Δρομολόγια πλοίων
image description

ΥΠΠΟΑ: Δρομολογείται το έργο ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός στην Αίγινα

Το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που αφορά στο έργο «Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός» συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό την Λίνα Μενδώνη.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Μπόγρη και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

 

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, "σε συνέχεια της απόφασης - Νοέμβριος 2017 - για τη «Διατύπωση σύμφωνης γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής του έργου Άναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός Δήμου Αίγινας, Περιφέρειας Αττικής», αλλά και του ελέγχου που διενεργήθηκε για την επικαιροποίηση της μελέτης, όπως ζητήθηκε το Νοέμβρη 2019 από την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2020, αποφασίστηκε το θέμα της κατανομής της υλοποίησης των επιμέρους έργων, τα οποία προβλέπονται από την μελέτη, να εισαχθεί για την κατά νόμον γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, της 26ης Αυγούστου 2020".
Την Τρίτη 25 Αυγούστου, στη συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, θα συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, πληροφορεί η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politismos/yppoa-ergo-anadeixis-naon-afaias-ellanioy-aigina

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

  Με επιστολή της η πρόεδρος του 12ου Φεστιβάλ  Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη εξηγεί  τους λόγους της ακύρωσης του Φεστιβάλ και ευχαριστεί όλη την Οργανωτική Επιτροπή για την εθε...