ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθετή: Επαγγελματικός Προσανατολισμός

 

Η Καθετή προσφέρει σε εφήβους/-ες 14-18 ετών των περιοχών Τροιζηνίας-Μεθάνων και Πόρου σύγχρονες μεθόδους επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Ζωή & Καριέρα».

 

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στην Καθετή πρόκειται για μια συμβουλευτική διαδικασία που στηρίζεται στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων. Ως στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά εφηβικής ηλικίας να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό τους και να επιλέξουν την κατάλληλη για εκείνους σπουδαστική και μετέπειτα επαγγελματική κατεύθυνση. Τα εργαλεία (τεστ και ερωτηματολόγια) που χρησιμοποιούνται στοχεύουν στη διερεύνηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, της προσωπικότητας, των αξιών και των ικανοτήτων των εφήβων. Αξιοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες, το άτομο ενισχύει την αυτογνωσία του και είναι σε θέση να λάβει περισσότερο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το επαγγελματικό του μέλλον.

Οι συμβουλευόμενοι/-ες λαμβάνουν μια συνδυαστική και αναλυτική αναφορά των αποτελεσμάτων τους, δείγμα της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ ( https://bit.ly/katheti_detailed_report). Aυτή η αναφορά αποτελεί βάση για μια ή περισσότερες συναντήσεις ανατροφοδότησης για την επιλογή σπουδαστικής κατεύθυνσης.

 

Η Καθετή προσφέρει τις συναντήσεις ανατροφοδότησης εντελώς δωρεάν, ενώ έχει εξασφαλίσει μειωμένη τιμή κόστους (40 ευρώ) για τα τεστ και τα ερωτηματολόγια. Επιπλέον, προσφέρει το πρόγραμμα συμβουλευτικής καριέρας εντελώς δωρεάν στους 10 πρώτους εφήβους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Τα ψυχομετρικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν τρία (3) ερωτηματολόγια και οκτώ (8) τεστ ικανοτήτων που συμπληρώνονται μέσω διαδικτύου:

 

1 ερωτηματολόγιο επαγγελματικών ενδιαφερόντων
1 ερωτηματολόγιο επαγγελματικής προσωπικότητας
1 ερωτηματολόγιο αξιών
2 τεστ γλωσσικού συλλογισμού
1 τεστ κατανόησης κειμένου
1 τεστ συσχετισμού εννοιών
2 τεστ αριθμητικού συλλογισμού
1 τεστ αριθμητικών προβλημάτων
1 τεστ αριθμητικών ακολουθιών
1 τεστ διαγραμματικού συλλογισμού
1 τεστ ελέγχου δεδομένων
1 τεστ αντίληψης διαστάσεων
1 τεστ μηχανικής αντίληψης

 

Τα παραπάνω εργαλεία έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος EvCareer της εταιρείας συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Evalion, η οποία έχει συνεργαστεί με σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ελλάδα και Κύπρο:

 

Δεκατρία (13) ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ των οποίων η Σχολή Μωραΐτη, η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc και η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Τα Γραφεία Διασύνδεσης τεσσάρων (4) πανεπιστημίων: Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περισσότερους συνεργάτες μπορείτε να δείτε εδώ (https://evaliontm.com/clients/logos).

Τώρα έχουν την ευκαιρία και τα παιδιά της περιοχής μας να επωφεληθούν από αυτές τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες!

 

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός ανήκει στον κύκλο δράσεων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης «Ζωή & Καριέρα» που έχει εγκαινιάσει η Καθετή. Οι δράσεις αυτές, εκτός από επαγγελματικό προσανατολισμό, περιλαμβάνουν συμβουλευτική καριέρας, συνεδρίες coaching και μια σειρά βίντεο με μέντορες από την τοπική περιοχή, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό το πρόγραμμα είναι στο κέντρο της στόχευσης της Καθετής για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Γραφείτε στο newsletter μας ή/και στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τους επόμενους σταθμούς του κύκλου «Ζωή & Καριέρα», αλλά και για όλες τις δράσεις της Καθετής!

 

 

Πληροφορίες/Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 2298043825

Email: info@katheti.gr

Website: www.katheti.gr

FB: @kathetiporos

Instagram: @katheti.poros

Εγγραφή σε newsletter: http://eepurl.com/du59t9

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Φόλες σε ζώα στον ΠόροΠΟΡΟΣ

Εν μέσω καραντίνας και Μεγάλης Εβδομάδας, υπάρχουν κάποια καθίκια που πασχίζουν να μας υπενθυμίσουν τη θλιβερή τους ύπαρξη, ρίχνοντας φόλες στα ζώα του νησιού.  Όπως ενημέρωσε εχθέ...

Προβλήματα σε Πόρο και Γαλατά από τα νέα μέτρα περιορισμού μετακίνησης των μη μονίμων κατοίκων των νησιώνΠΟΡΟΣ

Σοβαρή αναστάτωση έχει προκαλέσει η νεότερη Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε στις 11 Απριλίου 2020 και αφορά την απαγόρευση μετακίνησης των μη μονίμων κατοίκων στα νησιά, στα πλαίσια των μέτρων...

Μπαράζ αναφορών και ερωτήσεων από τους βουλευτές της Α' Πειραιά για το θέμα της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Άμεση ανταπόκριση, στους βουλευτές της Α' Πειραιά, είχε η κατεπείγουσα επιστολή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για το θέμα της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρε...