ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η "Αντωνία" στο Λεόντι, τρία χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα

Στο εργοτάξιο  του Λεοντίου, εκεί που γίνεται η προετοιμασία για την πόντιση του αγωγού που θα φέρει το νερό της ΕΥΔΑΠ από τη γειτονική Σαλαμίνα, βρίσκεται η «Αντωνία».

 

Το θλιβερό κουφάρι της βρίσκεται μέσα σε περιφραγμένο χώρο και καλά προφυλαγμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Πρέπει να περπατήσεις αρκετά ή κάποιος να σου δείξει  το σημείο.

 

Μετά  την ανέλκυσή της από το βυθό της Πέρδικας, η «Αντωνία» το ξύλινο τουριστικό σκάφος που καθημερινά μετέφερε επισκέπτες από την Πέρδικα προς το νησάκι της Μονής, απολαμβάνει  την ανωνυμία (!) της μετά από την προβολή που δέχθηκε εκείνο το τραγικό μεσημέρι  της 16ης Αυγούστου του 2016.

 

 

Ήταν ακριβώς  τρία χρόνια πριν όταν σε ένα συνηθισμένο  δρομολόγιο της λάντζας «Αντωνία» συνέβη το τραγικό ναυτικό δυστύχημα με την πρόσκρουση του ταχύπλοου «Duende», στο στενό Πέρδικας Μονής. Η σφοδρή πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων επιβαινόντων στην  «Αντωνία» πολλούς  τραυματίες, και τη βύθιση του σκάφους της.

 

Τρία χρόνια μετά και αφού η «Αντωνία» ανασύρθηκε από το βυθό, η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο λόγω θανάτου, του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, χειριστή του σκάφους "Duende".

 

Τρία χρόνια μετά  στο εργοτάξιο  του Λεοντίου ακόμα και ο πιο ανίδεος μπορεί να διακρίνει πως το κυρίως μέρος  του σκάφους παρέμεινε αλώβητο μετά τη σύγκρουση. Αν και ξύλινο δεν διαλύθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ το «Duende» πέρασε στην κυριολεξία από πάνω, σαρώνοντας  τις υπερκατασκευές, την καμπίνα, τα καθίσματα, τα στέγαστρα και δυστυχώς σκοτώνοντας  τους τέσσερις επιβάτες.

 

Τρία χρόνια μετά, κάποιοι επιμένουν να θυμούνται.

Διαβάστε επίσης

Συγκινητική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου ΑίγιναςΑίγινα

Ήταν μια πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν». Οι θεατές από νωρίς προσήλθαν και γέμισαν την αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μνήμες και η νοσταλγ...

Ευχαριστίες της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας για την δωρεά της αρχειοθήκης του Στέφανου ΔραγούμηΑίγινα

Η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας ευχαριστεί θερμά τον κ. Μάρκο Δραγούμη για τη δωρεά της αρχειοθήκης του Στέφανου Δραγούμη, πρωθυπουργού της Ελλάδας το 1910.   Η οικογένε...

Παρουσίαση βιβλίου: "Παχεία Ράχη, ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι Άγιοι"Αίγινα

Την Κυριακή 18  Αυγούστου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπήτρου:  "Παχεία Ράχη, ο οικισμός, η ιστ...