ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρέθηκε υποβρύχιο που μετέφερε 1.8 τόνους κοκαΐνη!

Οι μονάδες της ακτοφυλακής εντόπισαν το υποβρύχιο εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ένα ήμι-υποβρύχιο το οποίο τα καρτέλ έχουν κατασκευάσει με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο υποβρύχιο επέβαιναν δύο άντρες από το Εκουαδόρ και ένας Κολομβιανός.

Η σύλληψη έλαβε χώρα κοντά στη δυτική ακτή της Κολομβίας σε μια τοποθεσία που είναι γνωστή για την προσαγωγή λαθρέμπορων ναρκωτικών.

Ο χαμηλού προφίλ σχεδιασμός του σκάφους είχε σκοπό να αποτρέψει τον εντοπισμό, αλλά η παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησε με επιτυχία την απόπειρα διακίνησης αυτής της τεράστιας ποσότητας.

Οι αρχές επαλήθευσαν ότι το φορτίο ναρκωτικών που μετέφερε το υποβρύχιο ήταν υδροχλωρική με αξία περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η αποτελεσματική επιχείρηση είναι η συνέχεια των επιχειρήσεων ναρκωτικών του Πολεμικού Ναυτικού το 2023, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση περισσότερων από 20 πλοίων και πάνω από 32 τόνων κοκαΐνης.

Αυτή η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε δεν είναι η μεγαλύτερη, αφού ο εντοπισμός του ημι-υποβρύχιου μήκους 30 μέτρων που βρέθηκε τον Μάιο μετέφερε πάνω από 3 τόνους κοκαΐνης.

Το Ναυτικό της Κολομβίας είναι αφοσιωμένο στην υπεράσπιση της επικράτειάς του και στην παύση της παράνομης δραστηριότητας παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες.

e-nautilia.gr

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για τη ναυτεργασία 2023: Αύξηση αποδοχών και περιθώρια βελτίωσης εργασιακών συνθηκώνΝαυτιλία

Τι αποκαλύπτουν για τους ναυτικούς τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Danica για το 2023 Μετάφραση-απόδοση κειμένου στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»   Οι αποδοχές ακολουθούν ανοδι...

Ναυτικό επεισόδιο με μικροτραυματισμούς δυτών μεταξύ Αυστραλίας – Κίνας στα διεθνή ύδαταΝαυτιλία

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αυστραλία, δύτες του πολεμικού ναυτικού της χώρας υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς και αναγκάστηκαν εσπευσμένα να εγκαταλείψουν την αποστολή τους, μετά ...

Χρήστος Στυλιανίδης: Πράσινη μετάβαση και αναβάθμιση της ναυτιλίαςΝαυτιλία

Οι επόμενες κινήσεις του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η ασφάλεια των λιμανιών και η περαιτέρω ενί...