ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροιζηνία: Ενημέρωση του Σ. Αθανασίου για την συζήτηση στο Π.Σ. Αττικής σχετικά με τον δρόμο Δρυόπης - Επιδαύρου

To θέμα της αποκατάστασης του δρόμου Δρυόπης - Επιδαύρου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δίχως ωστόσο να παρθεί κάποια απόφαση. Με ανάρτηση του ο κ. Σάββας Αθανασίου ενημερώνει για τις ενέργειες και την εξέλιξη της συζήτησης. 
 
 
1. Πήραμε την πρωτοβουλία να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους την επίσπευση της αποκατάστασης του δρόμου Δρυόπης - Επιδαύρου. Ασκήσαμε πολύπλευρη πίεση και συμφωνήσαμε να παραστούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα.
2. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Δημόπουλο, να συζητηθεί το θέμα του δρόμου, εκτός ημερησίας διάταξης. Διαπιστώσαμε ότι δεν είχε εισαχθεί η σχετική επιστολή μας προς την Αντιπεριφέρεια για συζήτηση, ούτε υπήρχε εισήγηση για την ψήφιση σχετικής πίστωσης.Κοινοποιήσαμε στον πρόεδρο, την επιστολή μας και μετά από παραινέσεις μας, τελικά βρέθηκε ο τρόπος να συζητηθεί, αναλαμβάνοντας να το θέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Χατζηπέρος το θέμα προς συζήτηση.
Για τη συζήτηση του θέματος συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, οι οποίες κατανόησαν το πρόβλημα.
Για τον χειρισμό της υπόθεσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Δημόπουλο.
3. Θέσαμε το θέμα της επίσπευσης της αποκατάστασης του δρόμου. Δρυόπης - Επιδαύρου και ζητήσαμε στο επόμενο συμβούλιο να υπάρξει πρόβλεψη μεταφοράς χρημάτων σε κωδικό του προυπολογισμού της Περιφέρειας και ψήφιση της πίστωσης. Αναφέραμε την επικινδυνότητα του παλαιού δρόμου και την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα από τις 5 Σεπτεμβρίου και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
4. Από την Αντιπεριφέρεια Νήσων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μόνη εισήγηση που έχει γίνει, ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο προηγούμενο συμβούλιο.
5. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο αρχικές μελέτες που απαιτούν την εκταμίευση 4,7 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των 22 επικίνδυνων σημείων.
6. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεν παρέστη στο συμβούλιο, ωστόσο με την "μεσολάβηση" του περιφερειακού συμβούλου, της "Οικολογικής Συμμαχίας", Γιώργου Δημητρίου, του μεταφέραμε την έκκληση των κατοίκων της περιοχής της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου για την άμεση έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών και να δοθεί το ταχύτερο δυνατό στην κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης

Τροιζηνία - Μέθανα: Δήλωση του Σωτήρη Σούχλα για το εκλογικό αποτέλεσμα ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Σωτήρης Σούχλας έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου:      Φίλες και φίλοι, η στιγμή που η κάλπη κλείν...

Σαρδίνη Κωνσταντίνα: Γνωρίζοντας την δυναμική υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Τροιζηνίας-ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σαρδίνη Κωνσταντίνα: Γνωρίζοντας την δυναμική υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων Η Κωνσταντίνα Σαρδίνη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Συνδυασμό του κ. Τ...