ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα φιλιά επιστρέφουν στο γαλλικό σινεμά με υπουργική απόφαση

 
Ζαν Πολ Μπελμοντό και Τζιν Σίμπεργκ στην ταινία «Το μυστικό της χρυσής λιμουζίνας» (πρωτότυπος τίτλος Echappement libre), 1964. 

 

«Πράσινο φως» για την ανταλλαγή φιλιών μεταξύ των ηθοποιών στα γυρίσματα, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, μετά τις διαμαρτυρίες σκηνοθετών και παραγωγών ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση καθιστά αδύνατη τη δημιουργία ταινιών.

 

Ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εφόσον οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στο γύρισμα έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό, επιτρέπεται να ανταλλάσσουν φιλί στο σετ, υπογραμμίζοντας ότι ο έρωτας δεν πέθανε εντελώς παρά την πανδημία.

 

Τα γυρίσματα στη μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία της Ευρώπης, που απασχολεί 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους, έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο δίνει τώρα την άδεια για τα φιλιά, τα οποία ο Ριστέρ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικά στο σινεμά».

 
Ερωτηθείς εάν η τήρηση των αποστάσεων σημαίνει το τέλος των ερωτικών σκηνών στον κινηματογράφο, απάντησε «όχι, το φιλί δεν έχει τελειώσει».

 

Περισσότερες από 200 κινηματογραφικές παραγωγές διέκοψαν τα γυρίσματα τους στη Γαλλία με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού τον περασμένο Μάρτιο, με τη ζημία να εκτιμάται σε πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Οι κινηματογράφοι στη Γαλλία ανοίγουν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, μετά από τρεις μήνες αναστολής λειτουργίας, με πληρότητα 50% και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... υπάρχει ο κορωνοϊός - Ρεπορτάζ του Κώστα Αργυρού Lifestyle

Η διοργάνωση γαμήλιων τελετών αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας για κάποιες περιοχές και πήρε... διαζύγιο από το τζίρο της λόγω πανδημίας.   Ενα ακόμα πρόβ...