ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φόλες σε ζώα στον Πόρο

Εν μέσω καραντίνας και Μεγάλης Εβδομάδας, υπάρχουν κάποια καθίκια που πασχίζουν να μας υπενθυμίσουν τη θλιβερή τους ύπαρξη, ρίχνοντας φόλες στα ζώα του νησιού. 
Όπως ενημέρωσε εχθές ο κτηνίατρος Νίκος Νικολόπουλος, σημειώθηκαν μαζικές δηλητηριάσεις στην περιοχή της Πέρλιας, που είχαν ως αποτέλεσμα να προσκομισθούν στο κτηνιατρείο 4 δηλητηριασμένα ζώα. 
Με λίγα λόγια, κάποιο κάθαρμα, εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του, πιθανόν να συμπλήρωσε και έντυπο μετακίνησης για να εγκληματήσει, και βγήκε να δηλητηριάσει ζώα, σε μια γειτονιά με αρκετές γάτες αλλά και αρκετούς δεσποζόμενους σκύλους. 

Τρεις σκύλοι (δύο δεσποζόμενοι και ένας ημιδεσποζόμενος) και ένας γάτος, χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο και ευτυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει πεθάνει κάποιο από αυτά τα ζώα. 
Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός, που έχει εξοργίσει τον κόσμο και που παρά την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, κατά καιρούς, επανέρχεται στην επικαιρότητα. 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν  μειωθεί σε σχέση με παλιότερα, οι περιπτώσεις μαζικών δηλητηριάσεων ζώων στο νησί του Πόρου. Ωστόσο, δυστυχώς θα υπάρχει πάντα κάποιος για να μας θυμίσει ότι υπάρχουν τα συγκεκριμένα καθάρματα που ατιμώρητα συνεχίζουν να σκοτώνουν τα ανύποπτα ζώα.  
Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα συλληφθεί κάποιος από τους δράστες και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. 


Σε κάθε περίπτωση φόλας, οι ιδιοκτήτες και οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις όταν τις αντιλαμβάνονται.  
Όταν διαπιστώνουμε περίπτωση φόλας, μαζεύουμε προσεκτικά την ουσία ώστε να μην κινδυνεύσει κι άλλο ζώο κι ενημερώνουμε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας. Η φόλα θεωρείται κακοποίηση, αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα σύμφωνα με το ν.4039/2012. 

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα σε Πόρο και Γαλατά από τα νέα μέτρα περιορισμού μετακίνησης των μη μονίμων κατοίκων των νησιώνΠΟΡΟΣ

Σοβαρή αναστάτωση έχει προκαλέσει η νεότερη Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε στις 11 Απριλίου 2020 και αφορά την απαγόρευση μετακίνησης των μη μονίμων κατοίκων στα νησιά, στα πλαίσια των μέτρων...

Μπαράζ αναφορών και ερωτήσεων από τους βουλευτές της Α' Πειραιά για το θέμα της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Άμεση ανταπόκριση, στους βουλευτές της Α' Πειραιά, είχε η κατεπείγουσα επιστολή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για το θέμα της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρε...

Επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Πόρου για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια και κοινοποίηση σε όλους τους βουλευτές της Α΄ Πειραιά, με την οποία ζητάει την άμεση στελέχωση του Π.Π.Ι. Πόρου και την αν...