ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβολή για τον Εϋνάρδο στον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας

Η τελευταία εκδήλωση των εορτασμών της 26ης Ιανουαρίου για την άφιξη και ορκωμοσία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "ο Καποδίστριας".

Στην αίθουσα του συλλόγου προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του  Ιωάννη-Γαβριήλ Εϋνάρδουπιστό φίλο του Καποδίστρια που διέθεσε τεράστια ποσά υπέρ των Ελλήνων, παρενέβη επανειλημμένα στην ευρωπαϊκή διπλωματία υπέρ των ελληνικών δικαίων και συνέβαλε καταλυτικά στην ίδρυση της Εθνικής Χρηματιστικής Τράπεζας, της οποίας διατέλεσε και επίτιμος διοικητής. Το Εϋνάρδειο κτίριο, δίπλα στην Μητρόπολη Αίγινας, χτίστηκε το 1830 με δική του δαπάνη ως Κεντρικό Σχολείο της Αίγινας και είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο που χτίζεται στην Ελλάδα από τους Κλεάνθη και  Schaubert.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Β. Μουσουλέας και η κ. Σταυρίδου μίλησαν για την κατάσταση που βρισκόταν η Ελλάδα εκείνη την εποχή και ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Ρέππας για τον Καποδίστρια και τον Εϋνάρδο.

Το βίντεο που προβλήθηκε δώρησε στο σύλλογο ο κ. Γουέην Χωλ.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας με τη 2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου για το Κέντρο Υγείας ΑίγιναςΑίγινα

  Στις 30 Ιανουαρίου 2018 έγινε συνάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στα γραφεία της 2ης ΥΠΕγια τα προβλήματα του  Κέντρου Υγείας Αίγινας, με τη συμμετοχή και μελών της διοίκησης του ...