ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημητριάδης vs Fake News: Απαντήσεις για τη νυχτερινή ζωή και το γήπεδο Κ.Ε. Πόρος

Με δύο ακόμη αναλυτικές αναρτήσεις, ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μέσα από την σελίδα "Καθαρή Πορεία - Σελίδα Αλήθειας" απαντάει στους ισχυρισμούς του συνδυασμού του Γιώργου Κουτουζή, που τον κατηγορούν για το κλείσιμο των μπαρς στις 3πμ και για το θέμα του Γηπέδου του Κ.Ε. Πόρος. 
 
Αναλυτικότερα, οι αναρτήσεις του κ. Δημητριάδη:
 
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ!
Διαδίδει ο συνδυασμός Κουτουζή: «Ο Δημητριάδης φταίει που κλείνουν τα μπαράκια στις 03:00. Αυτό συμβαίνει μόνο στον Πόρο! Αν βγει ο Κουτουζής θα μένουν ανοιχτά έως τα ξημερώματα».
Είναι όμως έτσι; Ή μήπως πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα σε συνδυασμό με έναν ακόμα μεγαλύτερο λαϊκισμό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
• Όλα τα μπαράκια που λειτουργούν στον Πόρο έχουν άδεια λειτουργίας καφέ-μπαρ. Σύμφωνα με το νόμο, τα καφέ-μπαρ δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική σε ώρες κοινής ησυχίας (δηλαδή μετά τις 23:00 το βράδυ το καλοκαίρι και μετά τις 22:00 τον χειμώνα), ενώ το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί -αν θέλει- να τους εγκρίνει παράταση μόνο έως τις 03:00 αν κρίνει ότι δεν διαταράσσεται η κοινή ησυχία (πράγμα που κάνει παγίως του Δ.Σ. Πόρου για όλα τα μπαρ του Πόρου).
• Υπεύθυνη για την τήρηση του ωραρίου είναι φυσικά η Αστυνομία! Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε να κλείνει τα μπαρ, ούτε να τα αφήνει να δουλεύουν.
• Μόνο καταστήματα που έχουν άδεια κέντρου διασκέδασης (ντίσκο) εξαιρούνται από τις παραπάνω διατάξεις που αφορούν την μουσική.
• Τα παραπάνω ισχύουν σε όλη την Ελλάδα από την δεκαετία του 1990 και ίσχυαν πάντα και στον Πόρο. Και πάντα η Αστυνομία έκλεινε τα μπαράκια στις 03:00 ή λίγο αργότερα (δείχνοντας κάποια ανοχή) ή όταν οι περίοικοι έκαναν καταγγελίες ή όταν ο ένας επιχειρηματίας μπαρ έκανε καταγγελία σε έναν άλλον (συχνό φαινόμενο στην περίπτωση που η Αστυνομία δέχεται καταγγελία περίοικου για ένα μπαρ και ο ιδιοκτήτης αντιδρά λέγοντας «τους άλλους γιατί τους αφήνετε;») ή όταν τα κέντρα διασκέδασης έκαναν καταγγελία στα μπαρ απαιτώντας να κλείσουν για να δουλέψουν και οι ντίσκο.
• Ο Δήμαρχος, είτε λέγεται Δημητριάδης, είτε Κουτουζής, είτε Μπακογιάννης, δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο θέμα και, όσο και αν παρακαλέσει την Αστυνομία να κάνει τα «στραβά μάτια» (πράγμα που κάνει παγίως ο Γιάννης Δημητριάδης από το 2015), όταν θα γίνει καταγγελία κανένας αστυνομικός και κανένας Διοικητής και κανένας Ταξίαρχος Πειραιά δεν θα κάνει παράβαση καθήκοντος για χάρη του Δημάρχου αφήνοντας τα μπαρ να παίζουν μουσική εκτός ωραρίου.
• Στον Πόρο εν ισχύ άδεια «κέντρου διασκέδασης» έχει μόνο το Σιρόκο (το οποίο επί του παρόντος λειτουργεί μόνο ως χώρος εκδηλώσεων), ενώ στο παρελθόν είχαν επίσης οι Μάσκες και πιο παλιά το Κοράλλι, ο Κάβος και το «ILLUSIONS» στο Ασκέλι. Μόνο τα μαγαζιά αυτά έπαιζαν μουσική έως αργά τις προηγούμενες δεκαετίες! Τα μπαράκια πάντα έκλειναν νωρίτερα και αν κάποιες νύχτες κατάφερναν να παίζουν μουσική πιο αργά, αυτό συνέβαινε στον ίδιο ακριβώς βαθμό που συμβαίνει και σήμερα!
• Είναι ψέμα ότι στην Ύδρα, τις Σπέτσες, στην Πάρο κ.α. τα μπαράκια κλείνουν ό,τι ώρα θέλουν! Και όσοι τον αναπαράγουν, είτε δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ εκτός Πόρου, είτε εξαπατούν συνειδητά τους ακροατές τους (είτε αναφέρονται σε κέντρα διασκέδασης και όχι σε μπαρ).
• Επιπλέον, οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να εξαπατήσουν ταυτόχρονα και τις δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», αφού στους μεν ιδιοκτήτες μπαρ και στη νεολαία λένε ότι «ο Κουτουζής θα καθαρίσει και τα μπαρ θα μένουν ανοιχτά», στους δε περίοικους των μπαρ λένε «ο Κουτουζής θα κλείνει τα μπαρ στις 03:00 και θα φροντίσει να έχει ησυχία για να κοιμάστε, απλώς για να καταφέρει να το κάνει πρέπει πρώτα να βγει Δήμαρχος με την ψήφο και της νεολαίας, οπότε μην ανησυχείτε αν τον ακούτε να τους κοροϊδεύει λέγοντας ότι θέλει τα μπαρ να κλείνουν αργά».
 
