ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας: Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας το πρωί της Κυριακής η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αίγινας με το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας και το Σύλλογο Γυναικών «Αφαία». Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ενώ παρευρέθηκε και η Επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Σίλα Αλεξίου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φίλιππος Τζίτζης και ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Θεριανός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από την κ. Βάντα Αλευρά-Βάρτζελη και την κ. Φλώρα Αλυφαντή. Οι δύο κύριες τόνισαν το γεγονός ότι οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν. Ο πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ κ. Νίκος Μαρίνος έκανε μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα και παρουσίασε στους παραβρισκόμενους τους ομιλητές.

Κύριοι εισηγητές ήταν:

  • Βίκυ Ξηρού, Msc Ψυχολόγο Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά, Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) (διατομεακή συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας).
  • Γεωργία Μίλκα, Νομικό Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά, Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) (νομική υποστήριξη θυμάτων έμφυλης βίας).
  • Μαρία Φράγκου, Υπαστυνόμο, Εκπρόσωπο ΕΛ.ΑΣ.
  • Χρήστος Κωστής Υπαστυνόμος Β προϊστάμενος τμήματος ενδοοικογενειακής βίας Πειραιά

Οι ομιλητές εξήγησαν στο κοινό τα είδη της ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχουν, τις μεθόδους που την ασκούν στις γυναίκες και στα παιδιά, καθώς και τους νομικούς τρόπους αντιμετώπισής τους.

Άγης Νταλαγιάννης

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Νέα επιστολή της Πρωτοβουλίας Συλλόγων προς τον Γιάννη Ζορμπά για το μέλλον του ΑγωγούΑίγινα

Με νέα επιστολή προς τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, η πρωτοβουλία των Συλλόγων της Αίγινας για τον υποθαλάσσιο αγωγό επιστρέφει στο πεδίο του ελέγχου και της αναζήτησης λύσεων ...

Αίγινα: "Οι φίλοι μας τα Ζώα" έκθεση φωτογραφίας από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Έκθεση φωτογραφίας  διοργανώνει το Φωτογραφικό Εργαστήρι   του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Καποδίστριας" με τις καλύτερες φωτογραφίες του 3ου ελεύθερου Διαδικτυακού Φωτογραφικού...

Αίγινα: Γνωρίστε τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας Aigina: MeettheancientharbourΑίγινα

Με ένα σύγχρονο μέσο - μια εφαρμογή στα  κινητά τηλέφωνα - ο επισκέπτης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος της Αίγινας μπορεί να περιηγηθεί στον κόσμο του "κρυπτού" λιμένα  της αρχαίας π...