ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Οργή σε Πόρο και Τροιζηνία από τις επαναλλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Οργή έχουν προκαλέσει οι συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης τόσο στους πολίτες, όσο και στις δημοτικές αρχές των δήμων Πόρου και Τροιζηνίας - Μεθάνων. 


Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, μετά το πρωινό ψιλόβροχο και τους δυνατούς ανέμους, σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει η περιοχή δίχως ρεύμα για περισσότερες από τέσσερις ώρες. 
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο δήμος Πόρου ενημερώθηκε ανεπίσημα από το ΔΕΔΔΗΕ πως η βλάβη βρισκόταν στο Γαλατά και πως απαιτούταν η συνδρομή συνεργείου από το Ναύπλιο. 


Ωστόσο το πρωί του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, δίχως έγκαιρη προειδοποίηση σημειώθηκε νέα διακοπή ρεύματος, στο πλαίσιο των εργασιών της βλάβης της προηγούμενης μέρας. 


Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, αλλά και δεκάδων πολιτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πόρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 


"Σήμερα στις 09:00 το πρωί υπάλληλος του Δήμου μας ενημερώθηκε ανεπίσημα από υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ότι μετά από λίγα λεπτά θα γινόταν διακοπή ρεύματος για τρεις ώρες. Πράγματι, το ρεύμα κόπηκε μετά από είκοσι περίπου λεπτά και αναμένεται να επανέλθει γύρω στις 12:30. Η διακοπή αυτή οφείλεται στη χθεσινή βλάβη και οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ την είχαν προγραμματίσσει από χθες, χωρίς να ενημερώσουν το Δήμο και τους καταναλωτές με ανακοίνωση. Με λίγα λόγια, οι υπεύθυνοι της εταιρίας, παρά το φιάσκο με την υπόθεση του ελικοπτέρου, συνεχίζουν να περιφρονούν τους πολίτες και τον Δήμο μας και να συμπεριφέρονται ως συνομώτες απέναντι μας. Αν κάποιος χρειάζεται ρεύμα για ένα μηχάνημα οξυγόνου, αν κάποιος άλλος είχε ξεκινήσει να μαγειρεύει ή να ετοιμάζει τα προϊόντα του και αν ο Δήμος δεν είχε εταίρους υπαλλήλους να ελέγξουν ότι οι γεννήτριες του βιολογικού θα λειτουργήσουν σωστά, απλώς δεν τους νοιάζει αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους!"

 

 

Το ίδιο συνέβη και στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, όπου ο Δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Σπύρος Πολλάλης, δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση από το ΔΕΔΔΗΕ και παρόλα αυτά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αντικατάστασης πυλώνα της ΔΕΗ στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί του Πόρου υπάρχει διακοπεί της ηλεκροδότησης του Γαλατά που θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.
Αυτό έχει ως συνέπεια την μη λειτουργία των γεωτρήσεων που εφοδιάζουν με νερό ύδρευσης την πόλη. Παρακαλούνται οι πολίτες του Γαλατά όπως περιορίσουν τη χρήση του νερού ύδρευσης στα πλέον απαραίτητα .
Η επαναλειτουργία των γεωτρήσεων θα πραγματοποιηθεί με την επαναφορά της ηλεκτροδότησής τους."

 

Αργότερα και μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σας ενημερώνουμε ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία τα αντλιοστασια ύδρευσης της πόλης του Γαλατά και η σταδιακή αποκατάσταση της τροφοδοσίας του δικτύου με πόσιμο νερό.
Από πλευράς ΔΕΔΗΕ δεν υπήρχε καμια ενημέρωση προς το Δήμο για οποιαδήποτε εργασία προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι δημότες."

 

 

Παρεμφερείς οργισμένες αντιδράσεις εξέφρασαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. 


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αναστασιάδης δήλωσε: "Καλημέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Τροιζηνία. Για άλλη μια φορά έχουμε διακοπή ρεύματος χωρίς ενημέρωση. Τόσα μέσα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των καταναλωτών."Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίο...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με την έλευση του Σεπτεμβρίου, ξεκινούν και οι υποχρεώσεις των αθλητικών σωματίων της περιοχής. Ο Τροιζηνιακός για πρώτη σεζόν συμμετέχει με γυναικεία τμήματα σε τοπικά πρωταθλήματ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σε έναν ιστορικό και εμβληματικό τόπο, την Κοινότητα Τροιζήνος, θα ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης.   Η εκδήλωση, που σηματοδοτεί την ανάληψη των καθ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Μια ξεχωριστή συναυλία θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 3 Αυγούστου στο Βαθύ Μεθάνων.  Ο δημοφιλής τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, υπόσχεται την Ακρό...

image descriptionΑκτοπλοΐα

Χαρμόσυνα τα νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πόρου και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.  Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ξεκινάει τα δρομολόγια το νέο υδροπτέρυγο FD VENUS της εταιρίας Aeg...