ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Ταξίδι με έγχορδα στο όνειρο από το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Το καθιερωμένο ραντεβού με το εξαιρετικό μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, έδωσαν την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, οι φίλοι της κλασικής μουσικής του Πόρου και οι επισκέπτες του νησιού, στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. 
 
Και πραγματικά, πόσο τυχεροί είμαστε που έχει καθιερωθεί μια τέτοια διοργάνωση στο νησί μας.
Το εξαιρετικό κουιντέτο, ερμήνευσε, σε δύο μέρη, κομμάτια του Μότσαρτ και του Μέντελσον και αποθεώθηκε από το κοινό που γέμισε το υπαίθριο αμφιθέατρο του κτηρίου Συγγρού. 
 
Όπως δήλωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Francis Kefford, η επιλογή των κομματιών που παρουσιάστηκαν, επιλέχθηκαν με κριτήριο τη θετικότητα, τη χαρά και την αισιοδοξία που εκπέμπουν, καθώς οι παγκόσμιες εξελίξεις και η ειδησεογραφία σε όλο τον πλανήτη εκπέμπουν αρνητικότητα και πεσιμισμό. 
 
 
Η επιλογή των κομματιών, ήταν πράγματι εξαιρετική, καθώς οι κορυφαίοι μουσικοί που μας τίμησαν με την παράσταση τους, μας αναπτέρωσαν το ηθικό και μας γέμισαν αισιοδοξία και γαλήνη, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 1ου μέρους με τα κομμάτια του Μότσαρτ, περνούσε πάνω από τα κεφάλια μας η συστοιχία των δορυφόρων Starlink του Έλον Μασκ, θυμίζοντας μας την πολυπλοκότητα της εποχής που διανύουμε.  
 
Επίσης η επιλογή των κομματιών, κατάφερε να αναδείξει και να διαχωρίσει, με το διάλειμμα που μεσολάβησε, τις μουσικές ιδιοφυίες Μότσαρτ και Μέντελσον. 
 
Το φετινό μουσικό σύνολο Leondari Enseble απαρτίζεται από τους ακόλουθους μουσικούς:
 
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΑΝΙΩΤΗΣ

O Γιάννης Αγρανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στην ηλικία των έξι. Αποφοίτησε από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με Δίπλωμα Βιολιού, με καθηγητή τον Βλαντισλάβ Χαλάψη. (...)

 
 

JULIAN ARP

 O Julian Arp γεννήθηκε σε οικογένεια μουσικών το  1981, σπούδασε στην Μουσική Ακαδημία  Hanns Eisler του Βερολίνου  και υπήρξε ένας από τους τελευταίους μαθητές του Boris Pergamenschikow. Συνέχισε (...)

 
 

KATHARINE GOWERS

Βιολί Η Katharine Gowers έχει παίξει σε ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη τη Βρετανία και διεθνώς, συνεργαζόμενη με καλλιτέχνες όπως ο Alfred Brendel, με τον οποίο έχει συμπράξει σε (...)

 
 

NOAM GREENBERG

Πιάνο Ο Ισραηλινός πιανίστας Noam Greenberg  σπούδασε στην Ακαδημία Rubin  του  Τελ Αβίβ  και στο Πανεπιστήμιο Yale, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για περαιτέρω σπουδές με την  Maria Curcio. Σημείο (...)

 
 

ANDREW JOYCE

Προτού γίνει μέλος  της Συμφωνικής  Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας ως το πρώτο τσέλο  το Σεπτέμβρη του 2010, ο Andrew πέρασε πέντε χρόνια ως freelancer στο Λονδίνο, όπου δούλευε τακτικά με τη Συμφωνική (...)

 
 

JULIA JOYCE

H Julia είναι πρώτη βιόλα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας από το 2011. Πριν αναλάβει αυτή την θέση υπήρξε μέλος της Philharmonia Orchestra του Λονδίνου και πραγματοποίησε πολλές (...)

 
 

FRANCIS KEFFORD

Ο γεννημένος στην Αυστραλία βιολίστας, Francis Jonah Kefford, συντηρεί μια πολύπλευρη καριέρα ως μουσικός δωματίου, δάσκαλος, διευθυντής φεστιβάλ και μουσικός ορχήστρας. Αποφοίτησε από το Purcell (...)

 
 

JONATHAN STONE

Βιολί Ο Jonathan έχει μια εκτεταμένη καριέρα ως σολίστ, διευθυντής, εξάρχων  και μουσικός δωματίου, με εκτελέσεις και ηχογραφήσεις πολλών διαφορετικών ειδών τόσο σε μοντέρνα όργανα όσο και σε όργανα (...) 
 
 
 
 
Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.
 
Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός σολίστ της βιόλας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης συνεργάζεται συχνά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.
 
Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, συνεχίζεται με μια μοναδική συναυλία στο μυστηριακό Ανοιχτό Θέατρο Καμμένης Χώρας στα Μέθανα, την Κυριακή 20 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου, στο Ξενοδοχείο Μπρατσέρα στην Ύδρα. 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Βραδιά αγάπης και μάθημα δύναμης στο ρεσιτάλ για την Βαλέρια (φωτογραφίες & βίντεο) ΠΟΡΟΣ

Μια ιδιαίτερη, συγκινητική βραδιά, γεμάτη αγάπη, αισιοδοξία και αλληλεγγύη, φιλοξένησε το αμφιθέατρο του κτηρίου Συγγρού, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.   Ένα μαγευτικό ρεσιτάλ πιάν...

Πόρος: Πρεμιέρα για την 12η Διεθνή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου "Αναστάσιος Λεϊμονής" ΠΟΡΟΣ

Τα χρόνια της πανδημίας έβαλαν στον "πάγο" μια σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση που χαρίζει συγκινήσεις και όμορφες νότες στα Αυγουστιάτικα βράδια του Πόρου. Η εξαιρετική αυτή διοργ...

Πόρος: Ο Κώστας Μούγιος υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουτουζή ΠΟΡΟΣ

Έναν ακόμη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του "Πόρος Ενότητα Ανάπτυξη", ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής. Πρόκειται για τον ελεύθερο επαγγελματί...

Πόρος: Διοργάνωση 6ων επετειακών εκδηλώσεων "Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας" ΠΟΡΟΣ

Όπως κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ο Δήμος Πόρου διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγμ...

Πόρος: Τα Mega Yachts "Mogambo" και "Power Play" του δισεκατομμυριούχου Γιαν Κουμ στον Ρώσικο Ναύσταθμο ΠΟΡΟΣ

Στον Πόρο, ανοιχτά του Ρώσικου Ναύσταθμου, έχουν αγκυροβολήσει σήμερα 16 Αυγούστου, δύο super Yachts που ανήκουν στον Ουκρανοαμερικάνο δισεκατομυριούχο Γιαν Κουμ, προγραμματιστή κα...