ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιταλία: Συνάντηση της «Μαύρης Διεθνους» στην Φλωρεντία

Συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς διοργάνωσε σήμερα στη Φλωρεντία ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

 


«Για μένα είναι μια όμορφη μέρα σε μια όμορφη πόλη, για πρώτη φορά είναι δυνατή μια άλλη πλειοψηφία στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου που μετείχαν Ακροδεξιά κόμματα της λεγόμενης «Μαύρης Διεθνούς» από 12 ευρωπαικές χώρες, υπό τον τίτλο «Ελεύθερη Ευρώπη”.

Στο συνέδριο μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς και ο  Γκέερτ Βίλντερς που αναδείχθηκε νικητής στις πρόσφατες εκλογές στην Ολλανδία.

Στο μήνυμά της η Μαρίν Λεπέν εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ  υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζει την ιστορία και τους πολιτισμούς μας, μας βλέπει ως προϊόντα  και βλάπτει τον λαό μας. Σε μια εποχή που η ΕΕ ετοιμάζεται να αλλάξει και να απλοποιήσει το σύμφωνο μετανάστευσης, πρέπει να κινητοποιηθούμε επειγόντως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» είπε η Λεπέν και πρόσθεσε : «Για την κυρία φον ντερ Λάιεν, η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα, αλλά έργο. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα αφήσουμε τις Βρυξέλλες να κυβερνήσουν εις βάρος των ζωών των ευρωπαϊκών λαών».

 

Ο Βίλντερς στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Σαλβίνι «πηγή έμπνευσης και θα παραμείνεις πάντα έτσι».

 

«Η Λέγκα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με σοσιαλιστές και κομμουνιστές»

Από την πλευρά του ο Σαλβίνι κάλεσε «την  κεντροδεξιά  να διαλέξει ανάμεσα στη συνεργασία  με σοσιαλιστές και κομμουνιστές  και σε μια δεξιά κυβέρνηση», ζητώντας να υιοθετηθεί το «ιταλικό μοντέλο» και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις ευρωεκλογές. «Καλώ τη δεξιά που είναι ενωμένη στην Ιταλία να κάνει το ίδιο και στην Ευρώπη, χωρίς καμία εμπλοκή: έχουμε την ευκαιρία, η Λέγκα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με σοσιαλιστές και κομμουνιστές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Σαλβίνι επιτέθηκε σκληρά στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι  και κατέκρινε τον ευρωπαϊκό κανονισμό που από το 2035 στοχεύει να ενθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση σε κυβερνητικούς συμμάχους να ετοιμάσουν σχέδιο ανάπτυξης για την πυρηνική ενέργεια στη χώρα.

«Να στείλουμε τους Αριστερούς στο σπίτι τους»

Η ευρωβουλευτής της Λέγκας,Σουζάνα Τσεκάρντι στην ομιλία της είπε ότι «η  Ευρώπη μπορεί και πρέπει να ξαναγεννηθεί και αυτή η νέα Ευρωπαϊκή Αναγέννηση ξεκινά ακριβώς από τη Φλωρεντία. Συνειδητοποιούμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα και επιτέλους να στείλουμε τους αριστερούς στο σπίτι τους».

Η ευρωβουλευτής πρόσθεσε :«Δεν είμαστε ευρωσκεπτικιστές, εργαζόμαστε στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να προστατεύσουμε τους πολίτες από τεχνοκράτες που προσπαθούν να καταστρέψουν τις ρίζες μας, τις αξίες μας, τον τρόπο ζωής μας, για να επιβάλουν μια ιδεολογική Πράσινη Συμφωνία που φέρνει τις οικονομίες μας στα χέρια της Κίνας και μας υποβάλλει σε συνεχή κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης»

«Απειλή η ΕΕ για την Ευρώπη»

Ο Βούλγαρος ακροδεξιός ηγέτης Κονσταντίν Κονσταντίνοφ είπε ότι «σήμερα η ΕΕ αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δημογραφική κρίση, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος που να μην επηρεάζεται. Οι μετανάστες θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης, οι κυβερνώντες ελίτ μας αναγκάζουν να αντικαταστήσουμε με μετανάστες, με ξένους… Εμείς-κατέληξε – θέλουμε να είμαστε κύριοι και όχι φιλοξενούμενοι στις χώρες μας».

Ο Γκεοργίου Σιμιόν, επικεφαλής του κόμματος Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων, πρόσθεσε : «Ο Δάντης έδωσε τη Θεία Κωμωδία, πολλά μαθήματα που εξακολουθούν να είναι επίκαιρα σήμερα. Βλέπουμε την κόλαση στην Ευρώπη: έχουμε παράτυπους μετανάστες, χαμένα εργοστάσια, χαμένη εθνική ταυτότητα και παρακμή του Χριστιανισμού. Η  Φον ντερ Λάιεν και ο Τίμερμανς είναι τρελοί, άρρωστοι».

