Στα πλαίσια της επίσκεψης τους στο νησί της Αίγινας, 24 μέλη της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος συνοδευόμενες από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και την υπεύθυνη Επιτροπής στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν τη Μεσσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, την Παλαιά Χώρα όπου ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας κ. Γ. Μπήτρο.
Τις επισκέπτριες υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος ο οποίος τις ξενάγησε στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή.
Η ομάδα των γυναικών της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Γυναικών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την ιστορία της γυναίκας και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία και πάλι την Αίγινα.