 
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
Συνεχίζουμε με τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, περνώντας στον μύθο που λέει: «Ο Δημητριάδης φταίει που ο Δήμος δεν έχει γήπεδο και η νεολαία μας δεν απολαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις όπως δικαιούται».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
• Το γήπεδο και οι γύρω του αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό και ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση, καμία ιδιοκτησία και καμία αρμοδιότητα επί αυτών! Το Πολεμικό Ναυτικό αν θέλει (και ευτυχώς θέλει) αφήνει τους κατοίκους και τα αθλητικά Σωματεία της περιοχής να τις χρησιμοποιούν και αν θέλει (και δυστυχώς δεν θέλει) τις συντηρεί, τις επισκευάζει και τις αναβαθμίζει.
• Μέχρι το 2014 δεν υπήρχε καμία επίσημη συμφωνία Δήμου – Πολεμικού Ναυτικού για την χρήση του γηπέδου από τους κατοίκους και τα Σωματεία. Η χρήση επιτρεπόταν μόνο «στο μιλητό». Επίσης, ο Δήμος δεν είχε κάνει ποτέ καμία ενέργεια για την διεκδίκηση του γηπέδου ή για την εξασφάλιση χώρου, μελετών και χρημάτων για την δημιουργία δικών του εγκαταστάσεων εκτός Στρατοπέδου.
• Το 2015 για πρώτη φορά ο Δήμος υπογράφει μια ανεπίσημη συμφωνία (Μνημόνιο) που κατοχυρώνει την δυνατότητα κατοίκων και Σωματείων να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και ο Γιάννης Δημητριάδης αρχίζει για πρώτη φορά συζητήσεις με τους αρχηγούς του ΓΕΝ και τους αρμόδιους Υπουργούς για την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων στον Δήμο. Οι συζητήσεις ναυαγούν το 2018 μετά την τότε αλλαγή ηγεσίας του ΓΕΝ και το 2019 η Περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλία να τις αναβιώσει, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων αν η χρήση τους παραχωρηθεί στον Δήμο. Το 2022 οι συζητήσεις αυτές ναυαγούν ξανά λόγω μη-ανταπόκρισης του ΓΕΝ.
• Στις αρχές του 2023 η δημοτική αρχή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα την λήψη Απόφασης με την οποία ο Δήμος για πρώτη φορά στην ιστορία ζητάει από την Πολιτεία την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων και σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος, την εκκίνηση διαδικασίας δημιουργίας δημοτικών εγκαταστάσεων στον χώρο αιγιαλού στον Αγ. Στέφανο (ανήκει στην Πολιτεία και όχι στον Δήμο και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για μια τέτοια εξέλιξη). Η Απόφαση ψηφίζεται ομόφωνα, αλλά τις επόμενες εβδομάδες οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κουτουζής, Κ. Γκιων και Β. Ταρταράκης, παρότι την ψήφισαν, δηλώνουν σταδιακά ότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της και ισχυρίζονται (ψευδώς) ότι άλλο ψήφισαν και άλλο γράφτηκε στην Απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή τους θέση είναι ότι διαφωνούν με το αίτημα παραχώρησης των εγκαταστάσεων από το Π.Ν. στον Δήμο.
• Συμπερασματικά, η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μόνη στην ιστορία του Δήμου που έχει ασχοληθεί με το θέμα «αθλητισμός στον Πόρο» και έχει ζητήσει την παραχώρηση του γηπέδου. Το αίτημα αυτό εκκρεμεί σήμερα και είναι εξαιρετικά πιθανό να ικανοποιηθεί, αρκεί να συνεχιστεί η πολιτική πίεση από τον Δήμο μας προς την κατεύθυνση αυτή. Από την άλλη, ο κ. Κουτουζής και ο συνδυασμός του δεν έχουν καμία συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα και το αντιμετωπίζουν με απολύτως μη-σοβαρό τρόπο περιοριζόμενοι στο να διαφωνούν και να καταγγέλλουν (όπως άλλωστε κάνουν σε όλα τα θέματα).