Η Μάχμπριτ Μπίρκχολμ, επικεφαλής του Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος είπε στην ομιλία της ότι «για πάρα πολύ καιρό η ΕΕ επέτρεψε στην εισβολή ξένων που δεν ανήκουν στην Ευρώπη και αριστερούς δασκάλους να κατηχήσουν τα παιδιά μας».

Ο Πολωνός Ρομάν Φριτς, αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Πολωνικού Στέμματος, υπογράμμισε ότι «για εμάς τον σωστό δρόμο στην Ευρώπη τον δίνει ο Θεός, η τιμή, η πατρίδα, η οικογένεια, η πίστη, η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η ελευθερία . Όλα αυτά μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: η καθολική παράδοση, αυτή είναι η ουσία του λατινικού πολιτισμού.Ελάτε  λοιπόν, ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας »

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου , ο Σαλβίνι διάβασε από τη Βίβλο το επεισόδιο του Δαβίδ και του Γολιάθ. « Σε 99 περιπτώσεις από τις 100 ο Γολιάθ κερδίζει. Σήμερα υπάρχουν άνδρες και γυναίκες εδώ που θα νικήσουν τον γίγαντα: δεν φοβόμαστε τον Γολιάθ Σόρος », είπε ο Σαλβίνι αναφερόμενος στον αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, κάλεσε τέλος «τους κεντροδεξιούς φίλους του στην Ευρώπη να μην κάνουν το  λάθος να διχαστούν: μεταξύ Μακρόν και Λεπέν θα επιλέγω τη δεύτερη σε όλη μου τη ζωή. Τον επόμενο χρόνο, για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών θεσμών, η ενωμένη και αποφασιστική δεξιά μπορεί να απελευθερώσει τις Βρυξέλλες από αυτούς που την καταλαμβάνουν παράνομα», κατέληξε ο Σαλβίνι.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα και στα νότια – Ατέλειωτος εφιάλτης για τους χιλιάδες άμαχους, δραματική έκκληση ΟΗΕΚόσμος

Ολοκληρωτική είναι η πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας , με τον ισραηλινό στρατό, μετά τον Βορρά, επικεντρώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις και στο νότο, και ειδικότερα στην περιοχή γύρω...

Πούτιν: Διατάραξη των σχέσεων Μόσχας- Βερολίνου λόγω των εκρήξεων στους αγωγούς Nord StreamΚόσμος

Οι σχέσεις της Μόσχας με το Βερολίνο διαταράχτηκαν εξαιτίας των εκρήξεων που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 στους αγωγούς Nord Stream, οι οποίοι μετέφεραν ρωσικό φυσικό αέριο ...

Daily Mail: Η Χαμάς βίασε άντρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – Σοκάρουν οι μαρτυρίες και τα στοιχείαΚόσμος

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο ολοκληρωτικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα , σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φςω της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την Dail Mail, ερευνητές του Τελ Αβί...

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως «αναμοχλεύουν» τις εντάσεις στη Νότια Σινική ΘάλασσαΚόσμος

Ο στρατός της Κίνας κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι «αναζωπυρώνουν εσκεμμένα» τις εντάσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα, διότι έστειλαν πολεμικό να πλεύσει, «παράνομα» κατ’ αυτόν, σε ύδα...

Ινδονησία: Νεκροί 11 ορειβάτες από έκρηξη ηφαιστείου – Αγνοούνται 12 άτομαΚόσμος

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα πτώματα ένδεκα ορειβατών μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μαράπι , στη Δυτική Σουμάτρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων κ...

Guardian: Το σνομπάρισμα του Ρ. Σούνακ ενισχύει τις ελπίδες των Ελλήνων για επιστροφή των Γλυπτών του ΠαρθενώναΚόσμος

Για «αέρα αισιοδοξίας στους διαδρόμους του Μουσείου της Ακρόπολης» κάνουν λόγο οι Guardian με αφορμή τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Έλληνα ομόλογό του, Κυρ. Μητσο...

Γάζα: Σφοδρή κλιμάκωση του πολέμου – Ισραηλινό σφυροκόπημα σε βορρά και νότοΚόσμος

Κλιμακώνει τον πόλεμο το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του πλέον και στο νότο. Ο ισραηλινός στρατός, σκιαγράφησε τις μάχες ως εξίσου «σθεναρές κ...