον τόπο μας, τις ρίζες μας, τα χώματα που μας ανάθρεψαν. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια! Μάχομαι καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας, αγωνίζομαι για τον τόπο μας. Ο Πόρος για τα παιδιά μας τα εγγόνια μας και, γιατί όχι, και για την πατρίδα μας τελικά! Ήμουν πάντα δίπλα σας εκλεγμένος είτε όχι, και θα συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ και μετά την Κυριακή, γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι την προσφορά και τη συμμετοχή στα κοινά.

Είμαστε μαζί στα καλά, αλλά είμαστε μαζί και στα δύσκολα! Το στοίχημά μου, δυναμικό πως θέλω τον Πόρο της καρδιά μας! Σε αυτήν την προσπάθειά μου σας θέλω συμμάχους, η στήριξή σας μου δίνει τη δύναμη και συνεχίζω. Γιατί πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ακράδαντα πως το όριο είναι μόνο ο ουρανός! Έχουμε την εμπειρία, τη δύναμη και τη θέληση να τα φτιάξουμε όλα. Με συνέπεια, εντιμότητα, σταθερότητα, μα πάνω από όλα με ειλικρίνεια και ανθρωπιά. Σας θεωρώ όλους φίλους και πορεύομαι στην κοινωνία του Πόρου με το κεφάλι ψηλά, με σημαία τον σεβασμό χωρίς κρυφές σελίδες σε ατζέντες. Πηγαίνω σε αυτές τις κάλπες χωρίς φόβο, χωρίς να δειλιάζω. Πηγαίνω σίγουρος ότι μπορώ να κερδίσω και θα το κάνω! Η στήριξή σας είναι για μένα  δύναμη!

Ποριώτισσες και Ποριώτες, φίλες και φίλοι μεθαύριο είναι στην κρίση σας η ψήφος, τώρα πιο πολύ από ποτέ σας έχω ανάγκη! Την Κυριακή πάμε στην κάλπη με σύνεση και λογική, ψηφίζουμε με το χέρι στην καρδιά, με την ψυχή μας ελεύθερη! Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε δέσμιοι του λαϊκισμού και της αισχροέπειας! Δεν θέλουμε να δούμε ξανά του κόπους μας να καταστρέφονται! Επιλέγουμε σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο! Επιλέγουμε Πόρος, ενότητα ανάπτυξη!»

 

 

Δημητριάδης: «Πάμε να συνεχίσουμε την δουλειά μέχρι το 2028! Αντίπαλός μας είναι μόνο ο χρόνος και η γραφειοκρατία»

«Αυτός είναι ο Πόρος που ονειρευόμαστε! Ενωμένοι όλοι, αγαπημένοι , με ενθουσιασμό για την δουλειά που έχουμε μπροστά μας! Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα! Σήμερα ολοκληρώνεται ένας όμορφος προεκλογικός αγώνας. Και πάμε ενωμένοι για την μεγάλη νίκη της Κυριακής! Πάμε να συνεχίσουμε την δουλειά μέχρι το 2028! Την ίδια δουλειά που κάνουμε επί 9 χρόνια!

Σήμερα θέλω να πω 2 λόγια για την δουλειά αυτή και να αναφερθώ στα σημαντικότερα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει:   

Το βασικότερο απ’ όλα είναι η αύξηση του Προϋπολογισμού του Δήμου από 4εκ€ το 2014 σε 31εκ€ το 2023. Μία τεράστια επίδοση που αποδεικνύει το τεράστιο έργο και την τεράστια δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια… Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα που πηγαίνουν στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις, σε εργαζόμενους στον τόπο μας. Δεύτερο σημείο στο οποίο να σταθώ είναι η υπογραφή του μεγάλου έργου 16εκ.€ αποκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού πριν μόλις δύο μέρες. Καταφέραμε και ολοκληρώσαμε την δουλειά και μένει να εκτελεστεί το έργο σωστά. Ένα έργο που θα λύσει όλα τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν τόσες δεκαετίες. Τρίτο έργο στο οποίο πρέπει να αναφερθώ είναι η αφαλάτωση, η οποία λειτουργεί από φέτος για πρώτη φορά δίνοντας σημαντική λύση στο ζήτημα της υδροδότησης. Μία ακόμα σημαντική επιτυχία της δημοτικής μας αρχής που πρέπει να αναφέρω είναι πεζοδρόμηση του κέντρου από το 2020, η οποία μεταμόρφωσε την εικόνα του νησιού μας και πρέπει να παραμείνει ως αδιαπραγμάτευτο δεδομένο και στο  μέλλον. Και είναι γνωστό ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες στο θέμα αυτό και αποτελεί διακύβευμα των εκλογών. Επίσης, θα μπορούσα να αναφερθώ σε πάρα πολλά έργα και δράσεις στην κοινωνική πρόνοια, τον τουρισμό και σε άλλους τομείς.

