ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης η Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Νεκτάριο

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης κεκλεισμένων των θυρών και με τηντήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 8 Νοεμβρίου το βράδυ η ιερή αγρυπνία στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Η αγρυπνία άρχισε στις 20.00 με την ακολουθία  του πανηγυρικού εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ με την παρουσία  όλων των ιερέων της Αίγινας και των μοναζουσών  της Ιεράς Μονής.

Η  ατμόσφαιρα στον περίβολο του ναού ασυνήθιστη και πρωτοφανής με άδειο το μεγάλο παρκινγκ, κλειστές τις εισόδους  σε αυτό αλλά και τις πόρτες του ναού, σε τίποτε δεν θύμιζε τις μέρες και τις στιγμές άλλων εποχών όπου χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν κατακλύσει κάθε σημείο.

Η απουσία των πιστών και του πολύβουου πλήθους των προσκυνητών προσέδωσε ένα κλίμα κατάνυξης και εντός  του ναού. Η μελωδία  των τροπαρίων του Εσπερινού που ξεχυνόταν από τα ανοιχτά μεγάφωνα σε όλη την περιοχή του Κοντού αλλά και η εικόνα  του φωταγωγημένου ναού  έσπαγε την ησυχία της νύχτας και το πηχτό σκοτάδι.

Εικόνες πρωτόγνωρες, ασυνήθιστες, ιδιαίτερες ικανές όμως να τροφοδοτήσουν τη σκέψη, το στοχασμό και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για γόνιμο προβληματισμό και επαναπροσδιορισμό απέναντι στο Θείο.

Η αγρυπνία ολοκληρώθηκε στις  02.00  το πρωί και αναμεταδόθηκε ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της «Πειραϊκής Εκκλησίας» στους 91,2 των FM.

Σήμερα Δευτέρα  9 Νοεμβρίου ανήμερα  της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών λειτουργούντος  του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. κ. Εφραίμ. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά  από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς  της «Πειραϊκής Εκκλησίας» (91.2 FM) και  της «Εκκλησίας της Ελλάδος» (89,5 FM)

Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία  στους δρόμους και την παραλία της Αίγινας ούτε η μεταφορά  της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

 Φωτογραφίες από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας. Η πανοραμική νυχτερινή φωτογραφία είναι του κ. Ανέστη Κορνέζου.

Διαβάστε επίσης

 Ανακοίνωση για την λειτουργία των υπηρεσιών της ΚΕΔΑ την  περίοδο της καραντίνας.Αίγινα

  Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας ενημερώνει τους πολίτες για  τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας του κοινού με  τα γραφεία  της, καθώς και για τη λειτουργία  του Λαογραφ...

Συγκινητικές στιγμές στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο ΝεκτάριοΑίγινα

  Οι ακροατές  των ραδιοφωνικών σταθμών ("Πειραϊκής Εκκλησίας", "Εκκλησία της Ελλάδος") έγιναν κοινωνοί των συγκινητικών στιγμών της Θείας Λειτουργίας που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μ...

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας για τον εορτασμό του Αγίου ΝεκταρίουΑίγινα

Με δελτίο τύπου η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας ενημερώνει για το φετινό εορτασμό της μνήμης  του Αγίου Νεκταρίου.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗ...