ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το … παγωτό κάνει καλό - Άρθρο του Μιχάλη Ψύλου

Μάλλον δεν είναι τόσο σύνηθες να μπορείς να συναντήσεις έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σε …παγωτατζίδικο  να τρώει παγωτό. Το είδαμε κι αυτό! Ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και με την ευκαιρία επισκέφτηκε το  περίφημο παγωτατζίδικο του Βαν Λιούεν στο Ροκφέλερ Σέντερ, στην έκτη λεωφόρο.

Τρώγοντας παγωτό χωνάκι παγωτό  μαζί  με τηλεοπτικό κωμικό και παρουσιαστή, Σεθ Μέγιερς και παρουσία περαστικών και δημοσιογράφων, ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα έχουμε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα», αφήνοντας άναυδους τους παριστάμενους.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει κάτι παραπάνω για τα σχέδια του Ισραήλ. Η αμερικανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πάντως εδώ και εβδομάδες για μια νέα κατάπαυση του πυρός, η οποία, μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει την απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων. Ωστόσο, είναι αβέβαιο εάν οι διεθνείς μεσολαβητές θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν μια τέτοια συμφωνία μέχρι την έναρξη του Ραμαζανιού, στις 10 Μαρτίου.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση φαίνεται πώς το παγωτό βοηθάει τη σκέψη. Δροσίζει το μυαλό. Όπως έλεγε και ο τρεις φορές βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας. Θόρντον Ουάιλντερ, «η συμβουλή μου είναι να μη ρωτάς γιατί και πώς, αλλά να απολαμβάνεις το παγωτό όσο είναι στο πιάτο σου».

Διαβάστε επίσης

 Γιατί οι Ρώσοι «ντρόπιασαν» τον καγκελάριο Σόλτς - Άρθρο του Μιχάλη Ψύλου Μιχάλης Ψύλλος

«Οι σύμμαχοι αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία της  Γερμανίας », γράφει η Handelsblatt, σχολιάζοντας τη  ρωσική  υποκλοπή της συνομιλίας ανωτάτων αξιωματικών της γερμανικής πολεμικής ...

«Λεφτά για τους αγρότες και όχι για τον Ζελένσκι» - Άρθρο του Μιχάλη Ψύλου Μιχάλης Ψύλλος

Υπό τον «βρυχυθμό» των τρακτέρ ξύπνησαν σήμερα οι Βρυξέλλες. Τουλάχιστον 1000 τρακτέρ κατέκλυσαν την  πρωτεύουσα του Βελγίου «για να καταγγείλουν την ασυνέπεια των ευρωπαϊκών πολιτ...