ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στον Πόρο με πτώση ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ - Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί [εικόνες]

Σοβαρό δυστύχημα  σημειώθηκε πριν από λίγο στον Πόρο όταν ιδιωτικό ελικόπτερο προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μπούγιας και Σταύρου.

 

Από το δυστύχημα προκλήθηκε η διακοπή ρεύματος στον Πόρο. Στο σημείο έχουν σπεύσει λαντζες και σκάφη καθώς και επίγειες δυνάμεις λιμενικού, αστυνομίας και πυροσβεστικής που βρίσκονται στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο προσέκρουσε στα καλώδια, έφερε δύο περιστροφές και μετά ανατινάχθηκες στον αέρα.

 

 

Νεκροί ανασύρθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στις 15:50 στην θαλάσσια περιοχή.

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ανέσυραν τρεις σορούς από τη θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν κατά πληροφορίες ένας Έλληνας (ο χειριστής) και δύο Ρώσοι.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής δήλωσε πως ο ίδιος είδε έναν άνδρα να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του, επιβεβαιώνοντας πως στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο ήταν τύπου Agusta Α-109 και ανήκει στον επιχειρηματία Κ. Στέγγο ο οποίος το εκμισθώνει για εμπορική χρήση. Το ελικόπτερο το μίσθωσαν δύο Ρώσοι από το Γαλατά για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γαλατά Κώστα Καραγιάννη που μίλησε στο One ήταν τρεις οι επιβαίνοντες και δεν υπάρχουν επιζώντες.

 

 

 

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν 3 άτομα: Ο χειριστής και δύο άτομα Ρωσικής καταγωγής. Κατά μια πληροφορία πρόκειται για μια γυναίκα και ένα παιδί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iefimerida.gr το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα.

Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες. Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ιδιωτικά μέσα και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε επιφυλακή έχει τεθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά, γιατροί του οποίου μεταβαίνουν στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο Ναυπλίου.

 

Στο σημείο έφτασαν ελικόπτερα και δυνάμεις των ΟΥΚ, ενώ αποκλείστηκε η θαλάσσια περιοχή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση από τον δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για το δυστύχημα με το ελικόπτεροΠΟΡΟΣ

Δυστυχώς ανασύρθηκαν οι σωροί τριών ατόμων (ένας Έλληνας πιλότος και δύο Ρώσοι επιβάτες) που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στον δίαυλο του Πόρου. Σχετικά με την διακοπή ρεύ...

Τι θα γίνει με την ηλεκτροδότηση του Πόρου και το μπλακ άουτ μετά την πτώση του ελικοπτέρουΠΟΡΟΣ

Στον Πόρο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των αρμοδίων Αρχών μετά και την ανάσυρση των τριών νεκρών από το μοιραίο ελικόπτερο που κατάπεσε στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ.   Το μπλακ άουτ στο...

Ξεκίνησε η 11η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου “Αναστάσιος Λεϊμονής”ΠΟΡΟΣ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και το πρώτο ρεσιτάλ από τρεις πιανίστες, ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στο αμφιθέατρο Συγγρού, τις εργασίες της, η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβ...

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στο Συγγρού θα γίνει η ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων ΠόρουΠΟΡΟΣ

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00 στο κτήριο Συγγρού, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πόρου. Να υπενθυμίσουμε ό...

Γεώργιος Βασ. Καλός: In MemoriamΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Σπύρος Μάνεσης –    Ενας χρόνος πέρασε Γιώργο ! Ενας χρόνος χωρίς την παρουσία σου Μεγάλε αγαπημένε Φίλε ! Αριστοκράτη του πνεύματος και της ζωής ! Τίμησες την πατρίδα σου...