ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τα "σπασμένα" του καρναβαλιού Μεθάνων του 2006 καλείται να πληρώσει ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων

Το καρναβάλι Μεθάνων του 2006 καλείται σήμερα να πληρώσει ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων, με χρέος προς τον Δήμο Ρέντη για ενοικίαση αρμάτων, σύμφωνα με αποκάλυψη της αντιδημάρχου Τροιζηνίας - Μεθάνων. 
 
 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, της Αντιδημάρχου Τροιζηνίας - Μεθάνων Μαρίας Μέλλου, η Επιχείρηση του Δήμου Ρέντη στις 29-03-2006 εξέδωσε τιμολόγιο προς το Δήμο Μεθάνων ύψους 4.450,61€ για ενοικίαση αρμάτων και προς την ΑΔΕΜ Μεθάνων ύψους 4.000,00€ για ενοικίαση αποκριάτικων στολών, για το καρναβάλι που έγινε στις 05-03-2006. Η συμφωνία ήταν να αποπληρωθούν ως 31-05-2006.
Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις δεν πληρώθηκαν ποτέ. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ξεκίνησε αγωγές, την 02-01-2012, εναντίον του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. (μετά τη συνένωση). 
Μετά από πολλές διαδικασίες, τελικά οι αγωγές εκδικάστηκαν στις 21-11-2016.
Η τελική απόφαση βγήκε στις 21-02-2017 και υποχρέωσε το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων σε καταβολή 4.450,61€, με τον νόμιμο τόκο & 300€ επιπλέον για δικαστικά έξοδα και τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε καταβολή 4.000,00€, με το νόμιμο τόκο & 300€ επιπλέον για δικαστικά έξοδα. 
Σύμφωνα με την κ. Μέλλου, η δημοτική αρχή του 2017 αδιαφόρησε για το θέμα με αποτέλεσμα, στις 22-10-2021 να επιδίδεται από δικαστικό επιμελητή εντολή καταβολής στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων συνολικού ποσού 8.370,41€ και στη ΔΗΚΕΔΗΤ συνολικού ποσού 9.666,2€!
Η κ. Μέλλου, ασκεί έντονη κριτική στις προηγούμενες δημοτικές αρχές που αδιαφόρησαν για αυτή την εκκρεμότητα και αποσιώπησαν την υπόθεση. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Μέλλου: 
 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Η Επιχείρηση του Δήμου Ρέντη στις 29-03-2006 εξέδωσε τιμολόγιο προς το Δήμο Μεθάνων ύψους 4.450,61€ για ενοικίαση αρμάτων και προς την ΑΔΕΜ Μεθάνων ύψους 4.000,00€ για ενοικίαση αποκριάτικων στολών, για το καρναβάλι που έγινε στις 05-03-2006. Η συμφωνία ήταν να αποπληρωθούν ως 31-05-2006.
Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις δεν πληρώθηκαν ποτέ. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ξεκίνησε αγωγές, την 02-01-2012, εναντίον του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. (μετά τη συνένωση). 
Μετά από πολλές διαδικασίες, τελικά οι αγωγές εκδικάστηκαν στις 21-11-2016.
Η τελική απόφαση βγήκε στις 21-02-2017 και υποχρέωσε το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων σε καταβολή 4.450,61€, με τον νόμιμο τόκο & 300€ επιπλέον για δικαστικά έξοδα και τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε καταβολή 4.000,00€, με το νόμιμο τόκο & 300€ επιπλέον για δικαστικά έξοδα. 
Το 2017 ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ; ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ!!!!
Το αποτέλεσμα;
Στις 22-10-2021 επιδίδεται από δικαστικό επιμελητή εντολή καταβολής στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων συνολικού ποσού 8.370,41€ και στη ΔΗΚΕΔΗΤ συνολικού ποσού 9.666,2€!!!!!!
Θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς που κορόιδευαν τον κόσμο και «πούλαγαν μούρη» με δανεικά και αγύριστα!!!!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους προηγούμενους, που απλά αδιαφόρησαν και δεν φρόντισαν να αποπληρωθεί το χρέος, ώστε να μην πολλαπλασιαστεί!!!!
Θερμά συγχαρητήρια επίσης στην προηγούμενη Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. που απλά σιώπησε… Όπως ακριβώς έκανε και με τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Μεθάνων. Τις έσερνε στα δικαστήρια, αδιαφορώντας αν ήταν δεδουλευμένα… Ή μάλλον όχι…. Προτίμησε το 2018 να ξοδέψει 1.612,00€ για δικαστικά έξοδα, προκειμένου να διεκδικήσει μισθό Προέδρου, δηλαδή περίπου 500,00€ το μήνα για τον Πρόεδρο!!!
Επομένως, η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. είχε χρήματα για μισθό Προέδρου και όχι για αποπληρωμή χρεών!!! Συγχαρητήρια, που ορισμένοι υπερασπιστές του δικαίου νοιάζονταν μόνο για το μισθό τους!!! Συγχαρητήρια, που η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ήταν μέχρι πρότινος «ανύπαρκτη» στα Μέθανα!
Πλέον, έχει δημιουργηθεί Κ.Δ.Α.Π. στη Λουτρόπολη Μεθάνων και σύντομα ξεκινά ΝΟΜΙΜΑ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Μεθάνων, γιατί οτιδήποτε άλλο ήταν στη σφαίρα των «συμφερόντων» ορισμένων…
Άλλωστε, το εύκολο, είναι να μεταθέτεις το πρόβλημα στους επόμενους, αδιαφορώντας για το κόστος…. Το υγιές, είναι να αξιολογείς και να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες των Πολιτών!!!
Είναι κωμικοτραγικό το γεγονός ότι ορισμένοι από όλους αυτούς τους πρώην και νυν εκλεγμένους, κρυφά ή και φανερά, προσπαθούν να «κινούν νήματα» και κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς ντροπή!!! 
Ορισμένοι, κάνουν καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση αναζητώντας τα επόμενα θύματα. Άλλοι αρέσκονται σε υπόγειες ή φανερές διαβουλεύσεις, ως «σωτήρες». Κάποιοι πρώην φίλοι έγιναν εχθροί, γιατί κάπου τα συμφέροντά τους συγκρούστηκαν και κάποιοι άλλοι εχθροί, έγιναν φίλοι, γιατί πλέον τα συμφέροντά τους ταυτίζονται! Και η ζωή συνεχίζεται… Καθώς, αυτά τα άτομα, έχουν αναγάγει σε τέχνη το στήσιμο και τη συμμετοχή σε  «Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και Απεριόριστης Ανευθυνότητας»!!!
Θύματα όλων αυτών, είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ! Οι Πολίτες αυτού του Δήμου! Και οι Μεθανίτες και οι Τροιζήνιοι! Άλλωστε, όλοι είμαστε ΕΝΑ, με κοινό Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, με κοινή Αγάπη για τον Τόπο μας! Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο ευκολότερα θα αποκλείσουμε όλους εκείνους που πίστευαν και πιστεύουν, βάσει εμπειρίας, ότι μπορούν να κοροϊδεύουν συνεχώς τους πάντες….
 