 

 

Επιπλέον, σημαντικά έργα και Μελέτες είναι  προγραμματισμένα για τα επόμενα χρόνια, όπως η ανάπλαση της Πούντας, η διαμόρφωση της πλατείας Χρηστού όπου έχουμε έτοιμη Μελέτη, ο περιβάλλον χώρος του Ρολογιού και ολόκληρο το νότιο παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας, για την μελέτη του οποίου προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση.

Και βέβαια, την ίδια στιγμή αντιστεκόμαστε στα σχέδια της Πολιτείας για δημιουργία βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων στο νησί μας και παλεύουμε για τα δικαιώματα της κοινωνίας μας, τα δικά σας δικαιώματα, στην υγεία, στην παιδεία και στην ασφάλεια.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες,  οι εργαζόμενοι, οι ετεροδημότες, όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση, αναγνωρίζουν την δουλειά μας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί από 2014. Ο Πόρος βαδίζει ενωμένος, λοιπόν, προς το μέλλον και την πρόοδο!

Αντίπαλό μας έχουμε μόνο τον χρόνο και την γραφειοκρατία! Κανέναν άλλο!

Για τον ανθυποψήφίο μου, τον Γιώργο Κουτουζή, το μόνο που θέλω να πω σήμερα, είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι που είναι δίπλα του επειδή τον αγαπάνε στα αλήθεια, θα έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει και να μην τον είχαν αφήσει να εκτεθεί. Γιατί το να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος, ή Δήμαρχος δεν είναι αστείο!

Η διοίκηση ενός Δήμου, αλλά και μίας προεκλογικής καμπάνιας χρειάζονται σοβαρότητα, γνώση και υπευθυνότητα!  

Και οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας μεθαύριο είναι κρίσιμες για πάρα πολλούς λόγους!  Θα θυμίσω μερικούς:

  • Για να μην επιτρέψουμε να γίνει η βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων!
  • Για να εκτελεστεί σωστά το δημοπρατημένο έργο του Βιολογικού!
  • Για να συνεχιστεί η πεζοδρόμηση του κέντρου!
  • Για να συνεχιστεί η ανάπτυξη και η σωστή διαχείριση του λιμανιού!
  • Για να παραχωρηθούν στον Δήμο οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Κ.Ε. Πόρος! Και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για αυτό!
  • Για να υλοποιηθούν σωστά όλα τα μεγάλα έργα που έχουμε σχεδιάσει!
  • Για να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε όλες τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις!
  • Για να συνεχίσει ο Δήμος μας να είναι παραγωγικός!
  • Για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε από την Πολιτεία τα αυτονόητα και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας!
  • Για να συνεχίσουμε να διοικούμε τον Δήμο με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι προσωπικά συμφέροντα!

Εμείς είμαστε εδώ για όλους αυτούς τους λόγους! Έχουμε τον μηχανισμό, τα στελέχη, τις μελέτες, τις χρηματοδοτήσεις! Έχουμε γνώση – εμπειρία – όρεξη!

Είμαστε εδώ μαζί με τους συνεργάτες μου για όλους εσάς! Και βλέπω ότι είστε και εσείς εδώ για εμάς! Γιατί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια!

Και ολοκληρώνοντας αυτή την προεκλογική εκστρατεία έχω να πω ότι είναι η τέταρτη φορά που βρίσκομαι να κάνω μια τέτοια ομιλία και η χαρά μου είναι τεράστια, γιατί κάθε φορά που έχω βρεθεί σε αυτή την θέση βλέπω πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό, βλέπω πάντα τα ίδια πρόσωπα και ακόμα περισσότερα και βλέπω πάντα ανθρώπους με γέλιο, με όρεξη και αγάπη. Ανθρώπους που όλο και αυξάνονται και έχουνε δημιουργήσει μετά από τόσα χρόνια μια ισχυρή πλειοψηφία η οποία επικρατεί στην κοινωνία μας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και για εμένα και για όλους τους συνεργάτες μου. Τους συνεργάτες μου, τους οποίους θέλω να σας παρουσιάσω τώρα…»

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Η Ποριώτισσα Ηρώ Κυριακάκη, η εμβληματική Κατερίνα από τα Κόκκινα Φανάρια επισκέφτηκε το ΣΕΗΠΟΡΟΣ

Με καταγωγή από τον Πόρο, η εμβληματική φιγούρα της σπουδαίας Ηρώς Κυριακάκη ως Κατερίνα από τα Κόκκινα Φανάρια δεν μπορεί από κανέναν να ξεχαστεί. Σήμερα στα 91 της, γεμάτη σοφία ...