ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκπαιδευτικός Τουρισμός: Ποιες είναι οι προβλέψεις για την αγορά και οι τάσεις

 

Με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αιχμής, οι πωλήσεις στην αγορά εκπαιδευτικού τουρισμού θα αυξηθούν κατά 5 φορές έως το 2031. Συγκεκριμένα αναμένεται να ξεπεράσει έως τότε την αποτίμηση των 1.947 δις δολαρίων με ένα ισχυρό CAGR άνω του 17,2%.

 


Αυτό δείχνουν τα στοιχεία έκθεσης της πιστοποιημένης εταιρείας έρευνας αγοράς και συμβούλων ESOMAR.

Σύμφωνα με το Future Market Insights, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.
Αναπτύσσοντας προγράμματα έξυπνης μάθησης και ευθυγραμμίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών με τα παγκόσμια πρότυπα διδασκαλίας.

 

 

 

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αιχμής

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η μηχανική μάθηση, η εικονική πραγματικότητα (VR), η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) κ.ά. έχουν οδηγήσει στην υιοθέτηση πιο αποτελεσματικών μεθόδων διδασκαλίας. Καθώς και με τη σειρά τους στην παροχή βελτιωμένης ποιότητας εκπαίδευσης.

Οι κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει διάφορες πρωτοβουλίες για να υποστηρίξουν την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό σύστημα. Για παράδειγμα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν ξεκινήσει ένα Κέντρο Καινοτομίας από την Oracle στο Ντουμπάι, επιτρέποντας στους μαθητές να προτείνουν ιδέες για την ανάπτυξη τεχνολογικών αλλαγών.

Ο κύριος στόχος για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να προσαρμοστούν στη συνεχώς εξελισσόμενη δυναμική των διαφόρων βιομηχανιών.
Επιπλέον, οι περιφερειακές κυβερνήσεις εστιάζουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με επικεφαλής την καινοτομία και μια οικονομία βασισμένη στη γνώση.

Ως εκ τούτου, η υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό σύστημα παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τις κυβερνητικές αρχές.

 

 

Οι αγορές εκπαιδευτικού τουρισμού και οι τάσεις

  • Η Ινδία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για εκπαιδευτικό τουρισμό.
  • Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα και η Αυστραλία, μεταξύ άλλων, είναι οι χώρες με τις κορυφαίες επισκέψεις στον κόσμο για εκπαιδευτικό τουρισμό. Και αποτελούν κόμβους εκπαίδευσης για διεθνείς φοιτητές.
  • Όσον αφορά τον τύπο μαθημάτων, το μεταπτυχιακό δίπλωμα θα είναι ο πιο προτιμώμενος τύπος μεταξύ των καταναλωτών, συνεισφέροντας πάνω από το 71% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς.
  • Οι μαθητές είναι οι κύριοι τελικοί χρήστες, επιτρέποντας την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς εκπαιδευτικού τουρισμού. Και αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 39% των εσόδων κατά την περίοδο πρόβλεψης.
  • Οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές εταιρείες αναμένουν υψηλή ανάπτυξη στον τομέα του εκπαιδευτικού τουρισμού. Αν και γεννήθηκαν σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές, προωθώντας έτσι τη σημασία της εκπαίδευσης και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τομέα του εκπαιδευτικού τουρισμού.
  • Η έννοια της άτυπης μάθησης εκτιμάται περισσότερο από την επίσημη μάθηση, δηλαδή «εκπαίδευση με ταξίδια».
  • Επιπλέον, η δίψα για γνώση έχει επίσης αυξηθεί, ενθαρρύνοντας έτσι τους ανθρώπους να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν γνώσεις για διαφορετικές έννοιες και τεχνολογίες που είχαν μελετήσει νωρίτερα.

«Δεδομένης της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για τριτοβάθμια εκπαίδευση και για να επιστήσουμε την προσοχή των τοπικών αρχών στην εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για διεθνή συνεργασία, η πρόσληψη διεθνών φοιτητών έχει καταστεί προτεραιότητα, υπογραμμίζει το Future Market Insights.

 

Η εφαρμογή διαφόρων πολιτικών και μέτρων που θα βοηθήσουν στην πρ μεγαλύτερου αριθμού διεθνών φοιτητών θα παρουσιάσει επομένως εξαιρετικά προσοδοφόρες ευκαιρίες ανάπτυξης για την αγορά».

 

 

Πηγή: tourismtoday.gr

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια περιπέτειαςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Με την αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια περιπέτειας, το Uswitch ανέλυσε τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αποδράσεις με την αδρεναλίνη στα ύψη.   Η μελέτη συγκέντρωσε δ...

Αλιευτικός τουρισμός: «Αντί για σουβενίρ, φεύγεις με μια εμπειρία ζωής πάνω στο σκάφος»ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περίπου 13.000 ψαράδες σήμερα στην Ελλάδα βιοπορίζονται από την παράκτια αλιεία. Οι περισσότεροι από αυτούς αγωνιούν για το μέλλον, καθώς το επάγγελμα –ένα επάγγελμα σκληρό και επι...

Τουρισμός για Όλους: Άρση υποχρέωσης υποβολής ενημεροτήτων – Ακατάσχετο & ασυμψήφιστο πληρωμώνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Με την υπογραφή δυο νέων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη, Αν. Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ι....

Ην. Βασίλειο: Σε επίπεδα 2019 επιστρέφουν οι πτήσεις για τη σεζόν του 2022ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα επίπεδα του 2019 θα προσεγγίσει ο αριθμός των πτήσεων που πρόκειται να διεξαχθούν από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2022, καθώς, όπως αποκαλύπτει έρευνα του σπεσιαλίστα αεροπ...

ΕΕ: Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια - όχι άλλοι περιορισμοίΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Οι υπουργοί της ΕΕ κατέληξαν χθες 25 Ιανουαρίου σε συμφωνία σχετικά με την επικαιροποίηση των κανόνων ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής και ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ κατά τη διάρκ...

Έρευνα – Ξενοδόχοι: Τα «μικρά» ξενοδοχεία «πλήρωσαν το μάρμαρο» της πανδημίαςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Η καινούργια χρονιά αποτυπώνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τον κλάδο των ξενοδοχείων, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία στα οικονομικά μεγ...

ΞΕΕ: Βαρύ το αποτύπωμα της πανδημίας στα οικονομικά μεγέθη των ξενοδοχείωνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Το αποτύπωμα της πανδημίας στα βασικά οικονομικά μεγέθη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καταγράφει η ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, με τίτλο : ...