ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ.Σ. Αίγινας - Μια χαμηλών τόνων συνεδρίαση

 

Με επιείκεια προς τον δήμαρχο, σύντομοι και χωρίς εντάσεις, τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, λόγω εποχιακής ασθένειας του.

Στα έδρανα κυκλοφόρησαν  ιατρικές μάσκες μιας χρήσης για την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν.

"Δεν έχω και πολύ οξυγόνο" είπε κάποια στιγμή ο δήμαρχος και ζήτησε από τον πρακτικογράφο να απαντήσει σε ερώτημα του κ. Ζορμπά σχετικά με καθυστέρηση διαδικασίας που αφορούσε το πρώτο θέμα της ημερησίας.

Τα θέματα πέρασαν σχετικά γρήγορα και ψηφίστηκαν τα περισσότερα ομόφωνα.

Στα προημηρεσίας:

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης εξέφρασε την ελπίδα του, να παραχωρήσει στον Δήμο Αίγινας το υπουργείο Πολιτισμού το νοτιοανατολικό τμήμα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, ώστε να τύχει αποκατάστασης.

 Ο κ. Νεκτ. Λεούσης μίλησε για τον εξωτερικό χώρο των φυλακών, άλλοτε σκουπιδότοπος άλλοτε περιφραγμένος και το πάρκινγκ χωρίς διαμόρφωση και φωτισμό, "μια εικόνα που μας προσβάλει". Αναφέρθηκε στις μπάρες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι, επάνω στο πεζοδρόμιο και τις χαρακτήρισε επικίνδυνες για τους πεζούς και αντιαισθητικές. " Ας ρωτήσουμε άλλα Λιμενικά Ταμεία πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, αν δεν έχουμε καλύτερες ιδέες". 

Ο κ. Γ. Τσατήρης για άλλη μια φορά θύμισε ότι θα χάσουμε την έκθεση Ιωάννη Καποδίστρια που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε μόνιμα αν είχαμε το κατάλληλο κτίριο. Μίλησε για την Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων Ιωαν. Καποδίστρια που έγινε στο Ναό του Σωτήρος αλλά και την σημαντικότητα του Δικτύου. Για την κατάσταση των Καποδιστριακών κτιρίων στην Αίγινα, τόνισε "τα κτίρια του Καποδίστρια υπάρχουν".

Ο κ. Γ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε προσωπική του αίτηση που έχει καταθέσει στο δήμο για αγορά μνήματος, εδώ και δυο χρόνια και δεν έχει πάρει απάντηση : "πείτε πόσο κάνει ο τάφος της μητέρας να τον πληρώσω". Επίσης ζήτησε απάντηση, αν έχει πάρει ο δήμος τις εγκρίσεις για το αλουμινένιο περίπτερο στο Καλοκούβαρο.

Η κ.Κ. Σαλπέα αναφερόμενη στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Ιωαν. Καποδίστρια εξέφρασε την αποστροφή της προς τους φιλόζωους που ταΐζουν τα αδέσποτα στον προαύλιο χώρο του Ναού του Σωτήρος των Φυλακών. Όπως είπε, δεν το γνώριζε και δεν προλάβαινε να επισκεφθεί και να φροντίσει τον χώρο πριν την συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων. "Πρέπει να φροντίσουμε να μην μπαίνουν αυτοί οι κύριοι που ταΐζουν τα αδέσποτα στο προαύλιο του ναού". Επίσης εξέφρασε το παράπονο, ότι δεν εισακούστηκε από το Λιμεναρχείο η παράκλησή της, να φροντίσουν  τις ημέρες των εορτών να μην παρκάρουν οχήματα στην παλιά προβλήτα που υπήρχαν τα φωτισμένα χριστουγεννιάτικα, καραβάκι και δέντρο, κάτι που διαπιστώσαμε όλοι πως ήταν καθημερινό φαινόμενο.

 Ο κ. Γ. Ζορμπάς: "οι υπηρεσίες του δήμου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ως προς τις απαντήσεις στον πολίτη. Δεν ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας. Συστήνονται επιτροπές που δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ, ποιος ο λόγος ύπαρξής τους" Κατέθεσε επίσης, τον προβληματισμό του για τις οφειλές του δήμου, ανεξόφλητα μισθώματα προς τα κληροδοτήματα, αναφέροντας συγκεκριμένα κτίρια και ποσά, που καθιστούν αδύνατο να ανταποκριθεί ο σκοπός του διαθέτη σε κάθε κληροδότημα.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης ανάμεσα στις απαντήσεις του: "Οι πληγές μεγάλες που κληρονομήσαμε. Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι μια Αρχή που πιέζει κι αν δεν το ξέρετε ρωτήστε". Για έργα δημοπρατημένα που αργούν να υλοποιηθούν όπως και της οδοποιίας, απέδωσε την καθυστέρηση στον νέο νόμο 4412. Για το θέμα των μνημάτων, υπάρχουν πολλές αιτήσεις πολιτών στα συρτάρια και θα φροντίσει να συγκληθεί σύντομα η αρμόδια επιτροπή.

Στο τελευταίο θέμα της συνεδρίασης, με ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους στην αίθουσα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπως η Γαλάζια Σημαία και το πρόβλημα έλλειψης ναυαγοσώστη.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας με τη 2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου για το Κέντρο Υγείας ΑίγιναςΑίγινα

  Στις 30 Ιανουαρίου 2018 έγινε συνάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στα γραφεία της 2ης ΥΠΕγια τα προβλήματα του  Κέντρου Υγείας Αίγινας, με τη συμμετοχή και μελών της διοίκησης του ...