image description

Μηδενίζει τα τέλη κοινόχρηστων χώρων ο Δήμος Πόρου - Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η τουριστική προβολή

Για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί ο Δήμος Πόρου, αποφασίζοντας ουσιαστικά τον μηδενισμό των δημοτικών τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να ενισχυθούν αυτό το καλοκαίρι οι δεκάδες επιχειρηματίες εστίασης του νησιού, που έχουν πληγεί και θα υποστούν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και του lockdown. 
 
Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή 22 Μαΐου ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στην ενημέρωση μέσω ζωντανής μετάδοσης μέσω facebook. 
Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, έπειτα από σχετική εισήγηση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου με ομόφωνη απόφαση, αποφάσισε να επανακαθορίσει τα δημοτικά τέλη κοινόχρηστων χώρων από 16ευρώ/τ.μ. στο συμβολικό και νομότυπο ποσό του 1ευρώ/τ.μ. 
 
Όπως σημείωσε ο κ. Δημητρίαδης, η Δημοτική Αρχή Πόρου, αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, αποφάσισε να υποστεί ο Δήμος Πόρου την απώλεια εσόδων της τάξης των 50.000 ευρώ το χρόνο, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο. 
 
 
Αναστέλλονται οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Πόρου
 
Αναφερόμενος στην εξοικονόμηση πόρων που θα δώσει τη δυνατότα στον Δήμο Πόρου να εξισορροπήσει την απώλεια εσόδων από τη παραπάνω μείωση των τελών, ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε πως αποφασίστηκε η αναστολή του καλοκαιρινού Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Πόρου.
"Το να κάνουμε οικονομία είναι η μια όψη, στο να μη γίνουν εκδηλώσεις φέτος. Η δεύτερη όψη είναι ότι από τη στιγμή που απαγορεύονται οι συναθροίσεις του κοινού, δεν θα είχε νόημα να γίνουν εκδηλώσεις με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο φετινό καλοκαίρι. Αντιθέτως μπορεί να βάλουν και σε κίνδυνο τη φήμη του νησιού" δήλωσε ο Δήμαρχος Πόρου, αιτιολογώντας την απόφαση του. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Πόρου, κάθε καλοκαίρι επενδύει σημαντικό ποσό χρημάτων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού, ωστόσο οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και η γενικότερη ανασφάλεια, έχουν επιφέρει αλλαγές στις προτεραιότητες και τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας.
 
Το ίδιο ισχύει και για τις δράσεις τουριστικής προβολή του Πόρου, για τις οποίες ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως για λόγους εξοικονόμησης πόρων, αλλά και λόγω του γενικότερου κλίματος, αναστέλλονται οι δαπάνες και σε αυτό τον τομέα. 
 
 
Πρόσκληση ενδιαφέροντος στους λεμβούχους για δρομολόγια σε περιοχές του Πόρου
 
Στην ενημέρωση του ο Δήμαρχος Πόρου δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε έκδοση προσκλήσεων ενδιαφέροντος προς τους λεμβούχους του Πόρου, ώστε να μπορέσουν να γίνονται δρομολόγια στις περιοχές Νεώριο, Ασκέλι και Αλυκή, αλλά και δρομολόγιο στη Σφαιρία, με αφετηρία το νέο δυτικό λιμάνι, προς την Δημοτική Αγορά και την Πούντα. 
 
Με αφορμή την παραπάνω ενημέρωση, ο Δήμαρχος Πόρου αποκάλυψε πως το πρόβλημα που προέκυψε πέρσι με τις μετακινήσεις των λέμβων, λύθηκε φέτος, με μοναδική οικονομική επιβάρυνση προς τους λεμβούχους, ένα ποσό της τάξης των 22 ευρώ τη μέρα, για ασφαλιστικές εισφορές. 
 
Ωστόσο, με τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και την δημοτική επιχορήγηση των δρομολογίων, το παραπάνω κόστος θα το επιβαρυνθεί ο Δήμος Πόρου, δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, ευχόμενος να βρεθούν ενδιαφερόμενοι λεμβούχοι. 
 
 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σε ζωντανή μετάδοση από το facebook, o Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ενημέρωσε τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης και τους πολίτες του Πόρου σχετικά με το σχε...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Μαίου οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό Πόρου και το ΚΔΑΠ. Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ''Εναρμόνιση Οικογε...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Την Δευτέρα 25 Μαΐου στις 11:00 το πρωί, συντονιστείτε στη σελίδα "Δήμος Πόρου - Ζωντανές Συνδέσεις" για μια ακόμα παρουσίαση για τους μικρούς μας φίλους από την Βασιλική και την Μ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σε ζωντανή σύνδεση, μέσω της σελίδας "Δήμος Πόρου Ζωντανές Συνδέσεις" , στο facebook, θα ενημερώσει τους επιχειρηματίες του νησιού, για τον σχεδιασμό του Δήμου σχετικά με την δύσκο...

image descriptionΑίγινα

Για μια ακόμη χρονιά, δύο παραλίες των νησιών του Αργοσαρωνικού, βρίσκονται ανάμεσα στις ελληνικές παραλίες που βραβεύθηκαν με Γαλάζια Σημαία.  Συγκεκριμένα, η παραλία της Αγίας Μα...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Την Δευτέρα 18 Μαΐου στις 11:00 το πρωί, συντονιστείτε στη σελίδα του Δήμου Πόρου - Ζωντανές Συνδέσεις για μια ακόμα παρουσίαση για τους μικρούς μας φίλους από την Βασιλική και την...

image descriptionΕλλάδα

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Δημοσίων Επενδύσεων για την Αειφόρο Ανάπ...