ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στο Νέο Κουβαρά – Μήνυμα 112 για απομάκρυνση από Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά, στην Κερατέα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ κοντά στο σημείο που έχει ξεσπάσει το πύρινο μέτωπο και το οποίο εκτείνεται σε μία απόσταση 1,5 χιλιόμετρου υπάρχουν κατοικίες. Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την προληπτική εκκένωση των περιοχών Μελισσουργός και Τραμπουριά, μέσω της λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο. Σημειώνεται ότι ήδη έχει σταλεί 112 για εκκένωση του οικισμού Πέτα. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση (κυρίως πουρνάρια) που κάνει εύκολη τη μετάδοση. Τώρα κατευθύνεται νότια, έχει περάσει προς το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό προς Μελισσουργό – Τραμπουρά και υπάρχει κίνδυνος στο επόμενο δίωρο να κατέβει προς την παραλία (Καλυβίων – Αναβύσσου).

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Κουβαρά Αττικής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα Κουβαρά λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα και στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση.

Live – Φωτιά στο Νέο Κουβαρά: Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Συγκεκριμένα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, καθώς και δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112, χωρίς, ωστόσο να υπάρχει αναφορά σε εκκένωση περιοχών.

Κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν κατοικίες χωρίς να απειλούνται μέχρι στιγμής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δηλώνοντας ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο.

«Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια» δήλωσε σημειώνοντας ότι η φωτιά είναι στα όρια των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή είναι δύσβατη ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια τονίζοντας ωστόσο ότι η φωτιά έχει ξεφύγει και είναι μεγάλη.

Live – Φωτιά στο Νέο Κουβαρά: Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Υπηρεσίας με μήνυμά του ενημέρωσε εγκαίρως τους κατοίκους της περιοχής ζητώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, όπως φαίνεται στο σχετικό μήνυμα.

Mήνυμα έστειλε στους πολίτες και το 112 ενημερώνοντας τους κατοίκους. 

Διαβάστε επίσης

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Διευθυντής Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕΕλλάδα

Ελεύθερος με μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο διευθυντής (από 1η-4-2017 έως 30ή-9-2021) της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ. Ο ειδικός εφέτης α...

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πλησιάζει ο δεύτερος καύσωνας – Τετραήμερο με 40-44 βαθμούςΕλλάδα

To Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας επικα...

Άδ. Γεωργιάδης: Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης ΕργασίαςΕλλάδα

Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 'Αδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Σήμε...

Ακτοπλοΐα: Αναζητούνται 3 δισ. έως το 2030 για να ανανεωθούν τα πλοία - Τι ζήτησε ο ΣΕΕΝ από την κυβέρνησηΕλλάδα

Επενδύσεις μέχρι 3 δις. ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2030 από τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου ο στόλος να ανανεωθεί και να πρασινίσει. Και το ερώτημα...

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας – Το χρονικό της τραγωδίαςΕλλάδα

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Νέα Μάκρη με τον πνιγμό μίας 10χρονης σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών το απόγευμα της Κυριακής (16/7). Η  οικογένεια  του κοριτσιού  παραθέριζε στο χώ...

Έρχεται νέο ισχυρό κύμα καύσωνα από την Πέμπτη με 43άρια – Καμπανάκι για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάςΕλλάδα

Μπορεί το πρώτο κύμα του ισχυρού καύσωνα των τελευταίων ημερών να υποχωρεί, ωστόσο από την Πέμπτη 20 Ιουλίου επανέρχεται δριμύτερο με την θερμοκρασία να φτάνει τους 42 και τους 43 ...