Αστυνομικοί του Α.T. Τροιζήνας εξιχνίασαν άμεσα ληστεία

Άμεση ήταν η εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας σε βάρος ενός 18 χρόνου στο Γάλατα Τροιζηνίας.


 Ειδικότερα ο 18 χρόνος ημεδαπός κατήγγειλε στην Υπηρεσία του Α.Τ. Τροιζήνας ότι ενώ βρισκόταν με έναν συνομήλικο φίλο του στην περιοχή της Κατασκήνωσης του Γαλατά έπεσαν θύματα ληστείας από δύο άγνωστους δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και υπό την απειλή μαχαιριών τους ανάγκασαν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ παράλληλα τους έψαξαν προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρήματα που τυχόν είχαν μαζί τους. 


Άμεσα αστυνομικοί του Α.Τ. Τροιζήνας προέβησαν σε συλλογή και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού καθώς και σε προσαγωγές υπόπτων και όταν οι δράστες κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί ήταν πολύ κοντά στα ίχνη τους άφησαν το κινητό τηλέφωνο του ενός θύματος όπου και ανευρέθη κοντά στον τόπο της ληστείας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 


Αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που προέκυπταν κατά την πρόοδο της έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τους δυο δράστες που εμπλέκονται. 


Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν ότι όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό ο φίλος του θύματος ήταν ο εγκέφαλος και ενορχηστρωτής της ληστείας.


 Κίνητρό του φέρεται να είναι το γεγονός ότι από τα μέσα του καλοκαιριού είχε δανειστεί από το θύμα αποσπασματικά μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή αδυνατούσε να το αποπληρώσει, οργάνωσε τη ληστεία με σκοπό να του εξοφλήσει μέρος αυτού με την πώληση του κλεμμένου κινητού τηλεφώνου.


 Φυσικοί αυτουργοί είναι δύο 16χρονοι μαθητές Λυκείου κάτοικοι της περιοχής, ενώ κατηγορούμενοι είναι και οι γονείς αυτών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 


Εξετάζεται όμως και η περίπτωση να εμπλέκεται και άλλο άτομο ως συνεργός των δραστών. 


Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ανακριτή Πειραιά και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.



Διαβάστε επίσης

Τροιζηνία - Μέθανα: Δήλωση του Σωτήρη Σούχλα για το εκλογικό αποτέλεσμα ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Σωτήρης Σούχλας έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου:      Φίλες και φίλοι, η στιγμή που η κάλπη κλείν...

Σαρδίνη Κωνσταντίνα: Γνωρίζοντας την δυναμική υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Τροιζηνίας-ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σαρδίνη Κωνσταντίνα: Γνωρίζοντας την δυναμική υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων Η Κωνσταντίνα Σαρδίνη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Συνδυασμό του κ. Τ...

Ο Σάββας Αθανασίου για τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων προς Μέθανα και ΠόροΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του για την συνέχιση των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων προς τα Μέθανα και τον Πόρο, ανάρτησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύ...