ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ο Δήμος Πόρου στο πλευρό των εργαζομένων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου συμμετέχει έμπρακτα στον κοινό αγώνα αυτοδιοικητικών και εργαζομένων διεκδικώντας από την Κυβέρνηση τη μονιμοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, με κρατική χρηματοδότηση και μονιμοποίηση του προσωπικού.

 

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: "[...] πρόκειται για δομές που έχουν εδραιωθεί ως πολύτιμοι βοηθοί στην οικογενειακή ζωή και στην προαγωγή των παιδικών δεξιοτήτων και έπειτα από την ανωτέρω ενημέρωση που λάβαμε γιατην ύπαρξη ορατού κινδύνου απένταξής τους από τη χρηματοδότηση της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, μετά το τέλος της τρέχουσας περιόδου (Ιούλιος 2020), καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τον αγώνα τους εκδίδοντας σχετική Απόφαση με την οποία να ζητούμε:

*μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους,

*με σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση γιατην κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους

*μόνιμες θέσεις εργασίας γιατο προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους."

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, Γιάννης Παπαχατζής, με σχετική ανάρτηση του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χαιρετίζει την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου σημειώνοντας τα ακόλουθα: 

 

"Με εισήγηση του Δήμαρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου, ομόφωνα συμμετέχει στον κοινό αγώνα αυτοδιοικητικών και εργαζομένων για μόνιμες δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μονιμοποίηση του προσωπικού.

Ο Δήμος Πόρου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ομόφωνα στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, καθόσον πρόκειται για δομές που έχουν εδραιωθεί ως πολύτιμοι βοηθοί στην οικογενειακή ζωή και στην προαγωγή των παιδικών δεξιοτήτων.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ΚΔΑΠ Δήμου Πόρου ιδρύθηκε το 1998-1999, είναι ένα από τα πρώτα ΚΔΑΠ που λειτούργησαν στην χώρα και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα, 21 χρόνια μετά, με μεγάλη επιτυχία."

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο ένας μετά τον άλλον, οι δήμαρχοι του Αργοσαρωνικού, ανακοινώνουν την ακύρωση των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων.  Πρώτος, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, με σχε...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Φέτος το πεζοπορικό καρναβάλι της ομάδας "Όλοι μαζί περπατάμε" παντρεύεται με τις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας για να μεταφέρουμε στο εσωτερικό του Οικισμού του ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η εμβληματική πλέον επένδυση της Lamda Development στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα για την αναβάθμιση όλης της νότιας ζώνης της Αττικής, φρεσκάροντας ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ποιο έμπειρος και με ισχυρότερη εντολή, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης διανύει ήδη τον έβδομο μήνα της δεύτερης θητείας του στο Δήμο Πόρου και μιλάει στο Saronic Magazine για τα έρ...