ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Kάποιοι θέλουν να κρύψουν τα στοιχεία των δικογραφιών

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την πολύκροτη υπόθεση της NOVARTIS την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση, η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κάνει λόγο για «έγγραφο της δικογραφίας που αλλοιώθηκε κατά την μετάφρασή του», ενώ σε άλλο σημείο τονίζει, πως «είναι απόλυτα βέβαιο πλέον ότι κάποιοι θέλουν να κρύψουν τα στοιχεία που υπάρχουν στις δικογραφίες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η κα. ανακρίτρια σε εκπλήρωση όχι ανακριτικού αλλά διεκπεραιωτικού ρόλου μη συνάδοντος με την θεσμική της θέση επέλεξε να κλείσει περαιώνοντας άρον-άρον την ανάκριση αντί να ερευνήσει, να συλλέξει και να αναδείξει ως όφειλε τα κρίσιμα εκείνα στοιχεία που της υπεδείχθησαν από το σύνολο των κατηγορουμένων.

Από πληθώρα δημοσιευμάτων εμβρόντητη η Ελληνική κοινωνία πληροφορήθηκε ότι έγγραφο της δικογραφίας αλλοιώθηκε κατά την μετάφρασή του.

Παρανομία πρώτη: Η παράλειψη της κας ανακρίτριας να ζητήσει εκ νέου επίσημη μετάφραση του συγκεκριμένου εγγράφου.

Παρανομία δεύτερη: Η παραμονή στην δικογραφία ως αποδεικτικού μέσου ενός εγγράφου που αποτελεί corpus-delicti (σώμα εγκλήματος) του αδικήματος της πλαστογραφίας κατ’ άρθρο 216 Π.Κ.

Πιστή στον διεκπεραιωτικό της ρόλο η κα Αλεβιζοπούλου παρέλειψε έστω και την ύστατη ώρα να λάβει κατάθεση και να δεχθεί την συνδρομή υπαλλήλου της Κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο NOVARTIS.

Επιπροσθέτως, η κα Αλεβιζοπούλου δεν έπραξε το αυτονόητο αφού δεν αναζήτησε από την Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Η κα Αλεβιζοπούλου απήγγειλε κατηγορίες σε 9 αθώους ότι δήθεν έστησαν και κατασκεύασαν τις δικογραφίες σε βάρος των πολιτικών προσώπων χωρίς να έχει στην διάθεσή της τις δήθεν κατασκευασμένες δικογραφίες , τα σώματα δηλαδή του δήθεν εγκλήματος και στοιχειώδη γνώση των στοιχείων που υπάρχουν στις δικογραφίες αυτές.

Τις τελευταίες μέρες μολονότι επαναλάβαμε τα εύλογα και νόμιμα αιτήματά μας και την ενημερώσαμε ότι υπάρχει κίνδυνος απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας, εκείνη έσπευσε να απορρίψει όλα τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων με μια διάταξη που εξεδόθη χωρίς να τηρηθεί ο δικονομικός κανόνας του άρθρου 274 Κ.Π.Δ αποδεικνύοντας ότι δεν την ενδιέφερε η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας.

Ακόμα μεγαλύτερος όμως είναι ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι η κα Αλεβιζοπούλου για τους δικούς της λόγους συμπράττει στην προσπάθεια να αποκρυβούν συγκλονιστικά στοιχεία που αφενός αποκαλύπτουν τις δωροδοκίες της NOVARTIS σε πολιτικά πρόσωπα και αφετέρου καταλύουν το ήδη υπάρχον σαθρό κατηγορητήριο εις βάρος του εντολέως μας και των συγκατηγορουμένων του.

Είναι απόλυτα βέβαιο πλέον ότι κάποιοι θέλουν να κρύψουν τα στοιχεία που υπάρχουν στις δικογραφίες για τα πολιτικά πρόσωπα και οι ενέργειες της καςΑλεβιζοπουλου, δυστυχώς, το επιβεβαιώνουν. Οι συμπτώσεις πια είναι πολλές για να θεωρηθούν τυχαίες.

Οι νοήμονες πολίτες αναρωτιούνται τι άλλα στοιχεία υπάρχουν για το σκάνδαλο Novartis και για ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα και πρέπει με κάθε τρόπο να μην γίνουν γνωστά και να ταφούν στη λάσπη της παραπληροφόρησης και της συγκάλυψης.

Στο νομικό αδιέξοδο της ελλιπέστατης ανάκρισης την οποία διεξήγαγε η κ Αλεβιζοπούλου υπάρχει θεσμική θεραπεία. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Πλίωτας, ως έχων την εποπτεία της Ανακριτικής διαδικασίας αλλά και η αρμόδια Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Μετσοβίτου-Φλουρή ενώπιον της οποίας εκκρεμεί πλέον η δικογραφία έχουν θεσμικά και νομικά τη δυνατότητα και υποχρέωση να ζητήσουν να συμπληρωθεί η Ανακριτική διαδικασία με τα πολύ κρίσιμα στοιχεία τα οποία παρέλειψε να συμπεριλάβει η κ Αλεβιζοπούλου.

Κατ' εφαρμογή του αρθρου 308 Κ.Π.Δ ο αρμόδιος Εισαγγελέας δύναται να κρίνει πως χρειάζεται συμπλήρωση η ανακριτική διαδικασία και έτσι επιστρέφει τη δικογραφία για συμπλήρωση στον Ανακριτή.

Οι συνήγοροι υπερασπίσεως

Δημήτριος Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης

Πηγή: CNN.gr

Διαβάστε επίσης

Μεταναστευτικό: Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις δομές φιλοξενίας Θερμοπυλών-Λέρου-ΜαλακάσαςΕλλάδα

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε Θερμοπύλες, Λέρο και Μαλακάσα(υπ’ αρίθμ. 1285, 1286, 1...

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ…ON TOUR!Ελλάδα

Rock glam ενέργεια, πάθος, πόθο, λάμψη, αισθησιασμό, συγκίνηση, θα νιώσει όποιος απολαύσει την Άννα Βίσση με τους 12, μοναδικούς, μουσικούς της σε μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη που μ...

Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει 6ωρη εργασία με μισθό 8ωρου - Τι λέει ο ιδρυτής τηςΕλλάδα

Μέχρι τα 31 του χρόνια ο Κωνσταντίνος Ράικος, ιδρυτής και CEO του ομίλου λογιστικών υπηρεσιών KRS, θεωρούσε ότι η πολύωρη εργασία στο γραφείο έφερνε τους στόχους που έθετε για τον ...

Ξεκινάει το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά»Ελλάδα

Πάνω από 1 εκατομμύριο γυναίκες στη χώρα μας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για πρόληψη του  καρκίνου του ...

Μόσιαλος για κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Ελάχιστος ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμόΕλλάδα

  Φαίνεται πως υπάρχει  κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων και στη χώρα μας , αλλά ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει ελάχιστος και δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός ή υπεραντί...

Στη Σμύρνη σήμερα ο Ερντογάν - Στο «γαϊτανάκι» προκλήσεων της Άγκυρας η άσκηση EFES 2022Ελλάδα

    Ο Τούρκος πρόεδρος θα παρευρεθεί, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στη λήξη του πρώτου σκέλους της άσκησης που περιλαμβάνει αποβατικές ενέργειες και πραγματικά πυρά - Me προπαγανδιστι...

Ευλογιά των πιθήκων – Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα – Που ταξίδεψε πρόσφαταΕλλάδα

  Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην χώρα μας επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Η  ευλογιά των πιθήκων  έφτασε και στην  Ελλάδα , με το πρώτο κρούσμα της νόσου να επιβεβ...