ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιάννης Δημητριάδης: Ενημέρωση για την παράδοση εκκρεμοτήτων και αρχείων Δήμου Πόρου στη νέα δημοτική αρχή

Από τον τ. Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την παράδοση εκρεμοτήτων και αρχείων στην νέα δημοτική αρχή Πόρου: 

 

 

"Με την ολοκλήρωση της δημοτικής περιόδου 2019-2023 και της θητείας μου ως Δημάρχου Πόρου, παρέδωσα στους Προϊσταμένους του Δήμου Πόρου, προκειμένου με την σειρά τους να το παραδώσουν στο νέο Δήμαρχο κατά την αρχή της νέας περιόδου, Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής στο οποίο καταγράφονται όλες οι εν εξελίξει δράσεις και εκκρεμότητες του Δήμου, καθώς και έντυπο και ηλεκτρονικό αρχείο.
Ειδικότερα, παραδόθηκαν:
α) Ενημέρωση για τις εκκρεμότητες ανά τομέα, ανά αρμόδιο υπάλληλο και ανά τρίτο φορέα με τον οποίο εμπλέκεται ο Δήμος (Υπουργεία, Υπηρεσίες κτλ).
β) Λίστα με: 83 σημαντικές τρέχουσες δράσεις (μελέτες, έργα κτλ), 49 προγραμματισθείσες δράσεις και 38 ολοκληρωμένες την περίοδο 2020- 2024.
γ) Έντυπα αρχεία της περιόδου 2014-2023 ταξινομημένα σε 144 ντοσιέ σε βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε στο γραφείο Δημάρχου, μεταξύ των οποίων εισερχόμενη αλληλογραφία, φάκελοι 45 ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου, 80 φάκελοι όλων των νομικών υποθέσεων και 7 φάκελοι πειθαρχικών υποθέσεων.
δ) Ηλεκτρονικός φάκελος με 2.532 έγγραφα εξερχόμενης και 549 υπηρεσιακής αλληλογραφίας Δημάρχου.
ε) Καταγραφή όλων των ιστοσελίδων, των email και των social media του Δήμου, καθώς και των κωδικών πρόσβασης και διαχείρισής τους.
στ) Καταγραφή προσωπικών αντικειμένων μου που απομακρύνθηκαν από δημοτικούς χώρους κατά την αποχώρησή μου.
ζ) Κλειδιά δημοτικών χώρων.
Επιπλέον, με ξεχωριστά Πρωτόκολλα θα παραδοθούν από τους τέως στους επόμενους Πρόεδρους έγγραφα και ενημερώσεις που αφορούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στο Κληροδότημα Δ. Δουζίνα, και στις Σχολικές Επιτροπές.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω διαδικασία δεν καθορίζεται από το νόμο και δεν εφαρμόζεται σε κανέναν Δήμο κατά την εναλλαγή δημοτικών αρχών (ούτε είχε εφαρμοστεί ποτέ στον Δήμο μας), αλλά αποτελεί μια ακόμα πρωτοποριακή πρακτική της απελθούσας δημοτικής αρχής, η οποία υπαγορεύεται από το αίσθημα καθήκοντος απέναντι στην τοπική κοινωνία και στην ιστορία του Δήμου και από τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.
Διαβάστε ολόκληρο το πρωτόκολλο στον ακόλουθο σύνδεσμο."
 
Διαβάστε ολόκληρο το Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης

Μέθανα: Την πίτα τους έκοψαν οι ποριώτες πεζοπόροι του "Όλοι μαζί περπατάμε" στη Χερσόνησο ΠΟΡΟΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, η ομάδα πεζοπόρων Πόρου "Όλοι μαζί περπατάμε". Η ομάδα επέλεξε τα μονοπάτια των Μεθάνων, σε μια κυκλική διαδρομή ιδιαί...

Πόρος: Η Δανάη Σκιάδη στο ψυχολογικό θρίλερ "Σώσε με" που ξεκινά το ταξίδι του στο NetflixΠΟΡΟΣ

Η σειρά, το σενάριο της οποίας υπογράφουν, εκτός από τον συγγραφέα, ο Βαγγέλης Νάσης και ο Πιέρρος Ανδρακάκος, που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία, αφηγείται το κυνήγι ενός κατά συρρο...

Γ. Δημητριάδης: Σχετικά με τις νομικές διεκδικήσεις υπαλλήλων του Δήμου ΠόρουΠΟΡΟΣ

O Επικεφαλής της μειοψηφίας και τ. Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ανάρτησε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, εκτενή και αποκαλυπτική ενημέρωση σχετικά με τις νομικές διεκδικίσεις υ...