 
 
 
 
Σ. Αθανασίου: Τι έκανε η δημοτική αρχή επί 25 μήνες; 
Η ανάρτηση της κ. Μέλλου προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων Σάββα Αθανασίου, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε την υπόθεση, άσκησε κριτική για την ολιγωρία της σημερινής δημοτικής αρχής τους τελευταίους 25 μήνες. 
Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Αθανασίου: 
 
"Μέθοδοι του Γκαίμπελς ...για αναζήτηση ψηφοφόρων!
Επί 25 μήνες τι έκανε η κυρία πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΤ, σε όλες αυτές τις θέσεις που κατέχει στο Δήμο;
Μετά τις ανακοινώσεις της προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΤ, αντιδημάρχου, υπεύθυνης για θέματα υγείας κλπ, κλπ, ότι δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς (που ουδέποτε είπε ποιοι την εκβιάζουν παρά το γεγονός ότι ερωτήθη σχετικά), για ξενιστές, για παράσιτα, κλπ κλπ, τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες κατά πάντων.
Με αφορμή,  μια παλιά υπόθεση δύο τιμολογίων του πρώην Δήμου Μεθάνων για τα περίφημα καρναβάλια της περιοχής, σχολίασε ότι στις 2 Ιανουαρίου 2012 ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννου Ρέντη  ξεκίνησε αγωγές, την 02 Ιανουαρίου 2012, εναντίον του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ
Οι δύο αγωγές εκδικάστηκαν στις 21 Νοεμβρίου 2016 και η  τελική απόφαση βγήκε στις 21 Φεβρουαρίου 2017 και υποχρέωσε το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων σε καταβολή 4.450,61 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο και  300 ευρώ, επιπλέον για δικαστικά έξοδα και τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε καταβολή 4.000,00 ευρώ, με το νόμιμο τόκο και 300 ευρώ επιπλέον για δικαστικά έξοδα. 
Στις 22 Οκτωβρίου 2021 επιδόδηκε από δικαστικό επιμελητή εντολή καταβολής στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων συνολικού ποσού 8.370,41 ευρώ και στη ΔΗΚΕΔΗΤ συνολικού ποσού 9.666,2 ευρώ. 
Αναρωτήθηκε η κυρία, με σειρά χαρακτηρισμών κατά εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, γιατί δεν πληρώθηκαν τότε, (με νόημα αναφέρει το 2017), αλλά λησμονεί να πει ότι όταν ανέλαβε πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΤ, τον Σεπτέμβριο του 2019 γιατί δεν τα πλήρωσε τα δύο τιμολόγια ή δεν προέβη σε συμβιβασμό;
Επί 25 μήνες στην προεδρία τι έκανε και δεν τα πλήρωσε εκείνη, αφού, όπως λέει, οι άλλοι αδιαφόρησαν."
 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Γ. Πατούλης: «Με σημαντικά έργα υποδομής συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην ισότιμη ανάπτυξη των περιοχών της Αττικής» Την αντικατάσταση εξοπλισμού, τ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

To καμάρι του Γαλατά Τροιζηνίας, ο Τροιζηνιακός, που από την ίδρυσή του, πριν από 90 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια τον αθλητισμό και τη νεολαία της τοπικής κοινωνίας.   Του Μπ. Κανα...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων.    Με δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Τροιζήνας γιορτάστηκε ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά "Οι Φίλοι της Παράδοσης" σας προσκαλεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 5:30μ.μ. στην αυλή του Νηπιαγωγείου Γαλατά σε μια Μουσικοχορευτική Συναυλία μ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι του Γαλατά το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, όταν είδαν ένα κομβόι εντυπωσιακών αυτοκινήτων McLaren να σταματούν στους δρόμους της πόλης το...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Μετά την υπόθεση bullying και εκβιασμού 13χρονου μαθητή που αποκάλυψε εχθές το SM, σήμερα αποκαλύπτεται νέο κρούσμα bullying στον Γαλατά Τροιζηνίας, το οποίο κατέληξε σε συλλήψεις ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Έχουν σοκάρει το πανελλήνιο οι καταγγελίες - που ανέδειξε πρώτο το Saronic Magazine - για το bullying και τον εκβιασμό που υπέστη μαθητής της Γ’ Γυμνασίου από ομάδα νεαρών ενηλίκων...