ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... υπάρχει ο κορωνοϊός - Ρεπορτάζ του Κώστα Αργυρού

Η διοργάνωση γαμήλιων τελετών αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας για κάποιες περιοχές και πήρε... διαζύγιο από το τζίρο της λόγω πανδημίας.

 

Ενα ακόμα πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του χώρου της εστίασης και φιλοξενίας, αλλά και των συναφών κλάδων έχει να κάνει με την μείωση των... γάμων. Σε πολλές χώρες οι τελετές απαγορεύτηκαν στο αποκορύφωμα της καραντίνας και αργότερα περιορίστηκαν σε πολύ στενό κύκλο. Γάμοι αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν και μαζί τους και οι δεξιώσεις, εκδρομές και ότι άλλο συνδυαζόταν με αυτούς. Οι συνέπειες ήταν σημαντικές ειδικά για τις περιπτώσεις, που οι τελετές ήταν προγραμματισμένες σε κάποιες ειδυλλιακές τοποθεσίες.

 


Ενα κλασσικό δείγμα μιας τέτοιας άκρως τουριστικής περιοχής, που προσελκύει πολλά ζευγάρια για να ζήσουν εκεί τη «μοναδική αυτή μέρα» είναι και η περιοχή γύρω από τη λίμνη Τέγκερζεε στη Βαυαρία. Στην ομώνυμη πόλη υπάρχουν οι υποδομές για μεγαλοπεπείς και «αξέχαστους» γάμους με εκατοντάδες καλεσμένους αν χρειαστεί, κι αυτό προσελκύει πελατεία όχι μόνο από την αποκαλούμενη «σικερία» του Μονάχου και την υπόλοιπη Γερμανία, αλλά και από το εξωτερικό. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε μιλάμε για ανώτερα κοινωνικά στρώματα, που είναι σε θέση να δαπανήσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αν χρειαστεί για να χαρίσουν στον «κύκλο» τους μια ονειρεμένη ανάμνηση. Το ημερολόγιο των επιχειρήσεων της περιοχής όπως και του δημαρχείου ήταν γεμάτο από τις αρχές του χρόνου, μέχρι που προέκυψε η πανδημία και οι ακυρώσεις. Τώρα γίνεται προσπάθεια να χωρέσουν στο πρόγραμμα όσοι έχασαν την σειρά τους και εξακολουθούν να «θέλουν» να ενωθούν με τα δεσμά γρήγορα.

 

Πιο περίπλοκα γίνονται τα πράγματα για την εκκλησία, ειδικά για εκείνους και εκείνες που την είχαν φανταστεί κατάμεστη και ανθοστολισμένη. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξουν γάμοι «εξπρές» οπότε η λίστα αναμονής έχει μεγαλώσει.

 

Στο μεταξύ τα μέτρα έχουν κάπως χαλαρώσει και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι όλα μπορούν να γίνουν «σχεδόν» όπως πριν. Ο αριθμός των καλεσμένων σε εσωτερικό χώρο αυξήθηκε στο όριο των 50, από τους μόλις 10 που ήταν μέχρι πρότινος ενώ σε εξωτερικό χώρο φτάνει τους 100. Αλλά πολλοί παραμένουν διστακτικοί, ενώ άλλοι εξακολουθούν να παντρεύονται σε στενό κύκλο χωρίς πολλές... τυμπανοκρουσίες

 

Κάποιοι πάντως προτίμησαν να μεταθέσουν την ημερομηνία κατά ένα χρόνο. Ισως με αυτό τον τρόπο να έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία να το καλοσκεφτούν... Ετσι κι αλλιώς οι άνθρωποι του χώρου εκτιμούν ότι από την ερχόμενη άνοιξη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αρχίσει να ορθοποδεί και πάλι ο κλάδος.

Διαβάστε επίσης