ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Τέλος το "Porosea" με απόφαση του Δήμου Πόρου - Για ποιους λόγους δεν θα γίνει φέτος

Τέλος εποχής για ένα σημαντικό αθλητικό event που συντέλεσε τα μέγιστα στην εξωστρέφεια του Πόρου, των τελευταίων ετών. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων "Whynot" το αγαπημένο "Porosea" δεν θα πραγματοποιηθεί το 2024, μετά από απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Πόρου ενημέρωσε την εταιρεία ότι " δεν δύναται να πραγματοποιήσει την αθλητική διοργάνωση “Porosea”, για το 2024, αφενός για οικονομικούς λόγους και αφετέρου, λόγω της ημερομηνίας διεξαγωγής της διοργάνωσης καθώς θεωρείται ότι η διοργάνωση βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στην έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την ανάρτηση της "Whynot" στο Facebook, σχετικά με την ακύρωση της διοργάνωσης από τον Δήμο Πόρου, πολλοί αθλητές και φίλοι της διοργάνωσης αντέδρασαν με λύπη και οργή στα σχόλια τους, εναντίον της Δημοτικής Αρχής Πόρου, για την απόφαση που έφερε το τέλος των αγώνων. 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της "Whynot" και η σχετική ανάρτηση για να διαβάσετε τα σχόλια: 
 
"POROSEA on a pending mode...
Έπειτα από 5 επιτυχημένες διοργάνωσεις, δυστυχώς βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Porosea, μετα από απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής , δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.
Έπειτα από επανειλημμένες επικοινωνίες που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες , ο Δήμος Πόρου μας ενημέρωσε ότι " δεν δύναται να πραγματοποιήσει την αθλητική διοργάνωση “Porosea”, για το 2024, αφενός για οικονομικούς λόγους και αφετέρου, λόγω της ημερομηνίας διεξαγωγής της διοργάνωσης. Θεωρείται ότι η διοργάνωση βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στην έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, επηρεάζοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των κατοίκων του Πόρου.
Είναι άξιο προβληματισμού πως τόσο μεγάλες διοργανώσεις με τεράστιο κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο (+440.000 ευρώ έσοδα για την τοπική κοινωνία-Πανεπιστημιακή Μελέτη Heilbronn, 2019) να μην αποτελούν θεσμό και παρακαταθήκη.
Συνήθως σε περιπτώσεις ακύρωσης μεγάλων διοργανώσεων, σπάνια αυτές επαναλαμβάνονται.
Ας ελπίσουμε το Porosea να αποτελέσει εξαίρεση και να μην συμβεί κάτι τέτοιο...
Η νέα Δημοτική Αρχή έχει θέσει σαν πιθανή ημερομηνία επανεξέταση της διοργάνωσης τον Σεπτέμβριο 2024 , ώστε να εξεταστούν εκ νέου όλα τα δεδομένα και να τεθούν οι βάσεις επανεκκίνησης.
Ως whynot θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ποριώτες που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν υποδειγματικό παράδειγμα διοργανωτών, μέσα από την φιλοξενία τους, τον εθελοντισμό τους και τον επαγγελματισμό τους, φθάνοντας το Porosea να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα.
Απο την πλευρά μας και με γνώμονα πάντα την διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, αντάξιους των προσδοκιών σας , συζητάμε ήδη με αρμόδιους φορείς για τον εμπλουτισμό στο αγωνιστικο καλεντάρι της WTL Triathlon League και WSL Swimming League. Μια από τις νέες προσθήκες για φέτος είναι ο αγώνας της Μονεμβασιας (The Castle Challenge), ο οποίος αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και όπως φαίνεται ήδη από της εγγραφές, θα γίνει "sold out".
Μείνετε συντονισμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της whynot, ώστε να ενημερωνεστε άμεσα για όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος."
 
 
 

Διαβάστε επίσης

Μετατροπή του Πόρου σε GR-eco IslandΠΟΡΟΣ

Υπεγράφη σήμερα δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε GR-eco Island, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης που εκπροσωπείται από το υπουργεί...

Πόρος: Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων το τριήμερο της Καθαράς ΔευτέραςΠΟΡΟΣ

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πόρου το πρόγραμμα των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων στο νησί του Πόρου.  Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 16/3/24 Στις 12:00 Παιδικό Αποκριάτικο ...

Πόρος: 2ο Δημοτικό Σχολείο - «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό!»ΠΟΡΟΣ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρου, σε συνεργασία το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Εργαστηρίου ΜΕΚΘΕΜΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με περισσότερα από 520 σχολεία όλων τ...

Νυχτερινά δρομολόγια λέμβων Πόρου - Γαλατά: Επιστροφή στην κατάσταση του Ιανουαρίου για τον επόμενο μήναΠΟΡΟΣ

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της νυχτερινής σύνδεσης Πόρου - Γαλατά, καθώς με ανακοίνωση τους, τόσο το Σωματείο Λεμβούχων , όσο και ο Δήμος Πόρου, ενημέρωσαν το επιβατικό κοινό ότι ...

Σωματείο Λεμβούχων Πόρου - Γαλατά: Τροποποίηση των νυχτερινών δρομολογίων Παρασκευή και ΣάββατοΠΟΡΟΣ

Από το Σωματείο Λεμβούχων Πόρου - Γαλατά "Άγιος Νικόλαος" εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση:      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΡΟΥ -ΓΑΛΑΤΑ. ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΝΤΖΩΝ ΑΠΟ 7/3/20...

Πόρος: Την Πέμπτη 7 Μαρτίου το κινητό πράσινο σημείο Green City στο νέο λιμάνι ΠΟΡΟΣ

Η περιβαλλοντική συνείδηση ξεκινάει από την παιδική ηλικία, με την εκπαίδευση να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή της! Μαθαίνοντας στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και δεί...