ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αίγινας

 

Με επιστολή  τους προς την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Αίγινας και οι Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων εκφράζουν τον προβληματισμό για την κάλυψη των σημαντικών λειτουργικών αναγκών που θα προκύψουν τη φετινή χρονιά  λόγω της ιδιαιτερότητας της εξαιτίας του κορονοϊού, τη στιγμή που ο Δήμος προτίθεται να εντάξει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την επιχορήγηση  των 36.800 ευρώ που προοριζόταν  για  τα σχολεία.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ/ΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡ/ΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

                                                                  ΠΡΟΣ:

 

                                                           ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

                                ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

         Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη

      

Σχετικά με την επιχορήγηση των σχολικών μονάδων  Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του ποσού των 36.800 ευρώ, την οποία ο Δήμος προτίθεται να  εντάξει  στο πρόγραμμα Δημόσιων επενδύσεων, σας ενημερώνουμε  τα παρακάτω:

 

       1.Η επιχορήγηση αυτή δινόταν  απευθείας στις σχολικές μονάδες  από την ημέρα καθιέρωσής της, για να μπορούν οι σχολικές μονάδες να ανταποκριθούν στις επισκευές που έχουν ανάγκη. Συνεπώς χάρη στο ποσό αυτό (που για τις μεγάλες σχολικές μονάδες πλησιάζει τις 2.000 ευρώ) μπορεί ένα σχολείο να αντεπεξέλθει συνολικά  σε μικροεπισκευές και λειτουργικές δαπάνες(που εδώ και μια 10ετία έχουν μειωθεί στο 40%)

  1. Κατά τη φετινή χρονιά τα έξοδα για είδη καθαριότητας, αντισηπτικά και μάσκες είναι υπερβολικά αυξημένα. Το ποσό αυτό θα αποτελούσε αντιστάθμισμα στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν λόγω κορονοϊού.
  2. Επειδή γνωρίζουμε ότι σε μερικά σχολεία ήδη έχουν ξεκινήσει επισκευές με τα χρήματα αυτά και πιθανόν να μην υπάρχει η δυνατότητα εκταμίευσης στις σχολικές μονάδες, ζητάμε όσα σχολεία έχουν προβεί σε επισκευές με δικά τους μέσα και δεν έχουν ολοκληρώσει τις πληρωμές-αφού ενημερωθεί ο Δήμος για το είδος των επισκευών και τα ποσά- αυτές να πληρωθούν από τα χρήματα των επισκευών. Ταυτόχρονα ζητάμε η αναγόμωση των πυροσβεστήρων όλων των σχολικών μονάδων να γίνει από τα χρήματα αυτά.

       

        Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη

       

        Οι παραπάνω διαδικασίες ζητάμε να ολοκληρωθούν σύντομα, γιατί υπάρχουν πολλά χρέη των σχολικών μονάδων όσον αφορά τις συντηρήσεις και επισκευές.

       Αν οι παραπάνω προτάσεις μας δεν τύχουν της αποδοχής της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κατά τη φετινή σχολική χρονιά οι σχολικές μονάδες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες  των λειτουργικών εξόδων τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή  λειτουργία τους,   αλλά και όσον αφορά   την προσφορά παιδαγωγικού έργου (λειτουργία διαδικτύου, εργαστηρίων πληροφορικής, εποπτικών υλικών κ.α.).

 

Με εκτίμηση

 

ΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡ/ΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

Ειρήνη Μπόγρη Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Αντώνης Ντελής Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ανθούλα Ντάφη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΨΕΛΗΣ

Παύλος Ιωάννου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

Βασίλης Παπανικολάου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ

Ευαγγελία Βογιατζή ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΘΕΩΣ

Σωζία Αποσπόρη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Σταυρούλα Λαγιάκου Α΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Χρυσούλα Μοσχονά Β΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ελευθερία Κουρσάρη ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ

Θεοδώρα Ντίνα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΘΕΩΣ

Χριστίνα  Σιώτα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Μαρία Τζιώτα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΑΛΩΝΩΝ

Ιωάννου Μιχάλης ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

Αργυρώ Καρύδη ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

 Ανακοίνωση για την λειτουργία των υπηρεσιών της ΚΕΔΑ την  περίοδο της καραντίνας.Αίγινα

  Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας ενημερώνει τους πολίτες για  τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας του κοινού με  τα γραφεία  της, καθώς και για τη λειτουργία  του Λαογραφ...

Συγκινητικές στιγμές στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο ΝεκτάριοΑίγινα

  Οι ακροατές  των ραδιοφωνικών σταθμών ("Πειραϊκής Εκκλησίας", "Εκκλησία της Ελλάδος") έγιναν κοινωνοί των συγκινητικών στιγμών της Θείας Λειτουργίας που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μ...

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας για τον εορτασμό του Αγίου ΝεκταρίουΑίγινα

Με δελτίο τύπου η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας ενημερώνει για το φετινό εορτασμό της μνήμης  του Αγίου Νεκταρίου.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗ...