ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας ο Γ. Πατούλης

Το υψηλό αίσθημα  καθήκοντος, το ήθος και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, εξήρε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος  Πατούλης στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο υπουργός Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος από κοινού με την παριστάμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου απένειμαν ειδικά βραβεία σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του πολιτικού προσωπικού που διακρίθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο καθένας στον τομέα του. 

Ο περιφερειάρχης συνεχάρει τους διακριθέντες, τονίζοντας  πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα κοντά στο Λιμενικό Σώμα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ 500.000 ευρώ και την παράδοση στο Λιμενικό Σώμα ειδικού σκάφους για την άμεση διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αίγινα.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 έχει εξασφαλίσει 4,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού προσομοίωσης στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΔΣΕΝ) της Περιφέρειας, το οποίο ήδη έχει παραδοθεί κατά το ήμισυ και το υπόλοιπο έως το τέλος του χρόνου. 
«Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον, ως Περιφέρεια Αττικής, να είμαστε διαρκώς παραστάτες στο δύσκολο και σημαντικό έργο που υπηρετούν οι ένστολοι και τα πολιτικά στελέχη των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας. Το ειδικό σκάφος για την διακομιδή ασθενών που παραδώσαμε στο Λιμενικό με πόρους από το ΠΕΠ Αττικής και ο εκπαιδευτικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός προς τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας η οποία έχει ακόμη πολλά να αποδώσει», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Δούνια κ.α. 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Δέσμευση για 13η σύνταξη, αναδρομικά και αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφοράΕλλάδα

Συνάντηση με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ομιλία και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συζητήσει...

Τ. Θεοδωρικάκος: Έξαρση στη βία ανηλίκων και εφήβων - 11.500 δικογραφίες από την ΕΛ.ΑΣ για ενδοικογενειακή βίαΕλλάδα

Έξαρση της βίας ανηλίκων και εφήβων, στην οποία παίζει σημαντικό ρόλο το διαδίκτυο, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοοικογενειακή βία, "βλέπει" ο υπουργός Προστασίας του...

Μητσοτάκης: Θα δούμε αποκλιμάκωση πληθωρισμού, σημαντική η αύξηση στον κατώτατοΕλλάδα

Με τα ζητήματα της  ακρίβειας , και την πεποίθηση ότι παρότι οι τιμές είναι ακόμα υψηλές, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ξεκίνησε την πρώτη  θεματική...

Νίκος Ξανθόπουλος: Η τελευταία επιθυμία του ηθοποιού και η απαγόρευσή της βάσει νόμουΕλλάδα

Τεράστια θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών το πρωί της Κυριακής (22/1). Σημειώνεται ότι η κηδεία του αγ...