ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο σπαραχτικός μονόλογος του Βασίλη Βασιλάκη στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου

Ο σπαραχτικός μονόλογος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 

Ανάμεσα σε δεκάδες θεατές φίλους και συνεργάτες ο Βασίλης Βασιλάκης ξεδίπλωσε με μοναδικό τρόπο τα ερμηνευτικά του προτερήματα αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο ένα δύσκολο και ιδιαίτερο κείμενο του Γιάννη Μακριδάκη.

 

Μία χειμαρρώδης συνειρμική αφήγηση ζωής, που ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο τώρα και στο χθες, με πικρές αναφορές στα ”χρηστά ήθη” της ελληνικής επαρχίας, την υποκρισία, τον μίζερο καθωσπρεπισμό. Ο Κωνσταντής. Ένα θύμα κοινωνικού ρατσισμού στις αρχές του αιώνα στη Χώρα της Χίου. Ένας άνθρωπος, παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ…



«Ο ήλιος με δόντια» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο «Γράμμα» τον ιδιαίτερο χώρο θεατρικής έκφρασης που είχε δημιουργήσει και καθιερώσει ο Β. Βασιλάκης στην Αίγινα. Ακολούθησαν πολλές παραστάσεις όπως στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στην Αθήνα, στη Χίο και μετά από επτά χρόνια «Ο ήλιος» επέστρεψε στην Αίγινα, φανερά βελτιωμένος και αλλαγμένος ως προς τη σκηνοθετική του προσέγγιση.

 

Αφαιρώντας ο σκηνοθέτης Β.Βασιλάκης κάθε στοιχείο που θα λειτουργούσε εις βάρος του κειμένου και θα αποσπούσε το θεατή από την ουσία, παρουσίασε μια παράσταση λιτή με στέρεο λόγο και στόχευε ευθέως το θεατή και δεν τον άφηνε ούτε λεπτό να αφεθεί.

 

Το συναρπαστικό κείμενο  του Γιάννη Μακριδάκη ευτύχησε στα χέρια του Β. Βασιλάκη και πρόσθεσε στον ερμηνευτή άλλη μια ψηφίδα στις τόσες προσωπικές επιτυχίες του.

 

Ο Γιάννης Μακριδάκης, συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών, ένας πνευματικός άνθρωπος, ερευνητής, μελετητής, που έχει ταράξει τα πολιτιστικά νερά του τόπου του και ο Βασίλης Βασιλάκης, συνεπής για άλλη μία φορά στη θεατρική γραμμή και πορεία που έχει χαράξει, ταξίδεψαν το κοινό σε ένα ταξίδι στη βαθειά αλήθεια του θεάτρου.

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο «Ήλιος με δόντια», του Γιάννη Μακριδάκη, Εκδόσεις Εστία.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία - Θεατρική μεταφορά: Βασίλης Βασιλάκης
Φωτογραφία back-stage: Κορίνα Χαριτοπούλου, Πέννυ Κτενά, Χριστίνα Σαρλάμη

Διαβάστε επίσης

Συγκινητική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου ΑίγιναςΑίγινα

Ήταν μια πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν». Οι θεατές από νωρίς προσήλθαν και γέμισαν την αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μνήμες και η νοσταλγ...

Ευχαριστίες της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας για την δωρεά της αρχειοθήκης του Στέφανου ΔραγούμηΑίγινα

Η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας ευχαριστεί θερμά τον κ. Μάρκο Δραγούμη για τη δωρεά της αρχειοθήκης του Στέφανου Δραγούμη, πρωθυπουργού της Ελλάδας το 1910.   Η οικογένε...

Παρουσίαση βιβλίου: "Παχεία Ράχη, ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι Άγιοι"Αίγινα

Την Κυριακή 18  Αυγούστου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπήτρου:  "Παχεία Ράχη, ο οικισμός, η ιστ...