ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σίλα Αλεξίου για την κρίση του αγωγού "'Ηταν ένα τεστ, ευτυχώς σε καλή εποχή, αλλά βρεθήκαμε όλοι απροετοίμαστοι, ας προετοιμαστούμε τώρα για το μέλλον..."

Το νερό της Αίγινας δεν είναι ακόμα πόσιμο σε όλες τις περιοχές του νησιού σε αντίθεση με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ακόμα υπάρχει στις δεξαμενές νερό γεωτρήσεων. Αυτή την ενημέρωση έκανε ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς στη συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής, την Τρίτη. Όπως διευκρίνισε, σε λίγες μέρες με την πρόοδο της κατανάλωσης και την τροφοδοσία μέσω του αγωγού το νερό της Αίγινας θα επανέλθει στο επίπεδο του να είναι και πάλι πόσιμο.

H  επικεφαλής της αντιπολίτευσςης Σίλα Αλεξίου στην παρέμβασή της τόνισε: "Θεωρώ τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη μάλλον άστοχες, γιατί είπε "συρρικνώσαμε το χρόνο", ενώ δεν έγινε, έγινε το αντίθετο. Δεν συρρικνώθηκε ο χρόνος, θα μπορούσε να έχει συρρικνωθεί ο χρόνος, να έχουν γίνει όλα γρηγορότερα...". 

Η κ Αλεξίου πρόσθεσε ότι η κατάσταση με την βλάβη του αγωγού ήταν «σαν ένα τεστ που έγινε σε καλή εποχή ευτυχώς» (εννοώντας τον χειμώνα που η κατανάλωση είναι μικρότερη) και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε τελικά ότι όλοι οι φορείς οι εμπλεκόμενοι με τον αγωγό ήταν απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο, και ήταν καλό το τεστ για να πάρουμε απόφαση τώρα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά και ο Δήμος και η Περιφέρεια και ο Ανάδοχος».

«Η βλάβη, συνέχισε η κ Αλεξίου, δεν είναι σημείο αντιπολίτευσης και αντιπαράθεσης, πρέπει να συνεργαστούν όλοι ώστε την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι παρόμοιο να είμαστε προετοιμασμένοι και για γρήγορη αποκατάσταση αλλά και για λύσεις...» Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να προετοιμαστεί μια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τον Αγωγό, στην οποίο να είναι παρόντες και οι υπόλοιποι φορείς όπως η Περιφέρεια και ο Ανάδοχος. 

Στo τελευταίο σκέλος της τοποθέτησης της κ. Αλεξίου, στάθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καραγιάννης, λέγοντας φανερά εκνευρισμένος ότι οι κινήσεις και οι δηλώσεις του κυρίου Περιφερειάρχη και ιδιαίτερα η διαβεβαίωσή του ότι το νερό στην Αίγινα είναι ήδη πόσιμο, ήταν «βεβιασμένες.» Παραπονέθηκε δε δημόσια ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε όλη τη διάρκεια της βλάβης του αγωγού.

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Νέα επιστολή της Πρωτοβουλίας Συλλόγων προς τον Γιάννη Ζορμπά για το μέλλον του ΑγωγούΑίγινα

Με νέα επιστολή προς τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, η πρωτοβουλία των Συλλόγων της Αίγινας για τον υποθαλάσσιο αγωγό επιστρέφει στο πεδίο του ελέγχου και της αναζήτησης λύσεων ...

Αίγινα: "Οι φίλοι μας τα Ζώα" έκθεση φωτογραφίας από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Έκθεση φωτογραφίας  διοργανώνει το Φωτογραφικό Εργαστήρι   του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Καποδίστριας" με τις καλύτερες φωτογραφίες του 3ου ελεύθερου Διαδικτυακού Φωτογραφικού...

Αίγινα: Γνωρίστε τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας Aigina: MeettheancientharbourΑίγινα

Με ένα σύγχρονο μέσο - μια εφαρμογή στα  κινητά τηλέφωνα - ο επισκέπτης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος της Αίγινας μπορεί να περιηγηθεί στον κόσμο του "κρυπτού" λιμένα  της αρχαίας π...

Η Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Αίγινα

H ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ                                        ...