Διαβάστε επίσης

Συνεντεύξεις σε τηλεόραση και ραδιόφωνο από τους υποψηφίους δημάρχους Πόρου ΠΟΡΟΣ

Συνεντεύξεις σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό αντίστοιχα, παραχώρησαν οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο Πόρου κ.κ. Δημητριάδης και Κουτουζής.    Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Δημητριά...

Δημητριάδης vs Fake News: Απαντήσεις για το έργο της δημοτικής αρχής και τα λεωφορεία ΠΟΡΟΣ

Με δύο αναλυτικές αναρτήσεις, ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μέσα από την σελίδα "Καθαρή Πορεία - Σελίδα Αλήθειας" απαντάει στους ισχυρισμούς του συνδυασμού του Γιώργου Κουτ...

Καθημερινή: O Πόρος τίμησε τον αείμνηστο λειτουργό της ιατρικής Θεόφιλο ΡόζενμπεργκΠΟΡΟΣ

Μαργαρίτα Πουρνάρα στην Καθημερινή    Ύψιστη αξία η φιλία. Η στήλη δημοσιεύει σήμερα ένα τρυφερό κείμενο της Μάρως Πρεβελάκη για τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, του οποίου τη μνήμη τίμησε...

Πόρος: Προεκλογική ομιλία στο Λεμονοδάσος από τον Γιάννη Δημητριάδη (βίντεο) ΠΟΡΟΣ

Στους κατοίκους του Λεμονοδάσους και του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου Πόρου, μίλησε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Πόρου και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Δημητριάδης.    Η συ...

Η ποριώτισσα υφάντρα Ελένη Παύλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά "Υφαίνοντας τις κλωστές του κόσμου" ΠΟΡΟΣ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, πολιτιστική εκδήλωση με θέμα "Υφαίνοντας τις κλωστές του χρόνου" που αφορούσε την τέχνη της υφαντικής α...

Πόρος: Δημοσιοποιήθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου ΚουτουζήΠΟΡΟΣ

Αναρτημένο στη ιστοσελίδα της παράταξης, βρίσκεται από εχθές το πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Πόρου Γιώργου Κουτουζή.    Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κουτουζή με τον σχετικό σύνδ...

Επιστολή Δημάρχου Πόρου προς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Αττικής αναφορικά με τα ζητήματα Περιφέρειας - Νησιωτικών Δήμων ΠΟΡΟΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στους 8 Υποψήφιους Περιφερειάρχες Αττ...